AC Oulu ja KuPS hioivat vielä viimeisiä niksejä ja taktiikoita lauantaina viimeisessä harjoitusottelussa ennen Veikkausliigan alkua.

Lauantain otteluun lähdettiin tuiskussa ja tuiverruksessa, kun Kuopion iltapäivässä oli pakkasen lisäksi kova tuuli, jossa pallot eivät pysyneet paikoillaan kulma- ja vaparitilanteissa. Pelillisesti ottelu oli tasaista vääntöä, joka lopulta päättyi KuPSin 1-0 voittoon. Kumpikaan joukkue ei montaa vaarallista maalipaikkaa pystyneet luomaan, mutta kuopiolaiset olivat kuitenkin silläkin rintamalla hieman edellä.

KuPS pystyi ottelun alkupuolella luomaan muutaman oululaisten sykettä nostavia tilanteita keskityksillään boksin sisään, mutta viimeistely ontui ja pallot painuivat reilusti ohi maalin. Parissa tilanteessa Laivastonsinisten maalivahti Calum Ward joutui torjuntatöihin. Jakson loppupuolella Daniel Carillo pääsi lähimmäksi maalintekoa, kun hän sai syötön vasemmalle boksin sisään. Carillo pääsi vetämään suoraan syöttöön hyvän laukauksen kohti maalia, mutta Wardin reaktiotorjunnalla verkot jäi heilumatta pallon voimasta.

Toisen jakson alussa KuPSille siunaantui hyvän prässipelaamisen seurauksena loistava maalipaikka. Tilanteessa maalivahti Juhani Pennanen syötti prässin alta pallon Jere Kalliselle, joka liukastui palloon ja kaatui. Tästä kuopiolaiset saivat pallon ja Anton Popovitch pääsi nokikkain maalivahdin kanssa. Pennanen oli kuitenkin hereillä ja torjui pallon ohi maalista hyvällä vastaantulollaan.

AC Oulun ottelun paras paikka oli hetkeä myöhemmin toisessa päässä. Jere Kallisen antaman kulmatilanteen jälkeen pallo päätyi uudelleen hänelle. Kallinen keskitti hyvän pallon maalin takatolpalle, mutta oululaisten hyökkääjä Michael Lopez ei ihan kerinnyt saada jalkaa väliin ja maali jäi syntymättä.

Jakson loppupuolella KuPS pääsi yrittämään vielä vaparista, mutta Popovitchin painavan vedon Pennanen torjui näytöstyyliin. Hetkeä myöhemmin hän oli jälleen poimimassa palloa kuin marjoja, kun kuopiolaisten Nika Sichinava pääsi tälläämään ihan vitosen viivalta.

Ottelun ratkaisu nähtiin 81. minuutilla, kun keltapaitojen Carillo toi pallon vasemmalta laitaa pitkin aina rankkarialueen sisään ja syötti Fabio Schneiderille. Hän jatkoi pallon alaspäin Popovitchille, joka pääsi vapaasti tykittämään 16 metristä lujan laukauksen ja se painui vasempaan alanurkkaan. Näin kuopiolaiset siirtyivät 1-0 johtoon, joka jäi lopputulokseksi.