AC Oulu pelasi lauantaina harjoitusottelun vieraskentällä Kokkolan Pallo-Veikkoja vastaan. Tuliaisina oli 2-2-tasapeli Tuuren Siiran vastatessa molemmista oululaisten osumista.

Ottelu alkoi Kipparihallissa kotijoukkueen vahvalla ryminällä – fyysisesti vahva ja kokenut joukkue tuli kaksinkamppailuihin todella lujaa. Pelin edetessä voimasuhteet tasoittuivat, mutta maalipaikat olivat ottelun alussa todella kortilla. KPV:n läheltä piti-tilanteet syntyivät erikoistilanteista ja keskityspalloista, jotka AC Oulun puolustus maalivahti Johannes Wentinin johdolla putsasi kuitenkin väljemmille vesille.

23. minuutilla AC Oulu joutui suorittamaan ensimmäisen pelaajavaihdon, kun Janne Hietasen takareisi alkoi krampata. Tilalle juoksi nuori OLS:n Rasmus Karjalainen, joka otti laitapuolustajan paikan Iiro Vandellin siirtyessä toppariksi. Vaihdon jälkeen KPV sai jälleen muutaman vaarallisen keskityspallon, mutta maalipuiden väliin yritykset eivät osuneet.

AC Oulu siirtyi johtoon 40. minuutin kohdalla – hienosti pelatun hyökkäyksen päätteeksi Henry Mäkäräinen kaadettiin rangaistusalueella ja tuomarilla ei ollut vaihtoehtoja. Dritan Stafsulan ollessa pois, asettui pallon taakse Tuure Siira. Maalivahti onnistui torjumaan ensimmäisen laukauksen, mutta ”Tume” oli itse irtopallossa ensimmäisenä laittaen pallon lopulta maaliin. Näin ollen puoliajalle siirryttiin vierasjohdossa 0-1.

Toiselle jaksolle AC Oulu suoritti vaihtoja kolme kappaletta. Pyry Yrjänäinen asteli maaliin ja Petteri Pietola sekä Niklas Jokelainen hyökkäykseen ja keskikentälle. Heti ensiminuuteilla Karjalaisen keskitysyritys oli leijailla maaliin, mutta ylärima pelasti kokkolalaiset. 51. minuutilla Pietola pääsi huippupaikkaan upean yhdistelmän jälkeen, mutta pallo painui yli. Vain minuutti tästä ja pallo oli toisessa päässä – KPV:n Timo Rauhala tykitti unelmavolleyn 35 metristä aivan riman alle Yrjänäisen ollessa voimaton.

AC Oulu palasi johtoon nopeasti – Siiran vapaapotku upposi hienosti yläkulmaan 55. minuutilla. Tämän jälkeen alkoi AC Oulun vahva hallintajakso, joka tuotti useita hyviä tilanteita. KPV onnistui kuitenkin selviämään ja ottamaan hallinnan lopulta itselleen. Tasoitus syntyi 69. minuutilla, kun pallo kimposi omaan maaliin Karjalaisen jaloista. Tasoituksen jälkeen loppu mentiin tasaisissa merkeissä eikä todellisia huippupaikkoja nähty kummassakaan päässä.