AC Oulun kuluvan kauden päätösottelu ja Dritan Stafsulan jäähyväväisottelu päättyi 1-1 pistejakoon. AC Oulun lopullinen sarjasijoitus on 5. PS Kemi nousee Veikkausliigaan ja PK-35 Vantaa jatkaa liigakarsintaan.

Ottelun avausjaksolla JJK oli aavistuksen palloa hallitsevampi osapuoli, mutta se ei saanut realistoitua hallintajaksojaan vaarallisiksi paikoiksi. JJK sai paljon hyökkäyksiä ja keskityksiä varsinkin oikealta laidalta, Mikko Mannisen ja Niko Markkulan toimesta. Johannes Wentin katkoi kuitenkin keskityspallot vakuuttavasti.

AC Oulun ensimmäinen maalintekoyritys tuli, kun ottelua oli pelattu kolme minuuttia. Iiro Vandell sai rangaistusalueen ulkopuolella paljon tilaa, ja päätti virittää kaukolaukauksen. ”Iipin” veto suuntautui kuitenkin selkeästi maalin ohi. Kun ottelua oli pelattu 11 minuuttia, oli AC Oulu avata maalitilin ottelussa. Vikkelä kärkipari Pietola-Heikkinen rakensi maalipaikan kahdestaan, mutta Heikkilän veto suuntautui vielä tässä vaiheessa maalin ohi.

JJK oli lähellä maalintekoa puolestaan 20 peliminuutin kohdalla. Niko Markkula keskitti maalinedustalle oikealta laidalta Tommi Karille, jonka puskun AC Oulun puolustus kuitenkin peitti hienosti. Kokonaisuutena avausjaksolla AC Oululta nähtiin todella vahvaa puolustuspeliä.

Avausjaksolla AC Oulun parhaimmistoa pallolisessa pelissä oli kärkipari Heikkilä-Pietola. Kun pelikello näytti 22 minuuttia, riisti Heikkilä hienosti pallon JJK-puolustukselta rangaistusalueen edustalta. Laukaus jäi kuitenkin tuhnuksi, joka jaksoi nippanappa JJK-maalille Janne Korhoselle asti.

Kun ottelua oli 26 minuuttia pelattu, JJK pelasi hienon pitkän hyökkäyksen jossa pallo ja miehet liikkuivat upeasti. Hyökkäyksen viimeinen terävyys jäi kuitenkin torsoksi, kun AC Oulun kapteeni Tuure Siira katkaisi tilanteen. Siiran purkupallo aiheutti kuitenkin vähän lisäjännitystä, sillä JJK-hyökkääjä pääsi purkuun väliin ja pallo suuntautui takaisin AC Oulun päätyä kohti. Johannes Wentin kuitenkin vangitsi pallon varmasti.

Kun ottelua oli tahkottu 36 minuuttia AC Oulu iski kahden vauhtikoneen avulla lukemiksi 1-0. Petteri Pietola lähti nostamaan pallon kanssa pitkin vasenta laitaa. Pietola onnistui pitämään pallon hallussaan JJK-puolustuksen estelyistä huolimatta, ja lopulta päätyrajan tuntumasta hän syötti pallon maalin edustalle Aapo Heikkilälle, joka jatkoi pallon suoraan syötöstä maalin perukoille.

Kenties lievä hyvänolon tunne valtasi Laivastonsiniset, sillä JJK oli tasoittaa ottelun heti johtomaalin jälkeen. Lassi Nurmos onnistui kuitenkin pelastamaan tilanteen peittämällä JJK:n laukauksen maaliviivalta. AC Oulu kuitenkin kesti tilanteen, ja näin taukoa lähdettiin viettämään lukemissa 1-0.

Toinen jakso alkoi AC Oulun hallinnalla. Peliä oli pelattu 48 minuuttia, kun Antti Uimaniemi laukoi pallon niukasti yli Janne Korhosen vartioiman JJK-maalin.

AC Oulun pirteimpiä pelaajia tässäkin ottelussa oli nuori hyökkääjä Petteri Pietola, joka sai hienolla henkilökohtaisella osaamisellaan aiheutettua vaaratilanteita jyväskyläläisten puolustukselle. Pietolalla oli ottelun 65 peliminuutilla paikka iskeä tilanteeksi 2-0, mutta JJK-maalivahti Korhonen torjui Pietolan laukauksen kulmapotkuksi.

AC Oululla oli ottelun toisella jaksolla oli selkeästi enemmän maalipaikkoja, kuin avausjaksolla. Viimeistely ontui kuitenkin, sillä Alfred Mapoka, Antti Uimaniemi kahteen otteeseen sekä Petteri Pietolalla oli mahdollisuudet lisämaalien tekoon. Ruuti oli kuitenkin märkää, ja AC Oulun maalimäärä jäi ottelussa yhteen.

Kun ottelua oli pelattu 80 minuuttia, iski JJK:n Antto Hilska ensimmäisestä toisen jakson maalipaikasta JJK:lle tasoituksen 1-1. Hilska sijoitti pallon varmasti maaliverkon perukoille vahvan pelin pelanneen Wentinin längistä.

AC Oululla oli lisäajan viimesekunneilla vielä loistava paikka isekä voittomaali. Janne Hietanen keskitti oikealla jalallaan pallon Kemo Darboelle, joka pudotti pallon maalinedustalle Antti Uimaniemelle. Uimaniemen laukaus suuntautui kuitenkin lähemmäs kulmalippua. Tilanteen jälkeen erotuomaristo vihelsi ottelun, ja kauden päättyneeksi. AC Oulun lopulliseksi sijoitukseksi kauden 2015 Ykkösessä jäi viidenneksi ja lauantaipäivän vierailija JJK säilytti neljännen paikkansa.

AC Oulu haluaa onnitella PS Kemiä hienosta kaudesta ja noususta Veikkausliigaan, kuten myös sarjassa toiseksi sijoittunutta PK-35 Vantaata, jonka kausi jatkuu Veikkausliigan nousukarsintaotteluissa.