Raportti Edustus

AC Oulu ja FF Jaro pelasivat maalittoman tasapelin kiirastorstain harjoitusottelussa. Vaikka maalit jäivät uupumaan, nähtiin ottelussa vauhtia ja tiukkoja tilanteita.

Ottelu oli Jarolle kenraaliharjoitus ennen Veikkausliigakauden alkua. Ensimmäinen jakso kulki pitkälle AC Oulun hallitessa palloa, Jaron vetäytyessä ja harjoitellessa tiivistä puolustuspelaamista. Oululaisryhmä pelasi tavoilleen uskollisena prässäten rohkeasti ylhäältä yrittäen murtaa Jaron puolustusmuuria nopeilla maata pitkin syötöillä. Ensimmäinen huippupaikka siunaatui kuitenkin pietarsaarelaisille – entinen AC Oulun hyökkääjäjätti Frank Jonke pääsi puskemaan hyvältä paikalta, mutta pusku suuntautui hieman ohi maalin. AC Oulun hyökkäyspeli oli monipuolista, mutta murtauminen ei ottanut onnistuakseen Jaron puolustusmuurin edessä. Mika Nurmelalle avautui kuitenkin kotijoukkueen avausjakson paras tontti hienon seinäpelin päätteeksi, mutta konkarin kuti painui niukasti ohi Jesse Östin maalin. Jaro sai avausjaksolla vielä yhden hyvän paikan, kun Jonke karkasi läpiajoon AC Oulun liian heppoisen pallon menetyksen ja hitaan puolustusreagoinnin päätteeksi. Jonken yritys jäi tilanteessa kuitenkin vaisuksi. Avausjakson loppupuolella ex-Jaro Tommi Haanpää pääsi puskemaan Nurmelan hyvästä syötöstä, mutta pusku suuntautui yli maalin. Näin ollen puoliajalle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Jaro tuli toiselle puolikkaalle täysin päinvastaisella asenteella – puolustuspelin harjoitusjakso muuttui kiivaaksi prässiksi ja Jaron tuttua pallonhallintaa oli myös luvassa. AC Oululla kesti kymmenen minuuttia saada juonesta uudestaan kiinni, jonka jälkeen jakso kului tasaisissa ja vauhdikkaissa merkeissä. Molempien joukkueiden puolustuslinjat pelasivat kuitenkin vahvasti pystyen pitämään vastustajan hyökkäykset pääasiassa kurissa. Hyviä tilanteita kuitenkin nähtiin – AC Oululle hyvän paikan järjestivät vaihdosta sisääntulleet Tuure Siira ja Aapo Heikkilä. Ratkaisevalla hetkellä Heikkilän askelmerkit menivät kuitenkin sen verran sekaisin, että Jaron puolustus ehti puolittaisen läpiajon väliin siistien pelivälineen väljemmille vesille. Jaro oli lähellä maalia kulmapotkun jälkitilanteesta – löysähkö kuti kuudentoista rajalta oli yllättää maskissa olleen Tommi Lindholmin, mutta hyvä venetys viime hetkellä pelasti oululaiset. Ottelu jatkui kovatempoisena pelin aaltoillessa päästä päähän, mutta huippuvaaralliset tilanteet jäivät syntymättä. Näin ollen loppuvihellys päätti ottelun sopuisaan tasatulokseen.

– Avausjaksolla meiltä tuli kaksi huonoa pelaamista, joista Jaro pääsi kokeilemaan maalintekoa. Näitä lukuunottamatta olen todella tyytyväinen puolustuspelaamiseen – siinä oli selkeää parannusta aikaisempaan. Avaaminen ja pelin rakentaminen oli myös hyvää, mutta murtautuminen oli haastavaa etenkin avausjaksolla Jaron vetäytyessä. Tämä oli meille hyvä harjoitusottelu, josta jäi kyllä paljon hyviä fiiliksiä, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kommentoi.

– Sarjan alkuun ei ole paljon aikaa, mutta pelimme kehittyy jatkuvasti oikeaan suuntaan. Tashan on tuonut meidän hyökkäyspeliin oivan lisän, joka on näkynyt meidän laitapelaajien parantuneina otteina. Vielä on kuitenkin hiottavaa yhteispelin suhteen, Ojanen jatkaa.

AC Oulu viettää pääsiäistä omatoimisella harjoitusjaksolla, toivottaen kaikille mukavaa pääsiäistä!