AC Oulu lähti hakemaan kolmatta peräkkäistä  voittoa HJK:sta aurinkoisessa Raatin sunnuntai-illassa, mutta tällä kertaa pisteet jaettiin tasalukemin 1-1.

Iltaan lähdettiin ennakkoasetelmissa, jossa HJK oli selkeä suosikki ja AC Oulu altavastaaja. Helsinkiläiset eivät kuitenkaan pystyneet sellaiseen suosikin esitykseen, jota heiltä odotettiin. Toisaalta oululaiset näyttivät omaa osaamistaan ja sen, miksi he ovat sarjassa keskiviivan paremmalla puolella.

Ottelu lähti HJK:n tahdissa liikkeelle, mutta ensimmäinen kunnon maalipaikka tuli reilun 10 minuutin pelin jälkeen AC Oululle. Uusin tulokas joukkueessa Lucas Morais syötti oikealta Rasmus Karjalaiselle rankkarialueen rajalle. Rasse pääsi vetämään HJK:n puolustuksesta huolimatta napakasti kohti maalia, mutta pallo otti pienen kimmokkeen klubilaisen jalasta ja veto suuntautui hieman ohi maalista.

Hetken päästä Tuiran päässä kenttää alkoi tapahtua, kun ottelu oli kerinnyt jo 12. minuutille. Rafinhan liukutaklaus osui David Brownen jalkoihin pallon sijasta aivan rankkarialueen rajan tuntumassa. Päätuomarin mielestä tilanne alkoi vasta sisäpuolella ja näin osoitti pallon pilkulle. Tilanteesta keltaisen kortin saanut Rafinha yritti vakuutella, ettei tilanne lähtenyt sisäpuolelta, vaan ulkopuolelta. Valitukset menivät kuuroille korville, kun päätös oli jo tehty. Pallo pilkulle ja Bojan Radulovic ampumaan. Hän ei erehtynyt rankkarista, vaikka Calum Ward aavisti oikein, mutta pallo meni verkon perukoille. Näin helsinkiläiset siirtyivät ottelussa johtoon.

HJK:lla oli mahdollisuus päästä jo kahden maalin johtoon 28 pelatun minuutin jälkeen. Calum Ward antoi epäonnisen syötön suoraan valkosinisten Casper Terholle, joka pääsi nousemaan pallon kanssa rankkarialueen sisään ja nokikkain Wardia vastaan. Englantilainen oli tilanteessa etevämpi ja torjui tulisen vedon ohi maalista.

AC Oululla oli lähellä tasoitus puolestaan 39. minuutilla. Otso Liimatta antoi ristipallon oikealle Moraisille rankkarialueen sisään, joka puski pallon vitosen viivalla olleelle Karjalaiselle. Rasse pääsi kääntymään pallon kanssa ja vetämään hyvän vedon, mutta maalivahti Jakob Tånnander sai juuri ja juuri jalkansa eteen. Pallo päätyi tolpan kautta takaisin peliin ja Jere Kallinen pääsi vielä yrittämään vetoa, mutta se päätyi lopulta HJK:n puolustukseen.

Ottelun reilun 70 peliminuutin jälkeen HJK:lla oli puolittainen maalipaikka, kun Anthony Olusanya pääsi puskemaan aika vapaasti palloon maalin edessä. Puskupallo päätyi kuitenkin reilusti yli maalin. AC Oululla oli puolestaan hetken päästä toisessa päässä kenttää hyvä sauma tasoittaa, kun Morais pääsi vetämään tulisen vedon reilusta 20 metristä, mutta pallo painui hiuksen hienosti yli maalin vasemmasta ylänurkasta.

Ottelun yksi puhuttavimmista tilanteista sattui 85. minuutilla, kun AC Oulun Rafael Floro taklasi Terhoa aivan Klubin vaihtopenkin edessä. Tilanteessa helsinkiläisten Arttu Hoskonen kävi käsiksi Floroon ja sen jälkeen HJK:n penkiltä noustiin mukaan repimään puolustamaan tulleita AC Oulun pelaajia. Tilanteeseen reagoitiin myös oululaisten penkiltä, josta Sandro Embaló kiirehti puolustamaan omiaan. Päätuomari Oskari Hämäläinen päätti kuitenkin antaa kolme keltaista korttia Laivastonsinisille ja vain yhden HJK:n pelaajalle.

Käsirysyn jälkeen hetken päästä AC Oulu sai tasoituksensa lisäajan ensimmäisellä minuutilla. Calum Ward antoi omasta päästä vaparin pitkänä vasemmalle ja pallo pomppi aivan Klubin päähän asti. Pallon sai Miro Tenho, mutta Rasmus Karjalainen sai riistettyä sen pois aivan rankkarialueen rajalla. Rasse suojasi palloa hyvin ja pääsi kääntämään syötön boksin sisään Michael Lopezille kahden stadilaisen ollessa kimpussa. Lopez jätti pallon ns. “takavasaralla” Otso Liimatalle, joka antoi seinäsyötön takaisin Lopezille maalin eteen, josta hän pääsi vetämään suoraan syötöstä maaliin.

Näin lopputulos 1-1 ja pisteet jakoon. Ottelu ei ollut samanlainen tempoltaa, kuin olisi voinut olettaa europelejä pelaavalta vastustajalta. Vaikka HJK hallitsi palloa enemmän, niin he eivät kuitenkaan pystyneet luomaan kovin hyviä maalipaikkoja ottelussa. Vaarallisia tilanteita oli todennäköisesti enemmän oululaisilla lopulta, joten hieman paremmalla viimeistelyllä olisi pisteet jääneet kotijoukkueelle.

Seuraava ottelu on ensi perjantaina FC Hakan vieraana Valkeakoskella ja seuraavan viikon sunnuntaina pelataan Emme Kiusaa -ottelu FC Interiä vastaan. Hanki liput otteluun tästä.