Raportti Edustus

AC Oulu ja Valkeakosken Haka pelasivat keskiviikkoiltana maalittoman tasapelin. Ottelu tarjosi tarkkaa puolustuspelaamista, keskialueen taistelua ja muutaman hukatun maalipaikan.

AC Oulu lähti otteluun muuttuneella kokoonpanolla. Avauskokoonpanoon loukkaanutumisen jälkeen palannut Pekka Räisänen pelasi laitapuolustajana, Dritan Stafsulan noustessa keskikentälle pelintekijän rooliin.

Ottelu käynnistyi tasaisissa merkeissä, mutta jakson edetessä Haka otti hallinnan hienokseltaan itselleen. Avausjakson ja oikeastaan koko ottelun kuva oli kuitenkin keskialueen fyysiset kaksinkamppailut, joita nähtiinkin läpi ottelun. Kumpikaan joukkue ei päässyt ”kuskin paikalle”.

Valkopaitaisen vierasjoukkueen avausjakson maukkaimmat tontit siunaantuivat maalitykki Kalle Multaselle – keskushyökkääjän paras paikka oli puolittainen läpiajo, joka avautui AC Oulun toppareiden arvioidessa myötätuuleen lentäneen pystysyötön hieman huonosti. Nosto yli David Monsalven painui kuitenkin maalin katolle. Kotijoukkueen vaarallisimmat hyökkäykset tulivat Titi Essomban laidalta, mutta viimeisissä ratkaisussa oli tänään toivomisen varaa.

Toinen jakso oli ehtinyt vanheta vain muutamia sekunteja, kun AC Oulu oli erittäin lähellä siirtyä johtoon – Mika Nurmela nappisyöttö tavoitti Essomban, mutta kamerunilaisen laukaus painui harmittavasti yli maalin. Salama-alun jälkeen tilanne jälleen tasoittui ja molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä maata pitkin. Joukkueiden puolustuspelaaminen ja ratkaisusyöttöjen heikkous eivät kuitenkaan avanneet maalipaikkoja liukuhihnalta, vaan keskialueen taistelu jatkui.

Haka sai peliinsä uutta virtaa entisen AC Oulun pelaajan Venance Zezen tultua kentälle – Norsunluurannikon ihmemies oli heti pahanteossa rakentaen Eetu Muinoselle avopaikan maalin eteen. Muinosen laukauksen kuudesta metristä pelasti upealla torjunnalla David Monsalve. AC Oulun puolelta lähimpänä maalia olivat Morten Gerster Peipinen ja Anselmi Nurmela, mutta Peipisen laukaus hyvältä paikalta painui taivaan tuuliin ja ”Amin” osuma puskutilanteessa jäi valitettavan ohueksi.

Aivan viimeisillä minuuteilla Monsalve joutui esittämään toisen huipputorjunnan – Hakan erikoistilanteen päätteeksi pallo pomppi suoraan Sakari Saarisen jalkoihin, mutta enemmän taisteluasenteesta tunnettu sotaratsu ei onnistunut laukauksessaan riittävän hyvin. Näin ollen pisteet jaettiin molempien pettymykseksi 0-0-tuloksella.


Tästä tilanteesta Titi olisi voinut viedä kotijoukkueen johtoon heti toisen jakson alkuun (Kuva: Jouko Kylmäoja)

– Peli itsessään oli taistaista, mutta kyllä meillä hieman paremmat paikat oli voittoon. Jalkapallossa näin voi käydä, olen tyytyväinen jokaisen pelaajan taisteluilmeeseen, mutta nyt ei vain osuttu, Hakan päävalmentaja Juho Rantala kommentoi.

– Olen Juhon kanssa samoilla linjoilla – edellisessä kohtaamisessa Valkeakoskella meillä oli paremmat paikat ja tänään ne olivat Hakalla. He taistelivat hyvin ja onhan heillä todella kovia pelimiehiä, tänään oli esimerkiksi varaa jättää Zeze vaihtopenkille ja ottaa hänet sisään lopussa. Olen tyytyväinen tasapeliin ja nollaan omissa, josta iso kiitos kuuluu myös Davidille, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen näkee.

Ottelupöytäkirja>>