Katarauna Oulun Konttivuokraus OTC Nordic Terveystalo Codemate PEAB Juhan Auto LVI-Urakointi Ylitalo Ville Puukka Kraton Temrex OMP Group Moku Allin matala Go On Oulu H2O PLC

AC Oulu ja Haka tasapeliin Valkeakoskella

6.9.2018 22:30 Raportti

 

AC Oulu ja FC Haka jakoivat sarjapisteet 2-2-tasatuloksella. Päätöslukemat olivat pettymys molemmissa leireissä. Laivastonsinisten maalit merkittiin Alberto Alvarado Morinin ja Toni Tahvanaisen nimiin.Vaikka AC Oulun tappioton putki kasvoi peräti kahdeksan ottelun mittaiseksi, tuntuu tasapeli pettymykseltä (Kuva: Elias Mustonen)

 

Ottelu alkoi AC Oulun kannalta todella murheellisesti. Alkuminuutit palloa pitänyt vierasjoukkue menetti pelivälineen keskikentällä ja vastahyökkäykseen karannut Gerald Ben ei erehtenyt. Takana peliä tässä vaiheessa vasta kolme minuuttia.

 

AC Oulun ensimmäinen tilanne nähtiin 14. minuutilla, kun Alberto Alvarado Morin pääsi kääntymään boxissa. Laukaus blokattiin kuitenkin ihan viime hetkillä. Minuutti edellisestä ja vieraat onnistuivat - Walter Mooren pitkä syöttö tavoitti Morinin Haka-toppareiden keskeltä ja meksikolainen runnoi pallon ohi Aati Marttisen.

 

Seuraavat minuutit mentiin maalipaikkojen suhteen tasaisissa merkeissä - AC Oulu piti palloa ja Haka kyttäsi vastahyökkäyksiä.

 

Kotijoukkue oli lähellä siirtyä johtoon 34. minuutilla, kun ensin Ben pääsi laukomaan pienestä kulmasta. Juhani Pennasen torjuntaan ensimmäisenä ehti Haka-pelaaja, mutta Moore pelasti tilanteen maaliviivalta.

 

Avausjakson loppuhetket menivät kotijoukkueen komennossa ja Hakan korkeampi prässipeli toi vaikeuksia vieraille. Muutama läheltä-piti-tilanne nähtiin, mutta puoliajalle siirryttiin 1-1-tasatuloksessa.

 

Toisen jakson alku mentiin todella tasaisissa merkeissä, mutta maalipaikoilla ei mässäilty. Kotijoukkue oli muutaman kerran lähellä karata pahantekoon, mutta AC Oulun puolustajat selvittivät tilanteet viime hetkillä.

 

Laivastonsinisten toisen jakson ensimmäinen maalipaikka tuli Aapo Heikkilälle, joka pääsi laukomaan kulmapotkun jälkitilanteesta. Pallo leijaili kuitenkin tehtaan pihalle. Tästä hetki eli 74. minuutilla vieraat siirtyivät johtoon - Heikkilän keskitys vasemmalta oli millintarkka ja takatolpalle hiipinyt Toni Tahvanainen viimeisteli hienosti.

 

Hakan kuitti tuli kaksi minuuttia myöhemmin. AC Oulu purki pallon kaksi kertaa huonosti ja lopulta John Fagerström pääsi laukomaan kuudentoista sisältä pallon maaliin.

 

90. minuutilla Hakan Samuel Chidillä oli vielä tuhannen taalan paikka tehdä maali. AC Oulu ei saanut palloa omalta alueelta ja pallo päätyi Haka-hyökkääjän jalkaan viiteen metriin, mutta laukaus lähietäisyydeltä nousi vähintään yhtä paljon yli. Näin ollen pisteet tasattiin 2-2-tasalukemilla.

 

Ottelu oli pettymys molemmissa leireissä, mutta taistelu jatkuu loppuun saakka!

KOMMENTIT

- Enempää ei tänään ansaittu. Johtoasemaan pääseminen maalin takaa oli hyvä suoritus, mutta kuitti tuli valitettavan nopeasti. Haka oli meille tällä kaudella jostain syystä todella vaikea vastustaja, AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne kertoo.


Veikkaus
© 2020 AC Oulu.
Miesten Ykkönen