Raportti Edustus

AC Oulun ja Hakan lauantai-illan tärkeä kamppailu Castrenin Oulu-lehti Areenalla päättyi 1-1-tasapeliin. Lopputulos tiesi AC Oulun tappiottoman putken venymistä neljään otteluun.

LISÄÄ OTTELUSTA:
Tasapeli lämmitti Hakan leiriä, Malinen harmitteli tasoitusmaalia
Videokooste

Anna palautetta ottelutapahtumasta

Tasapeli tarkoittaa sitä, ettei AC Oulu saanut sarjataulukossa kolmen pisteen päässä olevaa Hakaa kiinni. Oululaiset kasvattivat kuitenkin eroa jumbojoukkue FC Lahteen ja nousivat tasapisteisiin edellä olevan JJK:n kanssa. Veikkausliigan 19. kierros tosin pelataan loppuun vasta sunnuntain ja maanantain aikana.

Lauantai-illan ottelu ei noussut tasoltaan erityisen laadukkaaksi. Osittain hieman sekavaan peliin vaikutti raju sadesää, joka teki kentän liukkaaksi ja pallokontrollin vaikeaksi. Myös ottelun tärkeys näkyi molempien joukkueiden otteissa, koska kumpikaan ei halunnut peliä ainakaan hävitä.

AC Oulu sai otteluun erinomaisen alun, sillä isännät siirtyivät komeasti 1-0-johtoon jo seitsemännellä peliminuutilla. Maalinteossa onnistui Donewell Yobe, joka puski maalin edestä Niko Kukan antaman erinomaisen kulmapotkun verkon perukoille.

Oululaisten iloa kesti kuitenkin vain hetken, sillä Haka nousi tasoihin ainoastaan minuuttia myöhemmin. Valkopaitojen vartiointi ja puolustus petti, kun Regi Nooitmeer pääsi tyrkkäämään jalallaan Xhevdet Gelan antaman kulmapotkun maaliin.

Hakan tasoituksen jälkeen AC Oulun peli laimeni muutaman asteen, mutta kokonaisuutena ensimmäinen jakso oli kuitenkin kotijoukkueen hallintaa valkeakoskelaisten keskittyessä puolustamiseen ja vastahyökkäyksiin. Haka oli tullut Ouluun selkeästi hakemaan vain tulosta, tyylipisteistä välittämättä.

Koko loppupelin paras maalipaikka avautui 20. minuutilla Jean Fridolin Nganbe Nganbelle. Tilanteeseen teki loistavan esityön vahvasti boksin sisälle murtautunut Frank Jonke, mutta Nganbe Nganbe pyssytti avopaikasta pallon ohi maalin.

AC Oulun hyökkäyspeli koki kovan kolauksen 26. minuutilla, kun väkevästi pelin aloittanut Jonke joutui jättämään leikin kesken. Jonke sai maalineduskamppailussa Hakan pelaajalta kovan iskun kasvoihinsa, ja alustavien tietojen mukaan kanadalaisen aikaisemminkin kovia kokenut nenä on jälleen murtunut.

Jonken tilalle kentälle vaihdettu Juuso Majava nousi 35. minuutilla vasemmalta laidalta ja keskitti pallon maalin eteen. Donewell Yoben illan toinen osuma jäi kuitenkin syntymättä, kun pusku karkasi maalin yli. Aivan avausjakson lopussa pääsi Janne Hietanen vielä puskemaan Mika Nurmelan vapaapotkusta, mutta tämä viimeistely-yritys painui maalista ohi.

Toisen puoliajan alku oli AC Oululle vaikea ja Haka sai käytännössä ainoan kerran illan aikana pienoisen otteen pelistä. Kotiyleisö koki kauhun hetkiä 49. minuutilla, kun alimpana miehenä ollut Jarkko Hurme liukastui epäonnisesti pallon kanssa ja Haka pääsi vaaralliseen paikkaan. Maalivahti Dennys Rodrigues kuitenkin torjui Xhevdet Gelan laukauksen kulmapotkuksi.

Kun ottelussa oli päästy tunnin kohdalle alkoi AC Oulu saada jälleen hallintaa itselleen ja maalipaikkoja hiljalleen Hakan päätyyn. 74 minuutin kohdalla Donewell Yobe sai taas yhden tilaisuuden, mutta tällä kertaa kuti viuhui maalin ohi. Samaan aikaan kentälle tullut Ethie järjesti hetken päästä parikin laukaisupaikkaa omilleen, mutta sihti oli kateissa.

Loppuhetkilläkin paikkoja vielä nähtiin. Ensin 85. minuutilla Nganbe Nganbe puski Kukan keskityksestä maalin ohi ja ohi painui myös Nurmelan reilusta 20 metristä laukoma vapaapotku 88. minuutilla.

Näin AC Oulun ja Hakan välisestä kamppailusta molemmat joukkueet saivat tililleen yhden pisteen, mikä tyydytti enemmän valkeakoskelaisia. AC Oululla on nyt kasassa 20 pistettä ennen seuraavaa ottelua, joka on edessä ensi viikon sunnuntaina Castrenilla FC Interiä vastaan.

LISÄÄ OTTELUSTA:
Tasapeli lämmitti Hakan leiriä, Malinen harmitteli tasoitusmaalia
Videokooste

Anna palautetta ottelutapahtumasta

AC Oulu – Haka 1 – 1 (1 – 1)

7min. 1 – 0 Donewell Yobe (Niko Kukka)
8min. 1 – 1 Regi Nooitmeer (Xhevdet Gela)
29min. Haka Mohamed Koroma varoitus
33min. Haka Quincy Osei varoitus
37min. Haka Xhevdet Gela varoitus
45min. AC Oulu Jean Fridolin Nganbe Nganbe varoitus
62min. AC Oulu Jarkko Hurme varoitus
70min. Haka Benito Yllaconza varoitus

Yleisöä: 1 317

Iltalehden leijonat

*** Janne Hietanen, AC Oulu
** Regi Nooitmeer, Haka
* Mika Nurmela, AC Oulu

AC Oulun kokoonpano

Dennys Rodrigues
Niko Kukka
Janne Hietanen
Antti Pehkonen
Jarkko Hurme
Dominic Yobe
Mika Nurmela
Donewell Yobe
Jean Fridolin Nganbe Nganbe
Frank Jonke (33min. Juuso Majava)
Joonas Pennanen (74min. Ethie Sousa)

(Toimitus)