Raportti Edustus

AC Oulu kohtasi tänään iltapäivällä lahtelaiset toistamiseen, mutta tällä kertaa pisteet jouduttiin tasaamaan maalittomassa tasapelissä.

AC Oulu kohtasi syksyisellä Raatin nurmella viikon viimeisenä päivänä FC Lahden. Pisteet lähtivät oululaisten osalta toista peräkkäistä kertaa jakoon ja lopputulos oli maaliton tasapeli. AC Oulu lähti metsästämään pisteitä pyrkien yläloppusarjaan ja lahtelaiset tärkeiden pisteiden avulla välttääkseen karsijan paikan, sekä kivutakseen korkeammalle sarjataulukossa. Tuloksena oli yksi piste molemmille joukkueille ja sijoitukset sarjataulukossa eivät muuttuneet tämän illan otteluiden jälkeen.

Tilastollisesti oululaiset pitivät pienoisesti pallonhallinnan, mutta lahtelaiset onnistuivat ensimmäisellä jaksolla iskemään kovaa vastaan pallonriistoista sekä myös luomaan omaa peliään. Pelin 10. minuutilla Otso Liimatan kulma löysi maalin edestä Rasmus Karjalaisen, joka sai pallon maan kautta ilkeästi Lahden maalia kohden, mutta maalivahti Joona Tiainen torjui hienosti kädellään. Seitsemän minuuttia tämän jälkeen Liimatta vapautti syötöllään Magnus Breitenmoserin laukaisupaikalle, mutta veto viuhui hieman lahtelaisten maalin ohi. Tilanteita riitti AC Oulun osalta, joista vaarallisimpana Lucas Moraiksen loistava läpisyöttö Rasselle, jonka viimeistelyn eteen kerkesi jalallaan maalivahti Tiainen. Oululaisten hyökkäämispelaaminen ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja tauolle mentiin maalittomissa lukemissa.

Toista puoliaikaa kerkesi kulumaan minuutti, kun Luquinhas pääsi hienon kuljetuksen jälkeen laukomaan kohti lahtelaisten maalia, mutta veto kohdistui keskemmäksi maalia ja hän onnistui koppaamaan pallon. Calum Ward pääsi myös torjuntatöihin toisella puoliajalla, kun viime kaudella Laivastonsinisissä esiintynyt Dennis Salanović pääsi harhautuksen jälkeen laukomaan, jonka oululaisten kassari nappasi varmasti. Tämän jälkeen toisessa päässä tapahtui, kun Jere Kallinen löysi loistavalla keskityksellä Michael Lopezin pään, mutta pusku tuli lahtelaismaalivahdin käsiin. Salanović onnistui hankkimaan vapaapotkun lahtelaisille rangaistusalueen lähettyviltä, mutta Arian Kabashin vapaapotku meni ohi maalin. 80. minuutin kohdalla Breitenmoserin keskitys löysi Lopezin pään, mutta pusku ohjautui yläriman kautta yli. Lisäajalla Lahden Eemeli Virta vapautti Pyry Lampisen, joka onnistui ohittamaan englantilaisen Wardin, mutta sisään vaihdettu Rafael Floro kerkesi vielä liukua laukauksen eteen ja säilyttää nollat taulussa.

Kahden laadukkaan joukkueen esityksen jälkeen lopputuloksena maaliton tasapeli. Molemmilla joukkueille oli paikat tehdä useampi maali, mutta pallo ei maaliin asti päätynyt ja lahtelaiset onnistuivat pitämään oululaiset pois vaarallisimmilta paikoilta.

AC Oulu pelaa vielä alkusarjan viimeisen pelinsä Bolt Areenalla HIFK vieraana sunnuntaina 11.9. Pelit tulevat tämän jälkeen jatkumaan haastajasarjassa, kun FC Inter voitti IFK Mariehamnin ja varmisti paikan Mestaruussarjassa. Helsingissä ensi viikolla on haettavissa pisteet alaloppusarjan kärkipaikan sekä Eurolopputurnauspaikan vahvistamiseksi.

Valmentajien kommentit katseltavissa ja kuunneltavissa Rönkä Jälkipeleistä.

ACOTV

Yhteistyössä
Jälkipelit