Raportti Edustus

AC Oulu ja FC Lahti kohtasivat lauantaina ensimmäisen kerran kymmeneen vuoteen. Raatissa nähtiin kiihkeä ottelu, josta ei tunteita puuttunut. Värikästä ottelua aurinkoiseen iltaan oli saapunut 1662 katsojaa.

Oululaisten ja lahtelaisten kamppailu ei varmasti jättänyt ketään kylmäksi. Kumpikin joukkue halusi voittaa ja tilanteet pelattiin loppuun asti. Maalipaikkoja oli kummallakin voittaa ottelu, mutta jännittävän illan päätteeksi pisteet tasattiin.

Heti ottelun alussa vajaan parin minuutin pelin jälkeen Magnus Breitenmoser pääsi katkaisemaan lahtelaisten syötön keskialueella ja irtopallo päätyi Nikolas Sairalle. Hyökkääjä teki vahvan nousun ylöspäin ja syötti vasemmalle Samu Alangolle, joka pääsi vetämään napakan vedon rangaistusalueen rajalta kohti FC Lahden maalia. Pallon kuitenkin nappasi syliin lahtelaisten maalivahti Antonio Reguero.

Seuraava maalipaikka tuli oululaisille reilun kahdeksan peliminuutin jälkeen, kun koko illan loistavia keskityksiä jaellut Anselmi Nurmela keskitti oikealta laidalta vasemmalle. Pallo päätyi Breitenmoserille, joka askelharhautusten jälkeen rankkarialueen sisällä keskitti takatolpalle. Keskityspallo päätyi Niklas Jokelaisen eteen, mutta pallo kerkesi muuttamaan suuntaa lahtelaisten puolustajasta ja Nikke ei saanut laitettua palloa reppuun, vaan päätyi AC Oulun kulmapotkuksi.

Vajaan parin kymmenen minuutin kohdilla FC Lahti sai pallon oululaisten alueella hyvän prässin ansiosta, kun Rafinhan syöttö jäi Eemeli Virralle. Hän syötti pallon rankkarialueen rajalle nousseelle Matti Klingalle, joka pääsi vielä nousemaan boksin sisään ja veti lujan vedon kohti oululaisten maalia. Tällä kertaa kuitenkin AC Oulun maalivahti Yann Fillion venyi kudin tielle ja tilanne pysyi maalittomana.

Pelikello kävi reilua 27 minuuttia, kun Rafinha katkoi tyylikkäästi FC Lahden hyökkäysyrityksen ja irtopallo päätyi Ruxille, joka antoi hyvän syötön lahtelaisten puoliskolle Breitenmoserille. Magnus levitti oikeaan laitaan Nurmelalle ja hän Jokelaiselle, joka keskitti maalin eteen. Keskityspallo päätyi Breitenmoserin päähän, mutta pusku päätyi valitettavasti suoraan maalivahti Regueron syliin.

Ensimmäisen jakson lopussa lahtelaiset pääsivät johtoon juuri ennen taukoa. Rafinha pudotti pallon Fillionille, jonka kääntö epäonnistui ja pallo päätyi lahtelaisten Pyry Lampiselle. Hän syötti pallon maalin eteen Macoumba Kandjille, joka sai tuikattua pallon maaliin. Näin mentiin FC Lahden johdossa tauolle.

Reilun 53 minuutin jälkeen syntyi kentällä isompi kahakka, jossa tunteet kävivät todella kuumina. Tilanteeseen päädyttiin, kun AC Oulun loistavasti illan pelannut keskikenttäpelaaja Jere Kallinen nousi pallon kanssa ja Henri Eninful tuli suoraan nappulat edellä Kallisen polveen. Jere putosi kentän pintaan kivuissaan ja härdelli oli valmis. Pitkään jatkuneen tilanteen päätteeksi päätuomari Joni Hyytiä nosti keltaiset kortit AC Oulun Samu Alangolle ja Lahden Charles Chinedulle sekä tilanteessa rikkoneelle Eninfulille.

Edellisen härdellin jälkeen AC Oulu sai tilanteesta vapaapotkun. Pallon taakse asettui oululaisten keskikenttäpelaaja Sergei Eremenko päätti yrittää suoraan maalinteko, vaikka matkaa oli reilusti. Napakka veto painui kohti takanurkkaa, mutta Reguero sai poimittua pallon haltuunsa.

AC Oulu sai tasoituksensa 58 minuutin jälkeen. Breitenmoser, Nurmela ja Usman Sale syöttelivät lahtelaisten puolustuksen tehokkaasti sekaisin. Lopulta Nurmela oli rangaistusalueen rajalla ihan yksin pallon kanssa ja sai keskittää pallon rauhassa Samu Alangolle, joka pääsi pukkaamaan kauden ensimmäisen maalinsa. Tuuletuksesta näki, että nyt helpotti, kun niin monta kertaa se maali on ollut lähellä.

Kun peli oli edennyt 69:lle minuutille lahtelaisten Jean-Christophe Coubronne keskitti maalin eteen, johon Ruxi pääsi päällä väliin. Irtopallo päätyi kuitenkin rankkarialueen rajalle Klingalle, joka pääsi vetämään kovan vedon suoraan ylänurkkaa kohti. AC Oulun maalilla Yann Fillion kuitenkin pääsi venyttämään kätensä väliin ja pallo meni ylähirren kautta yli maalista.

Uudelleen lahtelaiset pääsivät lähelle maalintekoa 74 peliminuutin paikkailla, kun jälleen Coubronne nosti oikealta pallo ylöspäin ja syötti toiseen aaltoon Altin Zeqirille. Hyökkääjä pääsi nousemaan rankkarialueen sisään ja lähetti kovan maannuoliaisen maalille, mutta veto päätyi niukasti ohi takanurkasta.

Pelikellon askeltaessa 88 minuutin kohdilla FC Lahti käänsi oululaisten kulmatilanteen päätteeksi nopeasti pelin hyökkäykseen. Kristian Yli-Hietanen toi pallon hyökkäysalueelle ja mursi syötöllään oululaisten linjan. Pallo päätyi Zequirille rankkarialueen sisään, jossa hän syötti kohti Chinedua. Tilanteessa näkyi hyvin oululaisten pelinsielu, jossa kaikki puolustavat. Kentälle vaihdettu vasta 17-vuotias Otso Liimatta tuli lujaa tilanteeseen toisesta päästä, jossa hän oli juuri hetkeä ennen kulmapotkua antamassa ja nyt pääsi katkaisemaan syötön sekä pelasti pisteen AC Oululle. Lopulta pallo päätyi Fillionin turvallisiin käsiin.

Tiukan illan päätteeksi siis kummallekin piste. AC Oulun sarjaohjelma jatkuu kolmella vierasmatsilla HIFKiä, FC Lahtea ja FC Interiä vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan kuukauden päästä syyskuun lopussa.

Röngän voimapelaajat:

Temotekin ja Uki Arkkitehtien kummipelaaja Samu Alanko.

Rakennusliike IP-HeikkilänjaLattiapalvelu Royalinkummipelaaja Jere Kallinen.

Craftmanin ja OTC-sijoituksen kummipelaaja Anselmi Nurmela.

📣Seuraava kotiottelu:

⚽️AC Oulu – FC Haka

📆Sunnuntaina 26.9.2021

🕢18.30

📍Raatin stadion

Osta liput ennakkoon tästä.

Kommentit

”Hyvä taistelu meiltä ja olen tyytyväinen siihen, että noustiin tasoihin toisella puoliajalla. Harmittava maali päästettiin ensimmäisen jakson loppuun, mutta tultiin hyvällä ilmeellä toiselle jaksolle. Molemmilla oli omat paikkansa ja hetkensä pelissä, mutta mielestäni olimme pitempiä jaksoja parempia kuin lahtelaiset.”, kommentoi keskikenttäpelaaja Jere Kallinen peliä.

”Oma peli tuntui hyvältä ja iskuja tuli useampi eilen, mutta tykkään mennä tilanteisiin ja olla pallossa paljon, joten olen jo tottunut kovaan peliin.”, kertoo Kallinen omasta iltapuhteesta.

ACOTV

Yhteistyössä
Ottelukooste
Jälkipelit