Vasarahai Oulun Konttivuokraus Hukka Terveystalo Go On Oulu OMP Group OTC Nordic Lähitapiola Craft Tuner Oy Ville Puukka Temrex Temotek Worker Feeniks Visual UKI Arkkitehdit Kaleva

AC Oulu ja FC Lahti päätyivät kolmannen kerran tasapeliin tällä kaudella

23.10.2021 19:07 Raportti

 

Kolmaskaan kerta tällä kaudella ei tuonut selvyyttä paremmuudesta joukkueiden kesken, kun AC Oulu ja FC Lahti päätyivät jälleen pistejakoon keskinäisissä otteluissa.Sergei Eremenko kamppailee pallosta Lahdessa. (Kuva: Lauri Ilola).

 

Perjantai-illan ottelusta tuli lopulta niin tiukka, kuin oli ennakoitu. Katsomossa vietettiin Lahden Reippaan päättäjäisiä ja suurin osa yleisöstä oli tulevaisuuden lahtelaisia junioreita, joista kotijoukkue sai varmasti latausta otteluun eikä iltapuhde ollut helppo AC Oululle.

 

Ensimmäinen kunnollinen maalipaikka nähtiin ottelussa vajaan kymmenen minuutin jälkeen. FC Lahden puolustaja Riyadh El Alami laittoi pitkän ja korkean syötön omalta alueelta kohti oululaisten hyökkäysaluetta. Palloon yritti päästä niin AC Oulun Miika Koskela kuin FC Lahden Charles Geoffrey Chinedu, mutta jälkimmäinen nappasi tilanteessa pallon ja suuntasi kohti keltapaitojen maalia. Geoffrey pääsi vitosen alueella nokikkain maalivahti Yann Fillionin kanssa, mutta punainen muuri sai torjuttua komealla reaktiotorjunnalla.

 

Muutama minuuttia myöhemmin oli jälleen FC Lahti tekemässä vastaiskua oululaispäätyyn, kun jälleen El Alami laittoi pitkän syötön omalta alueeltaan ylös vasenta laitaa pitkin. Pallon sai Altin Zequiri, joka pääsi ensimmäisestä oululaispakista ohi ja syötti kohti boksia juosseelle Arlind Sejdiulle. Hän pääsi boksin sisällä rauhassa vetämään, mutta oululaisten onneksi pallo painui roimasti ohi maalin.

 

Melkein heti perään edellisen tilanteen jälkeen oli jo oululaisten vuoro yrittää. Laivastonsinisten hyvä ja aktiivinen prässipelaaminen tuotti tulosta lahtelaisten päässä. Paineen alla El Alami antoi huonon syötön ja pallo päätyi Samu Alangolle boksin reunalle. Hän ei päässyt vetämään, kun kolme lahtelaispuolustajaa kerkesi tilanteeseen. Irtopallo päätyi muutaman metrin päässä tulleelle Sergei Eremenkolle, joka pääsi pommittamaan vastapalloon. Valitettavasti veto painui aavistuksen yli maalin.

 

Puolen tunnin pelin jälkeen AC Oulun kulmatilanteessa oltiin jälleen lähellä. Eremenko keskitti kulmapallon boksin kaarella olleelle Dennis Salanovićille, joka latasi suoraan ilmasta. Tykitys painui ylähirren kautta yli maalista.

 

Jonkin aikaa edellisestä AC Oulun paine lahtelaisten päädyssä jatkui. Ruxi nosti hyökkäystä vasemmasta laidasta ja keskitti kohti maalia. Pallo löysi Samu Alangon maalin edestä, joka pääsi puskemaan napakasti kohti alanurkkaa, mutta tällä kertaa FC Lahden maalivahti Joona Tiainen retkui itsensä pallon eteen ja maali jäi syntymättä.

 

Vajaan 65 minuutin pelin jälkeen Magnus Breitenmoser toi palloa ylöspäin keskialueella ja syötti oikealle hyvässä juoksussa olleelle Aapo Heikkilälle. Hän sai luotua itselleen vetopaikan pelattua lahtelaispuolustuksen itselleen auki nopealla leikkuulla keskelle. Heikkilä pääsi vetämään boksin reunalta, mutta nurmikko petti hieman alla ja hieman vaillinainen laukaus päätyi niukasti takanurkan ohi päädystä yli.

 

Muutama minuutti myöhemmin Eremenko vapautti hyvällä syötöllä Alangon oikealla laidalla, joka pääsi vetämään hyvästä paikasta. Tällä kertaa veto painui maaliverkon väärälle puolelle sivuverkkoon.

 

Muutama minuutti myöhemmin FC Lahden Zeqiri sai syötön oikealla laidalla boksin lähelle. Hän leikkasi keskelle päin pallon kanssa ja sai näin vapaan paikan vetää. Napakka veto päätyi hyvin pelanneen Yann Fillionin syliin.

 

Viitisen minuuttia myöhemmin pääsivät lahtelaiset jälleen vastahyökkäykseen. Tällä kertaa Zeqiri toi hyökkäystä keskeltä ylöspäin ja syötti boksin reunalle vasemmalle Macoumba Kandjille. Hän pääsi tykittämään tilanteessa kovan vedon kohti taka-alanurkkaa, mutta Fillionin torjunta piti oululaisten maalin koskemattomana.

 

Vajaan 75 minuutin pelin jälkeen El Alami antoi jälleen pitkän keskityksen hyökkäysalueelle, jonka Macoumba Kandji pääsi nappaamaan itselleen ja pääsi puolittaiseen läpiajoon. Oululaisten puolustuksen tukiranka Rafinha pääsi häiritsemään Kandjia vetotilanteessa ja myös Fillionin hyvän vastaantulon ansiosta pallo päätyi ohi maalista.

 

Perjantai-illan ottelussa AC Oulu pystyi luomaan useita maalipaikkoja ja oli hieman parempi pelillisesti FC Lahteen verrattuna. Valitettavasti viimeistely ontui jälleen ja se on asia, minkä kanssa ollaan painittu jo pitkään. Sen soisi muuttuvan ja varmasti niitä maaleja alkaa tulemaan, jos joukkue jatkaa edelleen työteliästä pelaamista.

 

Ensi viikolla joukkue matkaa Espooseen keskiviikkona FC Hongan vieraaksi ja Veikkausliiga-kausi päättyy sunnuntaina 31.10. Raatissa, kun KTP saapuu vieraaksi Ouluun.

 

Röngän voimapelaajat:

 

1. IP-Heikkilän ja Lattiapalvelu Royalin kummipelaaja Jere Kallinen.

 

2. Röngän ja Kiinteistömaailma Tuiran kummipelaaja Miika Koskela.

 

3. Feeniks Visualin kummipelaaja Dennis Salanović.

 

 

 

📣Seuraava kotiottelu:

⚽️AC Oulu - KTP

📆 Sunnuntaina 31.10.2021 

🕒15.00

📍Raatin stadion

 

Osta liput ennakkoon tästä.

 

 

KOMMENTIT

"Mielestäni peli oli hyvin tasainen ja kummallakin oli paikkansa voittaa ottelu. Monet uudet asiat toimivat hyvin eilisessä pelissä ja jälleen paransimme omaa peliämme edellisestä. Olemme oikealla tiellä ja tottakai menee aikaa saada kaikki uudet asiat toimimaan. Pystymme luomaan paljon maalinpaikkoja, joten ripaus itseluottamusta kaikille uusien juttujen kanssa, niin tästä kaudesta tulee vielä hyvä.", kommentoi puolustaja Ruxi eilisen ottelua.

JÄLKIPELIT
OTTELUKOOSTE


Perjantai 22.10.2021 17:30
Lahden stadion
Veikkausliiga

Tulos: 0-0 (0-0)

Ottelupöytäkirja

7.12.2021 18:00 Uutinen
No Sala No Party!

2.12.2021 10:00 Uutinen
Noah Pallas liittyy Laivastonsinisiin

29.11.2021 09:00 Uutinen
Rafael Floro saapuu AC Oulun takalinjoille

27.11.2021 15:31 Uutinen
Liigacup palaa kilpailukalenteriin

26.11.2021 13:05 Uutinen
Lisää akateemista osaamista Portugalista Laivastonsinisiin

25.11.2021 12:00 Uutinen
Aapo Heikkilä jatkaa Laivastonsinisissä

24.11.2021 19:00 Uutinen
Riku Selander liittyy Laivastonsinisiin

23.11.2021 09:00 Uutinen
AC Oulu / OLS B-junioreiden päävalmentajaksi Luis Freitas

22.11.2021 15:00 Uutinen
AC Oulun ikinuori jaksaa vielä heilua

19.11.2021 09:00 Uutinen
Juhani Pennanen jatkaa Laivastonsinissä

Veikkaus
© 2021 AC Oulu.
Veikkausliiga