AC Oulu kohtasi lauantaina FC Hongan Tapiolan urheilupuistossa, mutta kumpikin joukkue joutui pettymään lopputulokseen. Oululaiset lähtivät hakemaan voittoa yläloppusarjan paikka mielessä ja espoolaiset puolestaan halusivat parantaa asemiaan mestaruustaistossa, mutta pisteet kuitenkin jaettiin 2-2 lopputuloksella.

Ennakkoon suuren yleisön odotukset olivat, että FC Honka hallitsee ottelua ja AC Oulu yrittää pysyä mukana. Ottelun ilme oli kuitenkin toisenlainen, jossa kaksi joukkuetta kamppailivat tasavahvasti voitosta ja lopulta päädyttiin pistejakoon.

Espoolaisilla oli heti ottelun alussa paikka mennä johtoon, kun Rui Modesto ja Henri Aalto värkkäsivät paikan keltamustille. Aalto pääsi syöttelyn päätteeksi vetämään ja oululaisten Calum Ward hieman pompotteli vedon jälkeen, mutta AC Oulun toppari Miika Koskela oli tilanteessa hereillä ja siivosi pallon väljemmille vesille.

AC Oulu meni johtoon 18. minuutilla, kun oululaiset saivat vaparin noin 25 metristä. Rasmus Karjalainen meni pallon taakse ja pyssytti kovan laukauksen kohti Riku Selanderia, joka väisti ja pallo meni muurin vierestä, joka puolestaan yllätti täysin Maksim Rudakovin ja Laivastonsiniset menivät 1-0 johtoon.

Rasse oli koko ottelun hyvällä pelipäällä. Jokunen hetkin myöhemmin hän pääsi kokeilemaan uudelleen pelitilanteessa lähes samalta etäisyydeltä, mutta tällä kertaa Rudakov sai juuri ja juuri näppejään väliin.

Hongan tasoitus nähtiin toisen jakson alkupuolella 52. minuutilla. Rui Modesto keskitti maalin eteen täysin vapaaksi unohdetulle Agon Sadikulle, joka pääsi pukkaamaan pallon vasempaan yläkulmaan eikä Wardilla ollut mitään mahdollisuutta torjua palloa.

Kauan ei tasapelissä menty, kun ottelu oli jälleen oululaisten näpeissä. 59. minuutilla AC Oulu pyöritti hyökkäystä Hongan päässä ja kesän siirtoikkunassa Ouluun saapunut Lucas Morais näytti ratkaisuhalukkuutta oikein tosissaan. Todella hyvin läpi ottelun pelannut Noah Pallas syötti Luquinhasille boksin sisään ja hän lähti haastamaan espoolaisten puolustusta. Morais tuli melkein vitosen viivalla ja laittoi pallon maalille. Maksim Rudakov ei osannut lukea Luquinhasin luomaa tilannetta ja hörppäsi pallon maaliin haarojensa välistä ja näin oululaiset johtoon.

FC Hongan paine kasvoi johtomaalin jälkeen ja peli kääntyi hieman heille. Keltamustapaitaiset isännät saivat muutaman kerran keskitettyä oululaisten maalille ihan kohtuullisia paikkoja, mutta Calum Ward piti maalin puhtaana. Kerran pallo kävi jo verkoissa, mutta se hylättiin paitsiona.

Oululaisten johto ei kestänyt loppuun asti, kun espoolaiset saivat tasoituksensa lisäajan viidennellä minuutilla. Kevin Jansen antoi melkein puolesta kentästä ristipallon maalin kulmalle boksin sisään, jonne oli hyökkääjä Otso Koskinen päässyt livahtamaan paikalle ilman vartiointia ja hän pääsi puskemaan pallon maaliin.

Ottelun lopputulos oli molemmille joukkueille pettymys, kun kummatkin tarvitsivat täyttä pistepottia omien tavoitteidensa saavuttamiseen ja vain voitolla tilannetta olisi helpotettu. Pitkään ottelun voitossa olleita oululaisia tasoitus kirpaisi todenteolla, josta kertoivat myös päätösvihellyksen jälkeen nähdyt pettymyksen lysähdykset kentänpintaan.

Kautta on jäljellä enää kaksi ottelua ennen Veikkausliigan jakautumista loppusarjoihin. Seuraava ottelu on AC Oulun viimeinen kotiottelu runkosarjassa ja edelleen taistellaan erittäin tärkeistä pisteistä sekä myös kaikki on auki vielä ylemmän loppusarjan paikkaan. Tule sunnuntaina 4.9. Raattiin kannustamaan kannustamaan Laivastonsiniset voittoon, kun vastaan tulee FC Lahti. Ottelu alkaa kello 16.00 ja liput kannattaa hankkia ennakkoon AC Oulun seurakaupasta.