AC Oulun ja EIF:n välinen Ykkösen ottelu päättyi 1-1-tasatulokseen. Kotijoukkueen maalin viimeisteli Tuomas Mustonen ja vieraiden tasoituksesta vastasi Felix De Bona.

Ottelu liukkaalla Raatin nurmella käynnistyi vauhdikkaasti. Ensimmäinen maalipaikka tuli vierasjoukkueelle, kun Johannes Wentin pisti homman jännäksi menettämällä pallon EIF-hyökkääjälle. ”Jonttu” hoiti tilanteen kuitenkin itse mallikkaasti lopulta kuntoon. Kotijoukkue hallitsi palloa pitkiä jaksoja hyökkäysalueella ja ensimmäinen tuhannen taalan paikka siunaantui 11. minuutilla, kun Jere Aallikko pääsi nokikkain maalivahti Santeri Aaltosen kanssa. Aaltonen torjui pallon eteensä, mutta kuin ihmeen kaupalla palloa ei saatu survottua maaliin asti.

Seuraavaksi oli vuorossa jälleen vierasjoukkue, kun Boubacar Kinda pääsi ohjaamaan lähietäisyydeltä upean pystysyötyn päätteeksi. Viimeistely kuitenkin ontui ja peliväline painui reilusti ohi maalin. Ottelun avausmaali nähtiin 36. minuutilla – Tuomas ”Mude” Mustonen otti pallon ja painoi matalan laukauksen reilusta 20 metristä oikeaan alakulmaan liukkaan ja märän nurmen avustaessa mukavasti. Muden voidaan todistaa olevan huippukunnossa, sillä maalin jälkeen virtaa riitti tavaramerkkituuletukseen Raatin pituushyppypaikalle.

Heti maalin jälkeen AC Oulu jatkoi kovaa painostamista – Aallikolla ja David Ramadingayella oli minuutin sisällä mahdollisuutensa lisätä johtoa, mutta EIF:n maali varjeltui. Jakson loppu oli kotijoukkueen hallintaa, mutta lisää maaleja ei nähty joten tauolle siirryttiin tilanteessa 1-0.

Toinen jakso alkoi vauhdikkaana. Liukas nurmikenttä teki pystyssä pysymisen edelleen todella haastavaksi. Ensimmäinen maalipaikka tuli vieraille, mutta Wentinin vastaantulo pelasti tilanteen. Seuraavasta tilanteesta ei enää selvitty – 55. minuutilla Felix De Bona viimeisteli tyhjiin hienon esityön päätteeksi. Tasoituksen jälkeen vieraat ottivat pelin hallintaansa vyöryttäen vaarallisia hyökkäyksiä kerta toisensa jälkeen kohti Wentinin vartioimaa maalia. Vain vieraiden heikko viimeistely piti tilanteen tasoissa.

Viimeiset kymmenen minuuttia menivät jälleen tasaisissa merkeissä, eikä maalipaikkoja juurikaan nähty.