Raportti Edustus

AC Oulun 2-0-johtoasema ei pitänyt ottelun loppuun saakka, sillä AC Kajaani tuli kahden maalin takaa tasoihin. Tapahtumarikkaassa ottelussa AC Oulun maalit merkittiin Aleksi Gullstenin ja Alberto Alvarado Morinin nimiin.

Ottelun avausjakso ja etenkin ensimmäinen puolituntinen oli AC Oululta todella hyvää, jopa erinomaista, peliä. Pallo ja miehet liikkuivat nopeasti ja kajaanilaiset olivat todella helteessä.

Ensimmäinen maali nähtiin jo 4. minuutilla. Kotijoukkue pelasi oikealta laidalta David Ramadingayen irti ja maltillinen syöttö tavoitti Gullstenin, joka laukoi pallon varmasti maaliin. Kotijoukkue jatkoi painetta ja maalia lähellä olivat Morin, Walter Moore ja kumppanit.

Toinen osuma nähtiin lopulta 20. minuutilla, kun kovassa maalivireessä oleva Morin nikkasi sivuvaparin maaliin. Avausjaksolla kotijoukkueen hyökkäyspäässä nähtiin myös kaksi kyseenalaista tilannetta, kun Gullsten ja Juuso Kemppainen kaatuivat rangaistusalueella – ei rankkaria kummastakaan tilanteesta.

31. minuutilla AC Oulu päästi vieraat liian helposti peliin mukaan – vastahyökkäyksessä Konstantin Belov ja Juhani Pennanen eivät kommunikoineet tarpeeksi hyvin ja Michael Ibiyomi pääsi kaventamaan. Maali sotki kotijoukkueen peliä ja tapahtumat tasoittuivat huimasti.

Toinen jakso oli kotijoukkueelta virhealtis ja hermostunut. AC Oululla oli paikat siirtyä uudestaan kahden maalin johtoon, mutta esimerkiksi Morinin paikka ja Ramadingayen laukaus eivät maaliin asti löytäneet. Toisaalta myös kajaanilaiset hukkasivat muutaman maukkaan tilanteen.

Tasoitus syntyi 79. minuutilla, kun Risto Kahelin pääsi puskemaan maalin edestä tasoituksen. Ottelun lopussa riitti vielä sähinää – ensin AC Oulun rangaistusalueella AC Kajaanin hyökkääjä oli lähellä maalintekoa, mutta Markus Heikkinen ehti juuri ja juuri väliin – tästä seuranneesta vastahyökkäyksestä Ramadingaye pommitti pallon vielä tolppaan ja lisäajalla sama mies ajettiin punaisella kortilla muita aikaisemmin suihkuun. Näin ollen tapahtumarikas ja kuuma ottelu päättyi 2-2-tulokseen.

Kommentit

– Avausjakso ja sen alku oli jopa loistavaa peliä. Sitten tapahtui virhe ja kavennus ja peli sekosi. Toinen jakso oli meiltä huono ja epävarma – huonot ratkaisut seurasivat toisiaan. Peli, joka olisi voitu kyllä voittaa, mutta myös hävitä, joten kai lopputulos sitten oikeutettu on, AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne kommentoi pettyneenä.

ACOTV

Yhteistyössä
Ottelukooste
Jälkipelit