Raportti Edustus

Yli tunnin miesylivoimalla pelannut AC Oulu ei onnistunut murtamaan AC Kajaanin puolustusmuuria perjantai-illan Ykkösen ottelussa.

Rankkasateinen Raatin perjantaiaamu ja -päivä selkeni lopulta noin tunti ennen ottelua ja joukkueet pääsivät kirmaamaan kentälle hyvissä olosuhteissa – vaikkakin nurmi oli joiltakin osin hieman pehmeä nappulankengän alla.

Itse ottelu alkoi hieman sekavissa merkeissä. Pallo poltteli pelaajien jaloissa ja ensimmäinen jakso oli kokonaisuutena varsin rikkonainen. AC Kajaani keskittyi tuttuun tapaan enimmäkseen vastahyökkäyksiin, kun taas kotijoukkue pyrkimys oli pitää palloa vähintään yhtä tuttuun tapaan paljon itsellään.

Avausjakson vieraiden parhaat paikat tulivat Michael Ibiyomin kaukolaukauksesta ja vastahyökkäyksestä, mutta Juhani Pennanen hoiti tilanteet ilman suurempia vaikeuksia. Toisessa päässä parhaat tilanteet tulivat Aleksi Gullstenin laidalta, mutta herra itse eikä Alberto Alvarado Morin saaneet maalia aikaiseksi.

Jakson merkittävin tilanne ottelun kannalta oli kuitenkin AC Kajaanin topparin Venicio Ferreiran kaksi varoitusta ja ulosajo ottelun 23. minuutilla (pöytäkirjassa virheelliset minuutit).

Toisen jakson juoni oli koko 45. minuuttia seuraava: AC Kajaani puolusti muodossa 4-4-1, eikä se kahta kulmapotkua lukuunottamatta päässyt edes lähelle Pennasen vartioimaa maalia. AC Oululla oli vastassa tiivis lihamuuri, jonka murtamiseen etsittiin keinoja.

50. minuutin kohdalla Markus Heikkisen pusku kulmapotkusta meni tolppaa hipoen ohi. 60. minuutilla Gullstenin laukaus painui muutaman sentin ohi takanurkasta. 65. minuutilla Toni Tahvanaisen laukaus suoraan ilmasta olisi mennyt maaliin ilman Elias Tuomarilan huipputorjuntaa.

Jairin kaksi ja Josuen Soton laukaukset kuudentoista-alueen sisältä ja kulmilta eivät myöskään löytäneet tietään maaliin. Ottelun puhuttavin tilanne nähtiin 79. minuutilla – Gullsten antoi vasemmalta epäonnistuneen keskityksen joka painui suoraan maalia kohti. Tuomarilan piti saada pallo helposti käsiinsä, mutta maalivahti painui pallon kanssa suoraan maalia kohti. Morin haisteli tilannetta ja lopulta Tuomarila liukastui pallon kanssa kohti Morinia ja Morin laittoi pallon tyhjiin. Ottelun päätuomarin ja avustavan neuvonpidon jälkeen, maali lopulta hylättiin.

Viimeiset kymmenen minuuttia eivät valitettavasti tuoneet huippuvaarallisia paikkoja, saatika maalia kotijoukkueelle, joten oululaisten valtavaksi pettymykseksi pisteet jaettiin maalittomalla tasatuloksella.

Kommentit

– Oli paikkoja voittaa, mutta kaiketi ei tarpeeksi hyvää peliä meiltä. Jotenkin oli homma vähän piipussa ja turhaa puristamista. Viimeiset ratkaisut eivät olleet tarpeeksi laadukkaita. Puolustussuuntaan ulosajon jälkeen ei ollut kauheasti tehtäviä. Kahdeksan peliä sarjaa jäljellä on vielä paljon, ensi lauantaina tarvitaan voitto HIFK:sta, AC Oulun puolustaja Aleksi Lappalainen sanoo pettyneenä.

 

– Ulosajossa ei ollut kahta puhetta, meillä riittää juteltavaa pelaajan kanssa ensi viikolla. Pelin luonne muuttui ja tämä oli meille huipputulos lopulta. Täytyy nostaa hattua joukkueelle, joka taisteli ja uhrautui tänään loistavasti. AC Oulu sai palloa maalille mielestäni laadukkaasti ja vaarallisesti, mutta aina jonkun pää tai jalka saatiin väliin, AC Kajaanin päävalmentaja Mika Lumijärvi näkee.

ACOTV

Yhteistyössä
Ottelukooste