AC Oulu otti Ykkösessä kolmannen voittonsa ja siirtyi jakamaan sarjataulukon kärkipaikkaa. Tampereella perjantaina pelatussa ottelussa kaatui TPV numeroin 0–3.

AC Oulun ja TPV:n kamppailun alussa Laivastonsiniset vieraat nappasivat heti pallonhallintaa itselleen ja kun nelisen minuuttia oli pelattu Jere Aallikko lähetti rangaistusalueen rajan tuntumasta vaarallisen laukauksen, mutta TPV:n maalilla pelannut Tuomas Karjanlahti selvisi säikähdyksellä, kun pallo putosi tolppaa nuollen sen väärälle puolelle.

TPV ei saanut koko avauspuolikkaalla muutamasta hyvästä vastaiskumahdollisuudesta huolimatta vaarallisempia paikkoja aikaiseksi ja Laivastonsinisten alkukaudella loistanut joukkuepuolustaminen oli jälleen vahvaa. Taisto eteni AC Oulun näennäisessä hallinnassa, vaikka maalipaikoilla ei Aallikon laukauksen jälkeen juhlittukaan.

Kun ensimmäistä puoliaikaa oli jäljellä reilut viisi minuuttia, sai Laivastonsiniset kaukaa vasemmalta laidalta vapaapotkun, jonka antoi tuttuun tapaan David Ramadingaye. 29-vuotias keskikenttäpelaaja antoi loistavan pallon ja brassipuolustaja Venicio Ferreira nousi omiin korkeuksiinsa maalin edessä. Maali oli ensimmäistä kauttaan Oulussa pelaavalle topparille ensimmäinen Laivastonsinisissä.

Toiselle puoliajalle siirryttiin 0–1-vierasjohdossa ja se noudatteli pitkälti avauspuoliajan kaavaa, mutta AC Oulu pääsi paremmin maalipaikoille kuin ensimmäisellä jaksolla. Kun ottelua oli pelattuna hieman alle 66 minuuttia, vierailija iski jälleen. Tarkemmin sanottuna vierailija ei iskenyt, sillä pallo kimposi verkkoon tamperelaispuolustuksen kautta. Ramadingaye ohjasi Loorents Hertsin keskityksestä pallon isäntäjoukkueen pelaajan kautta sisään.

Ainoastaan reilut viisi minuuttia edellisestä ja taas helisi TPV:n päädyssä. Tällä kertaa kotijoukkueen puolustus möhli ja Jere Aallikko karkasi läpiajoon. Imartalaislähtöinen keskikenttäpelaaja viimeisteli osuman varmasti maalin vasempaan alanurkkaan ja AC Oulu siirtyi 0–3-johtoon.

Toisella puoliajalla ei enää lisäosumia nähty ja vierailija nappasi ansaitusti täydet kolme pistettä. Laivastonsiniset jakaa nyt sarjataulukossa piikkipaikkaa yhdessä TPS:n ja FC Hakan kanssa kymmenellä pisteellä.

Seuraavassa ottelussaan Laivastonsiniset kohtaa kotinurmellaan Raatissa vielä viime kaudella Veikkausliigassa pelanneen TPS:n. Kärkikamppailu alkaa lauantaina 25.5. kello 17.00.