AC Oulu ja JJK kohtasivat kauden päätöskamppailussa Jyväskylässä. Laivastonsiniset olivat ottelussa ainoastaan kiusaajan roolissa. AC Oulun häviöön päättynyt ottelu merkitsi jyväskyläläisille nousujuhlia. JJK nousi siis suoraan Veikkausliigaan, TPS kohtaa liigakarsinnassa paikalliskamppailija Interin.

Päävalmentaja Rauno Ojanen oli tehnyt muutoksia avauskokoonpanoon. Maalissa aloitti kakkosmaalivahdin roolissa tällä kaudella ollut Tommi Lindholm. Avauskokoonpanoon oli myös noussut Akseli Kalermo ja Juuso Kemppainen

JJK aloitti ottelun erittäin vauhdikkaasti. Tuntui että Laivastonsiniset olivat koko ajan yhden askeleen perässä. 8. minuutilla kotijoukkueen Mikko Manninen pääsi varkain läpi ja viimeisteli tyylikkäästi 1-0 maalin. Muutamaa minuuttia myöhemmin sama toistui, mutta ACO-maalivahti Lindholm torjui tyylikkäästi. Ensimmäisen puoliajan loppupuoliskolla AC Oulu sai enemmän juonesta kiinni, mutta JJK:n maali säilyi osumitta.

Toisella puoliajalla vastahyökkäyksiin panostanut JJK onnistui toistamiseen. Asialla jälleen sama Manninen, mutta tällä kertaa maali syntyi murtavan syötön päätteeksi. Laivastonsiniset löivät päätä seinään, ja törmäsivät jatkuvasti JJK:n puolustusmuuriin. Lisäajalla AC Oululle vihellettiin rankkari. Rangaistuspotkuspesialisti David Ramadingayen ollessa fanikatsomossa pallon taakse asettui Aristote Mboma. Hän teki pilkulta varman maalin, mutta hetken kuluttua ottelun tuomari vihelsi pilliinsi, ja JJK pääsi näin juhlimaan suoraa nousua Veikkausliigaan. AC Oulu onnittelee jyväskyläläisiä!

Aristote Mboma voitti Ykkösen maalikuninkuuden 18:lla täysosumalla. Se on samalla AC Oulun historian yhden kauden maaliennätys. Mboma voitti samalla myös Ykkösen Veikkauspörssin. Vaikka AC Oulun kausi ei päättynyt nousujuhliin, nähtiin tilastoissa myös positiivisia asioita!

Näin Laivastonsinisten kausi 2016 saatiin päätökseen. Tulevan kauden suunnittelu on täydessä vauhdissa, joten kannattaa pysyä kuulolla! Kiitos vielä Jyväskylään matkanneille 40:lle AC Oulun kannattajalle.