Raportti Edustus

AC Oulun yksi kauden parhaimmista esityksistä takasi komean 3-1-vierasvoitin FC Hämeenlinnan vieraana. Ainostaan heikko viimeistely ja kotijoukkueen ihmepelastukset estivät lisäosumien syntymisen.

Hämeenlinnan Kaurialan kenttä oli syyskunnossa – märkä nurmi ja pettävä alusta tekivät lähtökohdista haastavat, mutta lopulta AC Oulu esitti kenties kauden parasta syöttöpeliään olosuhteista huolimatta.

Ensimmäinen jakso käynnistyi heti vieraiden hallinnalla. Pallo ja miehet liikkuivat kuin ajatus, eikä FC Hämeenlinna päässyt hyödyntämään fyysisyyttään. Peliä oli käyty 11. minuuttia, kun ottelun avausosuma näki päivän valon. Pitkän hallintajakson päätteksi pallo ajautui vasemmalle Joni Mäkelälle, jonka keskitys meni maaliin lopulta FC Hämeenlinnan omasta pelaajasta. Hallinta pysyi edelleen AC Oululla, mutta kotijoukkue esitti myös muutaman vaarallisen vastahyökkäyksen sekä erikoistilanteen. Kun peliä oli käyty 30. minuuttia sai Hämeenlinna tasoituksensa – AC Oulun hyökkäysalueen menetyksen jälkeen kasautui vierasjoukkueelle liikaa virheitä ja muutaman mutkan kautta Luis Vanderlei vasuri upposi liian helposti Hugo Magalhãesin taakse. Oululaisilla oli avausjaksolla mahdollisuuksia lisätä maalisaldoaan, mutta mm. Jani Kauppilan pusku pelastettiin maaliviivalta.

Toisella jaksolla AC Oulu lisätä vielä kierroksen koneeseen ja vyörytti vaarallisia hyökkäyksiä jatkuvalla syötöllä kohti kotijoukkueen maalia. Etenkin Zézé oli täysin pitelemätön juoksuttaen valkopaitaista kotijoukkuetta läpi ottelun. Voittomaalista vastasi pitkästä aikaa osunut Dritan Stafsula, joka ohjasi Zézén keskityksen maaliin 48. minuutin kohdalla. 2-1-tilanteessa kotijoukkue sai parhaan paikkansa, mutta Hugon käsi ja tolppa pelastivat tilanteen. Seuraavasta hyökkäyksestä vieraat iskivät naulan arkkuu, kun Zézén nätti zippi putosi verkkoon. Vierasjoukkueen tuhlasi ottelussa suuren määrän maalipaikkoja. Zézén ensimmäinen zippi pelastettiin maaliviivalta, aivan kuten Stafsulan tykitys viidestä metristä. Lisäksi lähellä osumaa olivat Joni Mäkelä laukauksellaan, Juho Meriläinen puskullaan ja Matias Ojala kaukolaukaksellaan. Lisäosumia ei kuitenkaan nähty, joten AC Oululle täysin ansaittu voitto.

– Pelattiin todella hyvin. Lämmittelyssä hieman pelotti kentän kunto, mutta olimme lopulta jopa suvereeneja. Pelasimme maltilla maata pitkin, olimme vaarallisia hyökkäyspäässä ja rytmitimme peliä mainosti. Erittäin tyytyväinen täytyy olla ja tämä ilme tulee siirtää kauden viimeiseen otteluun ja tietysti ensi kaudelle, avausvoiton AC Oulun päävalmentajana ottanut Rauno Ojanen muikisteli ottelun jälkeen.

Ottelun tilastot>>