AC Oulun tappioputki venähti sunnuntaina neljän ottelun mittaiseksi, kun oululaiset kaatuivat selkeästä pelihallinnasta huolimatta kotiyleisön edessä FF Jarolle lukemin 0 – 1. Ottelun ainoan maalin iski Jaron Sebastian Mannström toisen jakson alussa.

Nurmela: Tappio tuntuu todella pahalta
KATSO VIDEOKOOSTE OTTELUSTA

AC Oulun sunnuntai-iltapäivästä kuuman helteisessä kelissä muodostui varsin hikinen. Valkoasuinen kotijoukkue loi huomattavan määrän vieraitaan enemmän maalintekotilanteita, mutta tehottomuus viimeisellä hyökkäyskolmanneksella koitui kohtaloksi.

AC Oulu oli valmistautunut otteluun hyvin ja heti alkuhetkistä lähtien tuli selväksi, että joukkue haluaa pestä kasvonsa kolmen tappiopelin jälkeen. AC Oulu otti ottelussa isännän roolin ja pallonhallinnan nopeasti itselleen. Se ei kuitenkaan riittänyt, sillä maaliin asti palloa ei saatu toimitettua, ei sitten millään.

Peli ehti vanheta vain minuutin ja 15 sekunnin verran, kun ensimmäinen huippupaikka jo nähtiin. Dominic Yobe vapautti oivallisella syötöllään Mika Nurmelan läpiajoon, mutta Nurmelan oikeaa alakulmaa tavoitellut laukaus viuhui niukasti ohi maalin. Ottelun neljännellä minuutilla todella energisellä pelipäällä ollut Jean Fridolin Nganbe Nganbe teki vasemmalta laidalta yhden useista juoksuistaan, mutta laukaus ei osunut tolppien väliin.

Jaron ensimmäinen ja avausjakson ainoa todellinen maalintekotilanne syntyi 13. minuutilla, kun Alexei Eremenko juniorin loistava keskitys tavoitti boksin sisältä Björn-Erik Sunqvistin. AC Oulun maalilla Dennys Rodrigues oli kuitenkin hereillä ja torjui Sundqvistin kudin.

AC Oulun hallinta jatkui ja 19. minuutilla Jaron maalivahti Vitali Teles joutui jälleen venymään torjuessaan Nganbe Nganben laukauksen kulmapotkuksi. Lähimpänä maalia avausjaksolla oltiin 22 minuutin kohdalla. Silloin Juha Majava ohjasi lähietäisyydeltä Nurmelan keskityksen tolppaan. Jatkopalloon pääsi vielä Frank Jonke, jonka saksipotku nousi kuitenkin maalin yli.

Juha Majava osui avausjaksolla tolppaan. Kuva: Tapani Pikkarainen

Ennen puolen tunnin täyttymistä jälleen aktiivisesti töitä tehnyt Jonke sai parikin kohtuullista puskupaikkaa, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan. Puolen tunnin kohdalla Majava puolestaan tulitti terävästi kohti maalia, mutta Teles venyi pallon tielle.

Ottelun 37. minuutilla AC Oulu sai Nurmelan kaadon jälkeen vapaapotkun hyvästä paikasta, mutta Niko Kukan reilusta 20 metristä lähtenyt vapari leijaili maalin yli.

AC Oulun avausjakson selkeästä hallinnasta kertoo myös laukaisutilasto, joka kirjattin isännille luvuin 14 – 4. Tauolle kuitenkin lähdettiin maalittomassa tilanteessa.

Jaron puolustus ei murtunut

Toiselle puoliajalle lähdettiin oululaisittain ajateltuna toiveikkaissa tunnelmissa, mutta heti jakson alussa isäntien päälle kaadettiin jääkylmää vettä. Keskialueelta tullut pallo kimposi äärimmäisen epäonnekkaalla tavalla Janne Hietasen vartalosta vapaaseen tilaan, jonne ehti ensimmäisenä Jaron Sebastian Mannström. Mannström pääsi yllättäen nokikkain Rodriguesin kanssa ja tinttasi pallon vasempaan alanurkkaan. Näin Jaro ottelun toisesta paikastaan 0-1-johtoon 49. minuutilla.

Toisella jaksolla näytti noin puoliväliin asti siltä, ettei AC Oulu enää pääse Jaron tarkan puolustuspelaamisen ohi huippuluokan tekopaikkoihin. Oululaiset puskivat pitkään päätään Jaron puolustusmuuriin ja viimeiset ratkaisut olivat heikohkoja. Hyökkäyspelaamista vaikeutti myös Nganbe Nganben loukkaantuminen, sillä pirteästi pelannut kamerunilainen joutui jättämään reisivamman takia pelin kesken jo 53. minuutilla.

Hiljalleen toisen jakson edetessä paikkoja alkoi kuitenkin taas löytyä. 72. minuutilla Nurmela sekä Jarkko Hurme pelasivat näyttävästi yhteen ja Hurme pääsi tulittamaan loistopaikasta boksin sisältä. Laukaus kuitenkin kohdistui päin vieressä ollutta Juha Majavaa, joka ei saanut nopeassa tilanteessa kunnon ohjausta aikaan.

78. minuutilla puolestaan Antti Pehkonen nousi maalille puskemaan, mutta pukkaus kohdistui liian suoraan päin maalivahti Telesiä. Lähimmäksi tasoitusosumaa päästiin 83. minuutilla, kun Hietasen hieno pusku oli jo matkalla vastustamattomasti kohti vasempaa ylänurkkaa. Virolaismaalivahti Teles venyi kuitenkin heittäytymällä upeaan pelastukseen.

AC Oulu yritti loppuun asti, mutta tulosta ei syntynyt. Näin peli päättyi varsin katkeraan kotitappioon, jonka myötä AC Oulu jämähti edelleen liigan sijalle 12. Seuraava ottelu on edessä ensi viikon maanantaina, jolloin käynnistyy kauden toinen puolisko. AC Oulu kohtaa vierasottelussa Tampere Unitedin.

Anna palautetta ottelutapahtumasta.

AC Oulu – FF Jaro 0 – 1 (0 – 0)

34min. AC Oulu Mika Nurmela varoitus
38min. FF Jaro Ymer Xhaferi varoitus
41min. AC Oulu Niko Kukka varoitus
49min. 0 – 1 Sebastian Mannström
57min. FF Jaro Sebastian Mannström varoitus
60min. FF Jaro Janne Vellamo varoitus

Yleisöä: 1 705