AC Oulu lähti hakemaan ensimmäistä vierasvoittoa ja sellainen myös tuliaisina kotiin tuli. FC Lahti kaatui 0-2 lopputuloksella, jossa maalintekijöinä olivat Otso Liimatta ja Michael Lopez.

Sunnuntaina Lahdessa nähtiin varmasti tähän mennessä viihdyttävin ottelu, kun peli vyöryi päästä päähän hyvin paljon. Kummallakin joukkueella oli mahdollisuus tehdä useampiakin maaleja, mutta lopulta AC Oululla oli enemmän vaarallisia maalipaikkoja.

Oululaiset pääsivät ottelussa heti alussa johtoon neljän minuutin kohdalla, kun AC Oulu sai katkaistua lahtelaisten hyökkäyksen omalla alueella ja lähtivät nopeaan vastaiskuun. Pallo päätyi oikealle Michael Lopezille, joka toi pallon aina päätyviivalle, josta hän syötti maalin eteen. Otso Liimatta nousi FC Lahden pakiston välistä palloon ja pussitti sen maaliin.

AC Oululla oli ensimmäisen jakson aika useampiakin hyviä maalintekopaikkoja, mutta lahtelaisten maalivahti Antonio Reguero ja maalitolpat pelastivat tilanteen suurenemisen. Reilun 36 minuutin jälkeen Lahdella oli kaksi todella hyvää maalipaikkaa. Ensimmäisessä Chinedu Geoffrey pääsi puskemaan maalin edessä, mutta laivastonsinisten maalivahti Calum Ward pelasti tilanteen reaktiotorjunnallaan. Edellistä paikkaa seurasi kulmatilanne ja sen päätteeksi Arttu Heinonen paukutti lyhyeen kulmapalloon, joka tuli hieman maskista kohti maalia. Onneksi Ward oli maalilla hereillä ja sai torjuttua pallon jälleen hienolla reaktiotorjunnalla.

Ottelun ikävin tilanne nähtiin reilun 73 minuutin pelin jälkeen, kun Miika Koskela loukkaantui. Hän yritti tavoitella puolustusalueella korkeaa keskityspalloa ja alas tullessaan hän tipahti maahan kivuissaan. Lopulta Koskela jouduttiin taluttamaan pois kentältä huoltaja Jari Malmin avustamana.

Ottelun sinetti näki päivänvalon lisäajalla, kun oli pelattu jo melkein 97 minuuttia. Marius Könkkölä nappasi pallon lahtelaisilta keskiympyrässä ja laittoi nopean syötön läpi Lahden puolustuksen juoksuun Onni Suutarille. Hyökkääjä toi pallon maalille ja syötti vasemmalle Michael Lopezille, joka pisti pallon pussiin. Argentiinalaisella oli monta todella hyvää maalintekopaikkaa läpi ottelun, joten oli jo jopa oikeus ja kohtuus hänen onnistua.

Sunnuntai-illan hurlumhei päättyi lopulta AC Oulun maukkaaseen 0-2 voittoon, joka oli täysin ansaittu. Joukkue pelasi täydellä sydämellä läpi ottelun eikä yhtään vapaamatkustajaa löytynyt.

Tottakai olen tyytyväinen kolmeen pisteeseen. Enkä vain sen takia, että pelaajat noudattivat pelisuunnitelmaa ja tekivät kaksi maalia. Olen erittäin tyytyväinen siihen, miten pelaajat puolustivat mies vastaan mies tilanteissa. Ottelu oli erittäin avoin eikä kumpikaan hallinnut sitä ja kumpikin joukkue hyökkäsi paljon. Meidän puolustus ja maalivahti pelasivat erittäin hyvin tilanteet. Toinen jakso oli todella vaikea ja varsinkin, kun Lahti muutti pelisuunnitelmaa, mutta me pystyimme vastaamaan siihen kuitenkin.

Päävalmentaja Ricardo Duarte ACOTV:ssä ottelun jälkeisessä pressissä. Katso koko pressitilaisuus alla olevasta videosta.