Raportti Edustus

AC Oulun upeat otteet Ykkösessä saivat jatkoa, kun laivastonsiniset hakivat 0-1-vierasvoiton Tampereen Ilveksekseltä. Uhrautuva puolustuspelaaminen ja Anselmi Nurmelan puskumaali isänsä Mika Nurmelan kulmapotkusta takasivat arvokkaat pisteet.

Upea jalkapallostadion, kaunis kesäilta ja paljon yleisöä – puitteet hienolle ottelulle olivat valmiit. Kotijoukkue Ilves aloitti ottelun vahvasti ja se painoikin hyökkäyksiä suoraviivaisesti kohti AC Oulun maalia. 11. minuutilla Tomi Petrescu pääsi yrittämään erikoistilanteen jälkeen, mutta David Monsalve koppasi tulisen kudin varmasti. Seitsemän minuuttia myöhemmin Ilves sai pallon sisätolppaan ja jatkotilanteen hoiti jälleen kerran varmasti torjunut Monsalve.

Vaikean alun jälkeen AC Oulu pääsi peliin paremmin mukaan. Laivastonsiniset alkoivat saada paikkoja etenkin vahvoista erikoistilanteista, mutta Mika Hilander koppasi myös pallot varmasti. Avausjakson viimeiset viisi minuuttia olivat tapahtumarikkaita. Ensin Ilves sai tuplapaikan vapaapotkun jälkimainingeista, mutta vieraat kestivät. Tämän jälkeen alkoi AC Oulun jakso – ensin Mika Nurmelan laukaus painui Ilves-puolustajan kautta vain vähän yli maalin. Seuranneesta kulmapotkusta maali oli jo lähellä, mutta jälleen keltapaita sai jalkaa väliin. Toinen kerta toden sanoi – isä Nurmelan laadukas kulmapotku tavoitti poika Nurmelan, joka nikkasi pallon takakulmaan uransa ensimmäisellä Ykkösellä osumalla.

”Ami” Nurmela sai vielä avausjakson lisäajalla oivan paikan puskea toisen maalin, mutta tällä kertaa pallo painui yli maalin. Näin ollen vauhdikas, mutta harhasyöttöjen sävyttämä avausjakso päättyi 0-1-tilanteessa.

Toisen jakson sävelet olivat selvät – Ilves hallitsi palloa, AC Oulun keskittyessä vastahyökkäyksiin. 59. minuutilla Aleksi Lappalainen siivosi pallon lähes maaliviivalta pelastaen oululaiset. Reilut viisi minuuttia myöhemmin Lappalainen oli päättämässä hyvää pitkää hyökkäystä, mutta vasemman jalan laukaus jäi Hilanderin syliin. Viimeisen kymmenen minuutin aikana Ilves haki tasoitusosumaa keskityspalloilla, mutta huippupaikat jäivät todella vähiin koko joukkueen uhrautuessa puolustussuuntaan jälleen kerran esimerkillisesti.

Reilun viiden lisäaikaminuutin jälkeen erotuomarin vapauttava vihellys päästi riemun valloilleen ja AC Oulu pääsi juhlimaan vierasvoittoa.

– Hieno taistelu koko joukkueelta. Peli ei ollut kauneinta, mutta puolustuspelaaminen on nyt hyvässä jamassa. Tämä mahdollistaa voiton jokaisessa ottelussa, kun maalipaikkojakin luodaan tasaiseen tahtiin ja melko laajalla rintamalla. Erikoistilanteet olivat tänään laadukkaita ja useampaankin osumaan oli sauma. Nyt joukkue jää pienelle ansaitulle lomalle, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen iloitsee.

Ottelupöytäkirja>>