Raportti Edustus

AC Oulu ja IFK Mariehamn kohtasivat kolmannen kerran tälle kaudelle ja oululaiset korjasivat pisteet kotiin vaiherikkaan ottelun päätteeksi.

Maarianhaminassa nähtiin kaksijakoinen ottelu kahden hyvävireisen joukkueen välillä. AC Oulu takoi tauluun ensin kolme maalia, jonka jälkeen ottelu kääntyi päälaelleen ja IFK Mariehamn alkoi kaventamaan tilannetta eikä tasoitusmaalikaan kovin kaukana ollut.

Oululaiset saivat otteluun vauhdikkaan alun, kun ensimmäinen maali näki päivänvalon jo yhdeksännellä minuutilla. Samuel Anini Jr. nosti AC Oulun vastahyökkäystä ja syötti vasemmalla vapaana viilettäneelle Michael Lopezille. Hyökkääjä leikkasi keskelle ja pääsi vetämään reilusta 20 metristä. Tulinen veto pääsi yllättämään grönvitin maalivahdin Elmo Henriksonin, kun pallo painui oikeaan alanurkkaan.

Ensimmäinen jakso oli kauttaaltaan tasaista vääntöä. Kumpikin pystyi luomaan pari melko hyvää maalipaikkaa, mutta viimeistelyt ontuivat ja tauolle mentiin oululaisten maalin johtoasemassa.

Toisella jaksolla nähtiin draamaa koko rahan edestä, kun oululaiset menivät karkuun ja saarelaiset ottivat hankasti kiinni. AC Oulun toinen maali syntyi reilun 65 minuutin pelin jälkeen, kun Noah Pallas ja Niklas Jokelainen pääsivät kahdestaan yhtä maarianhaminalaista pakkia vastaan. Noxu toi pallon boksin sisään ja syötti pilkun tuntumassa täysin vapaana olleelle Nikelle, joka laittoi pallon verkon perukoilla.

Seuraavaa maalia ei tarvinnut odotella kovin kauaa, kun jälleen oululaisten laitapakki Pallas oli järjestämässä maalipaikkaa. Noah antoi syöttöketjun päätteeksi pallon Lopezille boksin sisään, jossa hän pääsi tykittämään takanurkkaan illan toisella osumallaan ja näin oululaiset turvallisen tuntuiseen johtoon.

Ottelu sai uuden käänteen, kun IFK Mariehamn sai ensimmäisen kavennuksen. Riku Sjöroos oli unohdettu vapaasti boksin sisälle ja hänelle pallo syötettiin, josta hän pääsi tykittämään saarelaisten ensimmäisen kavennusmaalin. Maarianhaminalaisten toista maalia ei myöskään tarvinnut odotella kauaa, kun muutaman minuutin päästä pallo oli jo pilkulla, kun keskityspallo osui Noah Pallaksen käteen hänen suojatessa itseään. Päätuomari Ville Nevalaisella ei ollut vaihtoehtoa, kuin laittaa pallo pilkulle, koska Pallaksen käsi oli hieman irti vartalosta pallon koskettaessa.

Pilkun jälkeen alkoi viimeiset pitkät minuutit oululaisittain, kun grönvitt painoi päälle täydellä teholla. Oululaiset olivat pitkään vihreävalkoisessa mankelissa, kun saarelaiset painoivat oikealta ja vasemmalta tulemaan. AC Oulu näytti tässä tilanteessa todellista venymiskykyään ja tahtoa pelata joukkueelle, kun kaikki laittoivat “kroppaa likoon” ja viimeisenä lukkona seisoi punainen muuri Calum Ward.

Kun kotijoukkue ei saanut maalia, niin se lopulta siunaantui oululaisille. Ibra Sekajja sai prässättyä keskialueella pallon oululaisille ja hän vapautti Lucas Moraisin ja Rasmus Karjalaisen ylivoimahyökkäykseen. Luquinhas toi pallon lähelle boksia ja antoi keskelle Rasselle, joka sijoitti ohi maalivahti Henriksonin. Maalin päätteeksi Nevalainen vihelsi ottelun päättyneeksi ja kolme pistettä oululaisille.

ACOTV

Yhteistyössä
Jälkipelit
Ottelukooste