Sunnuntain otteluun lähdettiin odotusarvoisesti kovasta ja tasaväkisestä ottelusta, mutta toisin kävi ja AC Oulu korjasi pistepotin tennislukemin HIFKin kustannuksella Helsingin reissulta.

AC Oulu sai otteluun vauhdikkaan alun, kun ottelua oli pelattu alle kymmenen minuuttia ja pari valjakko Otso Liimatta ja Rasmus Karjalainen olivat syötelleet punanuttujen puolustuksen solmuun tehden kaksi maalia. Ensimmäisessä maalissa Noah Pallas toi pallon hyökkäyspäähän ja syötti Karjalaiselle, joka puolestaan jatkoi yhdellä kosketuksella Liimatalle. Nuori keskikenttälupaus otti pallon vastaan hieman liian eteen ja helsinkiläisten maalivahti Ramilson Almeida kerkesi hieman palloon, mutta Otso sai pidettyä pelivälineen ja tuikkasi pienestä kulmasta vielä sen maaliin asti.

Viisi minuuttia myöhemmin Niklas Jokelainen riisti pallon HIFKin boksin rajalla punapaitojen puolustukselta. Nikke syötti boksin sisällä täysin vapaana olleelle Liimatalle, joka syötti maalille. Rasse sai pallon maalin edessä ja pääsi kääntymään HIFKin puolustajan yrittäessä estää kaikin voimien, mutta napakka veto painui brasilialaisen maalivahdin längistä sisään.

Ensimmäisellä jaksolla ottelunhallinta oli AC Oululla ja eikä myöskään suurempi johto olisi ollut vääryys maalipaikkoja ajatellen. Seuraavan maalin kuitenkin teki HIFKin Maximus Tainio, joka paukautti parista kymmenestä metristä irtopalloon sydämensä kyllyydestä ja oululaisten maalilla Calum Ward ei mahtanut vedolle mitään.

Toisella jaksolla nähtiin oululaisten maalijuhlaa, kun maaleja tuli melkein kuin liukuhihnalta. Hieman yli seitsemän minuuttia oli keritty pelata, kun HIFKin Almeidan avauksen katkoi Magnus Breitenmoser, joka syötti pallon Karjalaiselle maalin eteen. Rasse ei saanut suoraan kovaa syöttöä haltuun, vaan ohjasi sen Liimatalle, joka puolestaan puolestaan jatkoi pallon takaisin. Karjalainen oli maalin edessä vapaana ja hänellä oli helppo työ laittaa AC Oulu 1-3 johtoon.

Muutamaa minuuttia myöhemmin koko illan loistavasti pelannut Noah Pallas syötti boksin reunalla vapaana olleelle Rasselle, joka pääsi kaksi kertaa yrittämään vetoa, mutta kumpikin päätyi punanuttuja päin. Lopulta irtopallo palasi takaisin Pallakselle, joka ampui Veikkausliigauransa ensimmäisen maalinsa.

Ottelun neljännen maalin taiteili Otso Liimatta, joka sai pallon Armend Kabashilta omalla alueella. Liimatta tuli yksin läpi yli puolesta kentästä ja lopulta chippasi pallon Almeidan yli.

Toisella jaksolla oululaiset pystyivät luomaan maalipaikkoja tuon tuosta. Keltapaitainen vierailija tylytti vielä kerran viimeisen kympin aikana, kun Noah Pallas riisti pallon HIFKiltä keskikentällä ja syötti laitaan. Pallon sai Rafael Floro, joka nousi lähelle vitosen viivaa ja tykitti kunnon pommin etutolpan vierestä maaliin. Laukaisu otti osumaa vielä Almeidan käsistä, mutta veto oli niin kova, ettei sitä ollut mahdollista saada hyppysiin. Näin loppulukemiksi 1-6 ja pisteet AC Oululle.

Lopputulos kuvaa ottelua hyvin ja maalipaikkojen perusteella olisi lukemat voinut olla vieläkin suuremmat. Joukkueelta suvereeni esitys Boltilla ja tälle kesälle toiset täydet pisteet sieltä. Veikkausliiga jatkuu tulevana sunnuntaina, kun loppusarjat pyörähtävät käyntiin ja sama ottelupari kohtaa uudelleen, mutta tällä kertaa Raatissa. AC Oululla riittää vielä pelattavaa, kun Haastajasarjan seitsemäs ja kahdeksas pääsevät pelaamaan viimeisestä Europaikasta Mestaruussarjan joukkueita vastaan. Hanki liput sunnuntain otteluun seurakaupasta ja tule kannustamaan Laivastonsiniset voittoon!