Raportti Edustus

AC Oulu oli voittamaton viikonloppuna pelatussa FootCoop-turnauksessa.

AC Oulu kohtasi lauantaina turnauksen ensimmäisessä ottelussaan Kolmosessa ensi kaudella pelaavan AC Takinkääntäjät. Laivastonsinisten avauksessa oli vain yksi sopimuspelaaja: keskuspuolustajana pelannut Samuli Leppälä. Muut pelaajat olivat OLS:n B-junioreita tai testipelaajia. AC Takinkääntäjät (ACT) aloittivat ottelun kovalla prässillä ja keskittyen vastahyökkäyksiin. AC Oulu piti palloa ja yritti rakentaa maltillisia hyökkäyksiä.

Ensimmäiset 40 minuuttia peli oli suhteellisen tasaista, jossa molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa tehdä ottelun avausmaali. Ensimmäisen puoliajan lopussa alkoi kumminkin tapahtumaan. Ensin Christian Bohui iski Laivastonsiniset johtoon maalinedustalta. Muutamaa minuuttia myöhemmin oikealla laidalla pelannut Shane Malcom antoi nätin keskityksen, josta kärkipelaaja Simon Thurlingilla oli helppo työ puskea pallo verkkoon. Ei mennyt kuin minuutti ja jälleen soi Takinkääntäjien maalissa: Malcom iski päivän toisen osuman komeasti hallitulla nostolla yli 30 metristä.

Toisella puoliajalla AC Takinkääntäjät väsyivät selvästi ja ote siirtyi entistä enemmän Laivastonsinisille. Toista puoliaikaa ei keretty montaa minuuttia pelata, kun hyvän pelin vasempana laitapuolustajana pelannut Niko Ronkainen täräytti noin 20 metristä pallon komeasti ACT:n verkkoon. Ottelun loppupuolella Bohui iski päivän toisen osuman harhauttamalla ensin ACT-puolustuksen ja vielä lopussa maalivahdin ulos tilanteesta. Näin saatiin kauden avausvoitto komein luvuin 5-0. AC Oulun maalivahtina pelasi B-juniori Juuso Särkelä, joka otti tililleen heti nollapelin debyytissään AC Oulun riveissä.

Viikonlopun toisessa ottelussa Laivastonsiniset kohtasivat Oulun Palloseuran. Joukkueet pelasivat vastakkain reilu viikko sitten lauantaina, jossa OPS oli parempi luvuin 2-3. AC Oululla oli siis revanssin paikka. Itse ottelu alkoi OPS:n lievässä hallinnassa, mutta 11. minuutilla Rasmus Karjalainen antoi loistavan kulmapotkun, josta Anselmi Nurmela puski tarkasti vasempaan alanurkkaan. Vartti tämän jälkeen AC Oulu sai jälleen kulmapotkun: tällä kertaa Karjalaisen antama kulmapotku jäi pyörimään maalinedustalle, josta testipelaaja Malcom teki lukemiksi 2-0.

Toisella puoliajalla pelissä tapahtui selvä muutos ja ote siirtyi OPS:lle. Se ei silti Laivastonsinisten maalintekoa haitannut, vaan laitapuolustaja Aleksi Lappalainen teki lukemiksi jo 3-0 komean hyökkäyskuvion päätteeksi, jossa läpisyötön antoi vaihdosta kentälle tullut Samuel Kurttila. OPS sai kavennusmaalin aikaiseksi ottelun 76. minuutilla, kun Felix Oshirin täräytti pallon lähietäisyydeltä maalin kattoon ohi Tommi Lindholmin. Loppunumerot 4-1 iski taululle läpiajosta Malcom päivän toisella osumalla.

Näin ollen AC Oulu voitti neljännen kerran järjestetyn FootCoop-turnauksen. Seuraavan kerran harjoitusotteluiden merkeissä Laivastonsiniset kohtaavat OPS:n 5. maaliskuusta. Sitä ennen 22. helmikuuta arvotaan Suomen Cupin 4. kierros, johon AC Oulu Ykkösen joukkueena osallistuu.

Kommentit

– Ensimmäiset 25 minuuttia vastustaja pelasi pirteätä ja hyvää jalkapalloa, välillä oltiin jopa vaikeuksissa omassa päässä. Ekan puoliajan loppuun saatiin kolme pukukoppimaalia ja peli oli melkein sitä myöten taputeltu. Pelissä oli paljon hyviä juttuja, junioripelajat menevät eteenpäin kokoajan, kommentoi turnauksen avausottelua AC Oulun apuvalmentaja Pekka Ukonmaanaho.

 

– Aina kun voittaa on hyvä fiilis, mutta tällä kertaa tärkeintä ei ollut voitto. Tärkeintä oli että kukaan ei loukkaantunut. Meillä on nyt yli kaksi kuukautta aikaa valmistautua uuteen kauteen ja löytää oma tyylimme pelata, pohtii debyyttinsä turnauksen toisessa ottelussa tehnyt Miroslav Paunovic

ACOTV

Yhteistyössä
Jälkipelit