Raportti Edustus

AC Oulu teki vain tarvittavan ottaen 0-2-voiton OTP:stä maanantain paikallisottelussa Respect Suomen Cupin 4. kierroksella. Laivastonsinisten maalit merkittiin Henry Mäkäräisen ja Niklas Jokelaisen nimiin.

OTP:n ja AC Oulun paikallisottelu kiinnosti oululaisia – Heinäpään Arina Areenalle pakkaantui 435 silmäparia todistamaan historiallista kohtaamista.

Ottelun käsikirjoitus ei yllättänyt – OTP puolusti läpi ottelun erittäin tiiviisti ja kurinalaisesti, mutta matka maalintekosektorille oli pitkä. AC Oulu hallitsi palloa alusta saakka lähes koko ottelun, mutta yhdeksän miehen punainen muuri oli vaikea murrettava.

Avausjaksolla AC Oulun parhaat maalipaikat tulivat muutamilla kaukolaukauksilla, joita esittelivät Tuure Siira, Dritan Stafsula ja Morten Gerster Peipinen. Hyökkääjät Aapo Heikkilä ja Toni Tahvanainen järjestelivät toisilleen paikat, mutta Heikkilän ohjaus lähietäisyydeltä jäi torsoksi ja Tahvanaisen laukauksen pelasti maalipuut. Avausmaali syntyi 29. minuutilla, kun Henry Mäkäräinen sijoitti kauniisti vasemmalla jalallaan pallon ylänurkkaan ohi loisto-ottelun pelanneen, entisen AC Oulun maalivahti Mikko Siivikon.

Toinen jakso jatkui ensimmäisen kaltaisena. Vaikka OTP ei päässyt yhteenkään huippupaikkaan, jätti AC Oulun esitys toivomisen varaa. Otteita leimasi sanalla sanoen huolimattomuus, joka näkyi syöttövirheinä ja pallon menetyksinä. OTP:n Kai Kanniaisen 51. minuutilla hankkima ulosajo laski ottelun tempoa entisestään.

56. minuutin kohdalla kentälle vaihdettu Niklas Jokelainen toi hyökkäykseen virtaa. Palkinto nuoren miehen otteille saatiin 68. minuutilla, kun tulinen vasemman jalan laukaus painui maaliin. Ottelun loppu oli enemmän tai vähemmän pelailua ja näin ollen AC Oulu eteni jatkoon 5. kierrokselle, jossa se saa kotikentälleen vastaan Veikkausliigaseura Vaasan Palloseuran. Lisätietoja huippuottelusta myöhemmin tällä viikolla.

Kommentit

– Tänään tehtiin se mitä tarvitsi tehdä eli hankkia jatkopaikka. Ottelutapahtuma oli hieno ja paikalla oli hyvin yleisöä – juuri tämä on Suomen Cupin suola. OTP taisteli ja puolusti todella arvokkaasti, mutta kyllä meidän joukkueen jäsenten täytyy katsoa omaa suoritusta. Tuli paljon huolimattomuusvirheitä ja niitä ei yksinkertaisesti saa tulla oli peli mikä tahansa. Tästä homma kuitenkin jatkuu ja seuraavat ottelut ovat aivan eri tasoisia, kun pelaamme RoPS:a, VPS:a ja PS Kemiä vastaan, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen pohtii.

 

Ottelun päätyttyä Arina Areenalla kuultiin kova pamaus, kun yleisöstä heitettiin juoksuradalle pieni savupommi. Sinitähdet ry:n hallitus haluaa kommentoida asiaa seuraavasti:

 

Kyseessä oli yksittäisen henkilön typerä temppu ja hän vastaa teostaan itse viranomaisille, jotka ottivat henkilön talteen heti. Henkilö ei ole tietojemme mukaan kannattajayhdistyksen jäsen. Emme hyväksy tällaista käytöstä, hallituksesta korostetaan.

 

Myös AC Oulu seurana tuomitsee täysin kyseisen toiminnan ja tulee asettamaan tekijän porttikieltoon.

ACOTV

Yhteistyössä
Jälkipelit