Raportti Edustus

AC Oulu ja Myllykosken Pallo jakoivat pisteet Suomen Cupin alkulohkon ottelussa Heinäpäässä. Vauhdikas ja viihdyttävä ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin. Tasapeli tarkoittaa, että AC Oulun täytyy voittaa lohkon viimeisessä ottelussa Musan Salama kahdella maalilla, mikäli se mielii jatkoon. Tuo jännistysnäytelmä pelataan Heinäpään jalkapallohallissa ensi lauantaina klo 15.30.

AC Oulu kohtasi Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa Myllykosken Pallon Heinäpään jalkapallohallissa. Tasapeliin päättyneessä ottelussa laivastonsinisten avauskokoonpanon muodostivatJuhani Pennanen, Fugo Segawa, Venicio Ferreira, Lassi Nurmos, Alexander Jibrin, Felix Orishani, David Ramadingaye, Samuel Kurttila, Aleksi Gullsten, Loorents Hertsi ja Alvarado Morin.Päävalmentaja Mika Lähderinteellä oli hyvä tilanne, sillä ainoastaan pienestä jalkatällistä kärsinyt Jere Aallikko oli sivussa.

Ensimmäinen puoliaika sujui pitkälti laivastonsinisten pallohallinnassa ja hyökkäykset vyöryivät laitoja pitkin kohti myllykoskelaisten maalia. AC Oulun vaarallisimmat maalipaikat syntyivät matalista keskityksistä ja Alvarado Morin olikin enemmän kuin lähellä maalintekoa – tilanteen pelasti kuitenkin hienosti vieraiden maalilla pelannut Tomas Turunen. Myllykoskelaisten parhaat maalintekopaikat tulivat hyökkääjäkonkari Niko Ikävalkolle, mutta Juhani Pennanen selvitti muutaman pahan laukauksen varmasti. Näin ollen tauolle lukemissa 0-0.

Toinen jakso oli avausjaksoakin selvemmin kotijoukkueen. Lähderinteen vaihtoruletti pyöri heti puoliajalta ja hyvän ensimmäisen jakon pelanneet Kurttila ja Gullsten saivat tehdä tilaa Aapo Heikkilälle ja Joni Korhoselle. Tuoreilla jaloillakaan maalin tekeminen ei kuitenkaan tuottanut toivotunlaista tulosta.

74. minuutilla laivastonsiniset onnistuivat kertaalleen saamaan pallon verkkoon asti, kun Morin jatkoi päällään takatolpalle nousseelle Veniciolle, joka puski pallon maaliin, mutta tilanne vihellettiin paitsioksi. Ottelun lopussa Morin ja Orishani saivat tehdä tilaa Pekka Wellingille ja Driton Shalalle, jotka tuoreilla jaloillaan pääsivätkin lähimmäksi maalintekoa, mutta loppuvihellyksen soidessa kotijoukkueen oli tyytyminen tasapeliin 0-0.

Kommentit

– Painettiin peliä vastustajan päätyyn ja etenkin toinen jakso oli niin sanotusti yhtä päätä. MyPa oli kuitenkin tiivis paketti ja he uhrautuivat hyvin, joten tiloja oli vaikea löytää maalintekosektorilta. Paikkoja oli silti tarpeeksi voittaa ja lisää olisi saatu vähän huolellisimmilla ratkaisuilla, AC Oulun toppari Lassi Nurmos kertoo.

ACOTV

Yhteistyössä
Jälkipelit