AC Oulu hakkasi läpi ottelun päätään taistelevaan joensuulaismuuriin kärsien 2-0-vierastappion Joensuun JIPON vieraana. Näin ollen oululaisten heikko elokuu sai jatkoa neljännen perättäisen tappion myötä.

AC Oulu ja JIPPO kohtasivat Mehtämäen urheilupuiston uuden karhealla tekonurmialustalla. Ottelu pyörähti käyntiin oululaisten vahvassa komennossa – pallo liikkui nopeasti ja syötöt löysivät perille hyvällä tarkkuudella. Joensuulaisten linja valui lähelle omaa maalia ja punapaitainen kotijoukkue kyttäsi alusta saakka pääasiassa nopeita vastahyökkäyksiä. Kamppailu sai siis luonteen, joka ei juuri ketään yllättänyt. Vanhasta alusta huolimatta murtautuminen tuotti vierasjoukkueelle vaikeuksia vaikka läheltä piti -tilanteita onnistuttiin luomaan tasaisesti oikean ja vasemman laidan kautta. Ahtaassa tilassa viimeisten ratkaisujen huolellisuus, syöttöjen laatu sekä oikeat valinnat jäivät kuitenkin odottamaan parannusta. Jakson edetessä myös JIPPO sai vaarallisia hyökkäyksiä kohti David Monsalven maalia. Parhaasta paikasta vastasi Petteri Rönkkö, joka pääsi yrittämään lähietäisyydeltä purkupallon kimmottua suoraan hänen jalkaansa. Pienestä kulmasta lähtenyt laukaus painui kuitenkin ohi maalin. Kotijoukkue sai lisäksi muutaman vaarallisen keskitystilanteen, mutta muutoin Monsalve sai osallistua peliin pääasiassa jalalla.

Toiselle jaksolle AC Oulun oli määrä tulla jatkamaan suvereenia pallonhallintaa ja liikuttamaan JIPPO muuriin tarvittavat aukot. Oululaisten suunnitelmat kokivat kovan kolauksen vain kahden minuutin pelin jälkeen, kun Immo Eronen nosti pomppupallon täydellisesti yli Monsalven AC Oulun 18-vuotiaan debytantti Aleksi Lappalaisen estelyistä huolimatta. Maali antoi kotijoukkueelle ja ansiokkaasti kannustaneelle kotiyleisölle siivet selkään. Tämän jälkeen kotijoukkue veti pakettinsa yhä lähemmäs Lassi Hurskaisen vartioimaan maalia ja toinen jakso pelattiin käytännössä joensuulaisten kenttäpuoliskolla. Vaikka Rauno Ojanen haki muutoksia hyökkäävämpään suuntaan, ei Tuomas Korpelan johtamasta puolustuslinjasta tahtonut löytyä miehen ja pallon kokoisia aukkoja. Kun ottelua oli pelattu 74. minuuttia, sai AC Oulu jälleen kylmää vettä niskaansa – huolimattomasti pelatun oman sivurajanheiton päätteeksi kotijoukkueen kärkipelaaja Toni Tahvainen karkasi läpiajoon viimeistellen tilanteeksi jo 2-0. Tämän jälkeen AC Oulun urakka vaikeutui entisestään, mutta Vesa Verrosen laukausta ja pystypuuta lähemmäs kavennusosumaa ei lopulta päästy. Näin ollen JIPPO raapi itselleen ansaitut ja elintärkeät kolme sarjapistettä taistelussa putoamista vastaan.

– Ottelun käsikirjoitus ei tosiaan yllättänyt ketään. Me aloitimme todella hyvin ja löydettiin linjojen välistä tiloja joihin pelata. Murtautuminen tuotti kuitenkin suuria vaikeuksia, sillä me ei oltu riittävän kärsivällisiä ja ovelia. Puoliajan jälkeen minulla oli tunne, että jos maltamme liikuttaa palloa hyvin, JIPPO tippuu kyydistä. Unelmamaali heti jakson alkuun antoi kotijoukkueelle siivet selkään ja ne kantoivat loppuun saakka. Ensimmäisen maalin merkitys näissä peleissä on vain älyttömän iso ja se nähtiin tänään, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo.

– Kaikesta huolimatta selitykset eivät auta. Meidän elokuun saldo on todella heikko ja siitä täytyy jokaisen pelaajan ja taustahenkilön kantaa vastuu, Ojanen päättää.

AC Oulun joukkueesa debytoi vasta 18-vuotias laitapuolustaja Aleksi Lappalainen. Kokoonpanosta puuttui flunssan kourissa ollut Juho-Matti Heikari sekä armeijan takia huilannut Henry Mäkäräinen.