Raportti Edustus

AC Oulun ja FC Jazzin kauden kolmas kohtaaminen päättyi 1-1-tasapeliin. Vieraiden johto-osumasta vastasi Aleksis Alekou ensimmäisellä jaksolla. AC Oulun Dritan Stafsula toi kotijoukkueen tasoihin toisella jaksolla itse hankkimastaan rangaistuslaukauksesta.

Vieraiden penkin päässä ensimmäistä kertaa huseerannut Jani Uotinen oli saanut joukkoihinsa sisua ja itseluottamusta – punapaitaiset porilaiset aloittavat ottelun vahvasti painaen hyökkäyksiä kohti David Monsalven maalia. Liian hitaasti palloa liikuttanut kotijoukkue onnistui kuitenkin katkaisemaan vaarallisimmat paikat kriittisimmillä hetkillä.

Jakson puolivälin jälkeen kotijoukkue alkoi saada juonesta kiinni ja se ottikin hallinnan pikku hiljaa itselleen. Hallinnasta huolimatta FC Jazz iski itsensä johtoon – Aleksis Alekou nousi korkeimmalle kulmapotkutilanteessa puskien vieraat maalin karkumatkalle, kun ottelua oli pelattu 32 minuuttia.

Kotijoukkueen parhaat paikat avausjaksolla siunaantuivat Morten Gerster Peipiselle, jonka ovela laukaus 20 metrin paikkeilta oli yllättää Lauri Pirhosen. Tiiviisti puolustanut Jazz tylsytti kuitenkin kotijoukkueen vaarallisimman terän vahvalla kaksinkamppailupelillä.

Toiselle jaksolle tuli tyystin eri AC Oulu – se otti välittömästi kontrollin itselleen jauhaen pallon helposti hyökkäysalueelle, Jazzin vetäytyessä täysin kuoreensa. Jakson alussa AC Oulu loi kohtalaisia paikkoja, mutta laukauksissa ei ollut tarkuutta. Pitkän painostusjakson päätteeksi laivastonsiniset tulivat tasoihin – Dritan Stafsula pääsi nokitusten maalivahti Pirhosen kanssa, joka joutui kaatamaan albaanialais-suomalaisen keskikenttäpelaajan. Itseoikeutettu erikoistilannespesialisti ei pilkulta erehtynyt, vaan pallo löysi itsensä verkosta seitsemännen kerran tälle kaudelle.

Tasoituksen jälkeen vieraat saivat luotua hetkeksi painetta, mutta ilman suurempaa tulosta. Tämän jälkeen alkoi AC Oulun loppukiri, jonka aikana vierasjoukkue kyttäsi vain vastaiskutilanteita, mutta Dominic Oppongin johtama puolustuslinja piti vaaratilanteet loitolla. Kotijoukkue pääsi yrittämään murtautumistilanteita kerta toisensa jälkeen – yhdeksällä miehellä puolustanut Jazz pelasi kuitenkin suurella sydämmellä ja keinoja kaihtamatta.

Ottelun lisäajalla nähtiin vielä kaksi erinomaista paikkaa napata kolme pistettä – ensin Juho-Matti Heikari tykitti vaihdosta tulleen uuden sopimuspelaajan Didier Tayoun syötöstä hirmukudin, mutta Pirhonen käsineen ehti pallon tielle. Vain hetkeä myöhemmin Tayou nousi korkeimmalla puskutilanteessa, mutta nikkaus painui hiuksen hienosti yli maalin. Näin ollen maaleja ei enää nähty ja pisteet jaettiin 1-1-tuloksella.

– Tultiin hyvin matsiin ja saatiin luotua ihan kivoja paikkoja etenkin laitojen kautta syntyneistä ylivoimatilanteista. Siinä jakson puolivälissä ote siirtyi Oululle, mutta päästiin kuitenkin johtoon erikoistilannemaalilla ja pidettiin se hyvin tauolle asti. Toisella jaksolla oltiin sitten vähän perässä juoksijan roolissa, mutta lähellä oli muutama vastahyökkäys. Piste vieraista ja peli-ilme tyydyttää ja tästä voidaan jatkaa taistelua, FC Jazzin tuore päävalmentaja Jani Uotinen sanailee.

– Pelin alussa oltiin kyllä vielä lomatunnelmissa. Tiedettiin, että Jazzilla on hyviä pelaajia ja uuden hyvän valmentajan tuomana uutta puhtia. Ei vaan pystytty vastaamaan siihen ja kaveri pääsi johtoasemaan. Toisella jaksolla peli parani huomattavasti, mutta oli siinä liikaa hätäilyä ja huonoja ratkaisuja usealta pelaajalta. Vaikka paikkoja oli kaveria paljon enemmän niin minulle jäi fiilis, että ei tästä ansaittu enempää, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen toteaa pettyneenä.

Ottelupöytäkirja>>

Röngän voimapelaajat:
3 sarvea Dominic Oppong
2 sarvea Tuure Siira
1 sarvi David Monsalve