Miesten Ykkösen kaksi pohjoisinta joukkuetta, AC Oulu ja PS Kemi, kohtasivat lauantaina harjoitusottelussa Arina Areenalla. Ottelu toimi molemmille joukkueista myös kenraaliharjoituksena ensi viikon Suomen Cup – otteluihin. Kurinalaisesti puolustanut ja vaarallisesti vastahyökännyt vierasjoukkue vei voiton 1-3 lukemin.

AC Oulun hallinnalla alkanut ottelu sai dramaattiseen käänteen jo 7. peliminuutilla, kun vierasjoukkueen Aliu Djalo huitaisi kotijoukkueen Tuure Siiraa kaksinkamppailun jälkitilanteessa. Seurauksena Djalolle tunteiden kuumenemisesta oli punainen kortti ja suora ulosajo. Ulosajon jälkeen AC Oulu vahvisti entisestää otettaan ottelusta ja vyörytti hyökkäyksiään tasaiseen tahtiin Daniel Kollarin vartioimalle PS Kemin maalille. AC Oulun maalilla debytoinut Allessandro Marzuoli oli sitä vastoin pitkät ajat työttömänä pelin pyöriessä vastustajien päädyssä.

18. minuutilla AC Oulun hyökkääminen palkittiin lopulta Siiran rangaistusalueen rajalta ampumalla maalilla.  Komeaan maalin esityön juonivat Anselmi Nurmela ja Toni Tahvanainen, joiden kahdensuuntainen syöttökuvio puhkaisi PS Kemin puolustuksen.

Kesken AC Oulun vahvan hallintajakson ja vain kuusi minuuttia avausmaalista PS Kemi pääsi kuin varkain iskemään lukemat tasoihin. Kemin Sasa Jovovic katkaisi ACO:n alakerran syöttöketjun ja käynnisti nopean vastahyökkäyksen. Jovovicin jaloista pallo siirtyi maalin eteen liikkuneelle Billy Ionsille, joka puolustuksen estelyistä huolimatta onnistui tasoittamaan ottelun.

Maalista itseluottamusta saanut Kemi iski pian uudelleen. Asialla oli jälleen vahvalla pelipäällä ollut Ions, joka sijoitti rangaistusalueelle toimitetun keskityksen maaliin. AC Oulun synkän jakson kruunasi 42. minuutilla PS Kemin Simon Thurling, jonka komea 16 metristä  lähtenyt laukaus painui tolpan kautta verkkoon. Oulun hallitessa lähes suvereenisti palloa, Kemin fyysisesti vahva ja vastaiskuja kytännyt joukkue oli iskenyt kolmesti.

Toiselle jaksolle oululaiset saapuivat tavoitteenaan kiriä vastustajien etumatka. Rikkonaisen puoliajan edetessä PS Kemi pudotti puolustuslinjaansa, mikä teki ACO:n hyökkäämisestä entistä haastavampaa. Oulu uhkasi Juhani Pennasen 2. puoliajalla vartioimaa maalia Matias Ojalan, Petteri Pietolan, Pekka Wellingin ja Anselmi Nurmelan toimesta, mutta lisämaaleja ei Arina Areenalla nähty. Näin PS Kemi saa lähteä 5. kierroksen Suomen Cupin otteluun JJK:ta vastaan voitto takataskussaan. AC Oulu kohtaa puolestaan torstaina Suomen Cup:ssa Vaasan VPS:n. Lauantai-illan huonon kenraali tahdotaan kääntää torstain onnistuneeksi ensi-illaksi. Hieno cup-ottelu alkaa Heinpäässä klo 17:00. Ennakkoliput otteluun myy Urheilukauppa.eu.