AC Oulu kohtasi vierasnurmella keskiviikkona porilaisen MuSan. Kotijoukkue hyydytti Laivastonsiniset kanveesiin fyysisessä ottelussa voittaen lopulta lukemin 1-0.

AC Oulun ja MuSan ottelu käynnistyi tunnustelevasti ja ensimmäisellä kymmenminuuttisella kummallekaan joukkueelle ei juurikaan maalipaikkoja oululaisten näennäisestä hallinnasta huolimatta siunaantunut.

Ottelun 15. minuutilla tapahtui kaikenlaista, kun ensin MuSa sai kulmapotkun AC Oulun maalivahdista, Juhani Pennasesta katsottuna kentän vasemmasta nurkkauksesta. Laivastonsinisten puolustus selvitti tilanteen ja käänsi nopeasti vastahyökkäyksen kohti porilaisten päätyä. Alberto Morín antoi loistavan syötön Jere Aallikolle, joka tykitti pallon ylärimaan.

Vaikka AC Oulu hallitsikin avausjaksolla kokonaisuutena kenttätapahtumia, loi myös kotijoukkue MuSa muutamia vaarallisia maalintekotilanteita nopeista vastaiskuista ja vastasi myös ottelun ensimmäisestä maalista. Isäntien hyökkääjä Taigi Kagayama sai pallon keskellä AC Oulun boksia ja onnistui Laivastonsinisten puolustuksen keskeltä laukomaan pallon tarkasti Pennasen vartioiman maalin alanurkkaan.

Toiselle puoliajalle lähdettiin isäntien maalin johdossa. Heti tauon jälkeen AC Oulu vaihtoi Samuel Kurttilan tilalle Joni Korhosen ja puoliaika alkoikin oululaisten osalta todella vahvasti, kun heti sen alusta tilanteita ja painetta saatiin jatkuvasti kotijoukkueen päätyyn.

Ottelun toinen puoliaika jatkui AC Oulun hallinnassa ja sen paras paikka syntyi 73. minuutilla, kun Juho Mäkelä sai erinomaisen syötön puolustuksen selustaan, selvitti paitsion ja lähetti laukauksen, joka kuitenkin epäonnistui. Jatkotilanteessa Morín yritti maalintekoa lähietäisyydeltä, mutta miehen veto suuntautui päin kotijoukkueen maalilla loistavasti esiintynyttä Janne Järnstedtiä.

Laivastonsiniset kärsi läpi ottelun pahasta tehottomuudesta, eikä toisen jakson loppupuoli tarjonnut vahvasta hallinnasta huolimatta muutoksia tulostaululla. Ottelu päättyi siis avausjaksolla syntyneen 1–0-maalin myötä samoihin lukemiin.

AC Oulu on nyt hävinnyt kahdesti peräkkäin ja seuraava mahdollisuus kasvojen pesemiseen tulee nopeasti, sillä joukkue kohtaa Raatissa kotiottelussaan MYPAn sunnuntaina.