AC Oulun lentovire jatkui lauantaina, kun isäntänä ollut FC PoPa jäi pahasti jalkoihin. Täysi pistepotti matkasi pohjoiseen railakkaan esityksen jälkeen maalein 5 – 2.

KATSO OTTELUN MAALIT!

FC PoPa vietti lauantaina koko perheen jalkapallopäivää, johon sisältyi runsaasti oheisohjelmaa itse ottelun ohellla. Porilaisten päivä päättyi kuitenkin pettymykseen, kun AC Oulu tuli, näki, pelasi ja haki pisteet mukaansa – suvereenilla esityksellä.

AC Oulu on juuri tällä hetkellä sellaisessa iskussa, ettei pysäyttäjää tunnu löytyvän. Perhepäivää viettäneet porilaiset saivat lauantain otteluun erinomaisen alun, mutta AC Oulu ei lannisstunut, vaan iski nopeasti takaisin – entistäkin kovemmalla voimalla.

PoPa siirtyi ottelussa johtoon jo kolmannella minuutilla, kun maalin eteen vapaaksi jätetty Antti Sumiala onnistui ohittamaan maalivahti Dennys Rodriguesin. Porilaiskuuluttaja ei ehtinyt kuitenkaan kertoa lausettaan loppuun ennen kuin peli oli jo tasan. Maalinteossa onnistui Donewell Yobe, joka puski komeasti Jarkko Hurmeen rajaheiton verkon perukoille.

Seuraava maali syntyi 12. minuutilla, jolloin AC Oulu siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon. Maalin alusti Mika Nurmela, jonka erinomaisen kulmapotkun Dominic Yobe puski rangaistusalueen sisältä sisään.

AC Oulu otti pelin hallinnan itselleen jo ensimmäisellä jaksolla, ja tilanteita oli lisäosumien tekemiseen runsaasti. Muun muassa jälleen loistavasti pelanneella Joonas Pennasella oli vajaan puolen tunnin kohdalla loistava tilanne Juha Majavan keskityksestä, mutta isäntien maalivahti Lauri Pirhonen selvitti tilanteen.

Toisen puoliajan alkupuoliskolla oululaisten niskaan tuli kuitenkin kylmää vettä, kun isäntien superlahjakkuus Juho Lehtonen kaadettiin rangaistuspotkualueella. PoPa tasoitti ottelun 2-2:een, kun William de Mattia laukoi pallon pilkulta yläkulmaan.

AC Oulun itseluottamus on kuitenkin tällä hetkellä sillä tasolla, etteivät vastoinkäymiset joukkuetta lannista. Porilaisten tasoitusmaalista ehti kulua vain kolme minnuuttia, kun Dominic Yobe puski vieraat jälleen johtoon – tälläkin kertaa Nurmelan esityöstä.

Kolmannen maalin jälkeen ei voittajasta juurikaan epäselvyyttä enää ollut. AC Oulu piti palloa, eikä antanut isännille oljenkortta.

– Tiesimme koko ajan, että olemme vahvempia. Sen takia meidän oli helppoa pelata ja luottaa omiin vahvuuksimme. Teimme paljon töitä ja pelasimme hyvän ottelun, tiivisti kahden maalin Dominic Yobe.

Peli-iloa uhkuneen joukkueen neljännen maalin viimeisteli Majava. Samaisessa tilanteessa maalia oli lähellä myös Toni Kolehmainen, joka tuli kentälle ottelun toisella puoliajalla.

Kuin kruunuksi illan päätteeksi AC Oulu juhli vielä viidettäkin maalia. Maaliin teki suorastaan nautiskelevan esityön Nurmela, ja pallon laukoi lopulta tyhjään maaliin Majava.

Nure oli jälleen AC Oulun tärkeimpiä pelaajia pohjustaen kolme maalia. Kuva: Olli Kohonen

Porin lauantainen alkuilta päättyi tunnelmiin, joissa AC Oulun joukkue poistui linja-autollaan kohti pohjoista kannattajien juhliessa voittoa stadionin ulkopuolella.

AC Oulu nousi viidennen peräkkäisen voittonsa turvin sarjakärkeen, mutta Viikingit pelaa oman ottelunsa vasta sunnuntaina. Suoran nousijan paikasta käydäänkin huikea taistelu, joka kulminoituu ensi lauantaina Castrenilla pelattavaan otteluun. Tuolloin AC Oulun vieraaksi nimittäin saapuu nimenomaan Viikingit.

FC PoPa – AC Oulu 2 – 5 (1 – 2)

4min. 1 – 0 Antti Sumiala (Ilkka Santahuhta)
5min. 1 – 1 Donewell Yobe
12min. 1 – 2 Dominic Yobe
54min. 2 – 2 William de Mattia rp.
57min. 2 – 3 Dominic Yobe
69min. 2 – 4 Juha Majava
69min. FC PoPa Lauri Pirhonen varoitus
69min. FC PoPa William de Mattia varoitus
76min. 2 – 5 Juha Majava (Mika Nurmela)
83min. AC Oulu Jarkko Hurme varoitus

Yleisöä: 1 545