Raportti Edustus

AC Oulu kohtasi TPS:n Ykkösen kärkikamppailussa Raatissa lauantaina. Ottelu tuotti Laivastonsinisille kauden ensimmäisen päästetyn maalin ja tappion. Kamppailu päättyi niukkaan vierasvoittoon 0–1-numeroin.

Ykkösen kärkiottelu AC Oulun ja TPS:n välillä käynnistyi vauhdikkaasti ja kotijoukkue loi heti alkumetreillä vahvaa painetta kohti turkulaisten maalia, jota vartioi Anton Lepola. Seitsemännellä minuutilla Loorents Hertsi ampui pallon vasempaan pystypuuhun ja ainoastaan hetkeä myöhemmin Alex Jibrin sai aikaan laadukkaan ja todella näyttävän maalintekoyrityksen saksipotkulla. Nigerialaisen työmoraali oli heti tilanteen jälkeen täyttä rautaa, kun TPS pääsi kääntämään ja ainoastaan viitisen sekuntia maalintekopaikkansa jälkeen Jibrin oli vastaanottamassa turkulaisten vastaiskua Laivastonsinisten alimpana pelaajana.

Ottelun avauspuolikkaan edetessä taistelu aaltoili päästä päähän ja molemmat joukkueet rakentelivat paikkoja, mutta hetkeen isäntien parinkymmenen minuutin alkurynnistyksestä ei mitään vaarallisempaa saatu aikaan. Lopulta TPS siirtyi kuin siirtyikin avausjaksolla 0–1-johtoon. Maalipaikkaan johtanut tilanne lähti liikkeelle turkulaisten rajaheitosta. Heiton jälkeen pallo pelattiin boksiin, jossa AC Oulun purkuyritykset menivät puihin ja Alim Moundi tinttasi suoraan vastapalloon puoli-volleysta ja peliväline löytyi ensimmäistä kertaa tällä kaudella Juhani Pennasen vartioimasta Laivastonsinisten maalista.

AC Oulu käänsi vielä puoliajan lopussa painetta TPS-päätyyn, mutta vaarallisempia paikkoja ei syntynyt, joten toiselle puolikkaalle lähdettiin turkulaisvieraiden niukassa maalin johdossa.

Kotijoukkueen kiri ei käynnistynyt toisella jaksolla toivotulla tavalla, vaikka pelaajavaihtoja tehtiin ja muodostelmaa vaihdettiin. Heti toisen puoliajan alkuun kentällä Aapo Heikkilän korvasi nopeajalkainen Aleksi Gullsten. TPS teki maalipaikkojen luomisen Laivastonsinisille vaikeaksi puolustamalla todella tiiviisti, eivätkä edes Alberto Morínin tuleminen Juho Mäkelän tilalle sekä toisen hyökkääjän, Pekka Wellingin saapuminen nurmelle Joni Korhosen tilalle avanneet reittiä maalintekoon.

Pisteet matkasivat lauantain kärkikamppailusta Turkuun, mutta AC Oululle on tarjolla revanssimahdollisuuksia, sillä joukkueet kohtaavat tällä kaudella vielä kahdesti. Kerran pelataan Turussa ja kertaalleen kotinurmella. AC Oulun seuraava kotiottelu on 2. kesäkuuta, kun MYPA haastaa Laivastonsiniset Raatissa.

Kommentit

– Ottelun alku oli meiltä oikein hyvä, mutta ei valitettavasti saatu maalia aikaiseksi niistä paikoista. Sitten peli tasoittui ja TPS pääsi vähän helposti johtoon. Maalin jälkeen heidän rivinsä tiivistyivät entisestään ja ei saatu tarpeeksi laatua hyökkäyspään ratkaisuissa. Aika tasainen ja ympäripyöreä peli, joka valitettavasti kääntyi meille tappioksi, AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne kommentoi.

 

– Alussa oltiin kyllä melkoisessa Oulun pesukoneessa, mutta onneksi kestettiin. Paransimme peliä sen jälkeen ja vaikka meidän pelistä ovat alkukaudella suurimmat hienoudet puuttuneet, työmoraali on todella korkealla ja me taidamme olla aika inhottava vastustaja, TPS:n päävalmentajana tässä ottelussa toiminut Joonas Laurikainen näki.

ACOTV

Yhteistyössä
Ottelukooste
Jälkipelit