Raportti Edustus

Legendaarisella Tehtaan kentällä nähtiin AC Oulun murskaava voitto.

Ottelu alku aurinkoisella Tehtaan kentällä lähti heti käyntiin AC Oulun komennossa. Jo 7. minuutin kohdalla vieraat siirtyivät johtoon, kun David Ramadingaye pääsi laittamaan pallon tyhjiin kerrassaan upean syöttökuvion päätteeksi. Lisää vettä myllyyn ”Dave” laittoi 19.minuutilla illan toisella osumallaan. Vapauttavan syötön linjan taakse tarjoili keskikentällä jälleen hienon pelin pelannut Matias Lindfors. Ja vain 10 minuuttia edellisestä ja AC Oulu siirtyi jo kolmen maalin karkumatkalle – tällä kertaa maaliverkkoa heilutti Sasa Jovovic itse hankkimastaan rangaistuspotkusta. Kotijoukkueen tuskaa lisäsi kulmapotkun jälkitilanteesta Titi Essomba, kun pelikello tikitti 36.minuuttia. Essomba reagoi ensimmäisenä maalivahdin sylkemään palloon ja siirsi pelivälineen muutamasta metristä verkon perukoille.

Avausjakson viimeisillä hetkillä kotijoukkue sai lohdutusmaalinsa, kun Topi Järvi pääsi ohjaamaan kauden avausmaalinsa lähietäisyydeltä. Kokonaisuutena avausjakso oli todella vakuuttavaa pelaamista laivastonsinisiltä, joka esiintyi jälleen kerran ilman Markus Heikkistä. Alakerran nuoret herrat selvisivät pestistään kiitettävästi jättäen Ykkösen maalipyssy Kalle Multasen täysin varjoonsa.

Haka tuli toisen jakson alkuun kovalla prässillä yrittäen saada jaksolle lentävän lähdön. Suunnitelman vesitti hattutempun iskenyt Ramadingaye 49. minuutin kohdalla. Esityön osumaan teki Hakan vasemman laitapuolustuksen hassuttanut Titi Essomba. Tämän maalin jälkeen ottelun tempo laski AC Oulun jatkaessa dominointia pelin jokaisella osa-alueella. Valkeakoskelle matkustaneet AC Oulun kannattajat pääsivät keskittymään hienoihin tanssikuvioihin ja nauttimaan Suomen upeasta kesäsäästä sekä omiensa jalkapallotaidoista.

AC Oulun viikko oli siis todella onnistunut, kun se haki kaksi vierasvoittoa. Pelit jatkuvat viikon päästä lauantaina kun kovassa vireessä oleva TPS saapuu Raattiin laivastonsinisten vieraaksi. Kyseessä on todellinen herkkupala.

Kommentit

– Oli hyvä peli, saatiin pallo hyvin liikkeelle. Kyllä se niin vaan on, että kun pelataan hyvällä kentällä, niin meillä on paljon paremmat mahdollisuudet pelata meidän omaa peliä. Samuli ”Pälä” Leppälälle ja koko puolustuslinjalle pitää nostaa hattua, koska on helppo pelata siinä heidän yläpuolella. Hattutemppu, ei noista paikoista oikein voi epäonnistua. Toivottavasti joskus vielä toinen hattutemppu. Tästä jatketaan TPS:aa vastaan. Huomenna aloitetaan palautuminen tästä päivästä. On kivaa olla futari sillon kun voitetaan, kertoi bussista tavoitettu Ramadingaye. 

ACOTV

Ottelukooste
Jälkipelit