Raportti Edustus

AC Oulun pelillinen ilme oli hyvä Ykkösen ottelussa FC KooTeePee:tä vastaan, mutta vieraat veivät silti kaikki pisteet mukanaan 0-1-voitolla. Ottelun ainokaisen viimeisteli kyseenalaisesta rangaistuspotkusta Valeri Minkenen.

AC Oulu oli tänään kuin uudestaan syntynyt viime maanantain lepsuilusta – joukkue tuli kentälle suurella sydämmellä ja se ottikin heti ohjat käsiinsä avauspotkusta lähtien. Laivastonsiniset rakentelivat hyökkäyksiä pitkillä sekä nopeilla hyökkäyksillä, mutta hyvistä yrityksistä huolimatta maaleja ei nähty. Hyvin esiintyneestä kotijoukkueesta esille voidaan nostaan kärjessä raatanut Joonas Sohlo sekä jäähyväisottelua pelannut Matias Ojala. Kotkalaiset olivat avausjakson pahassa pinteessä, mutta sai valkopaitainen vierasjoukkuekin rakennettua muutaman hyvän vastahyökkäyksen – Samuli Kaivonurmi oli kertaalleen karkaamassa läpiajoon, mutta kehiin palannut Daniel Owusu siivosi tilanteen. Maaleja ei avausjaksolla kuitenkaan nähty, joten tauolle siirryttiin 0-0-tilanteessa.

Toiselle jaksolle vieraat tulivat hyvin – kotijoukkue ei saanut alkuun tuttua syöttöpeliään rullaamaan ja kotkalaiset painoivat kymmenen minuuttia hyökkäyksiä kohti David Monsalven maalia. Heikomman jakson jälkeen AC Oulu sai otteensa takaisin. Joni Mäkelä karkasi kertaalleen puolittaiseen läpiajoon, mutta turha aikailu esti maalin syntymisen. Ottelun yksi käännekohdista nähtiin 68. minuutin kohdalla, kun hyvin vasempana puolustajana pelannut Sami Hyvärinen sai kyseenalaisen toisen varoituksen ja tästä johtaneen ulosajon. Tapahtuneesta johtuen KooTeePee sai yhä enemmän pallon hallintaansa, mutta vaarallisia paikkoja se ei kyennyt luomaan, vaan kotijoukkue taisteli urhoollisesti myös alivoimalla. Seuraava käännekohta oli vuorossa 77. minuutilla – kotkalaisten vaarattoman näköisestä keskityksestä seurasi rangaistuslaukaus erotuomarin nähtyä Juho-Matti Heikarin rikkoneen vastustajan pelaajaa. Entinen AC Oulun pelaaja Valeri Minkenen ei pilkulta epäonnistunut, vaan vei vieraat johtoon. Maalin jälkeen AC Oulu jatkoi rohkeaa ja taistelevaa peliään, mutta hylättyä maalia lähemmäs se ei päässyt. Myös Vesa Verrosella oli huippupaikka tasoitusosumaan, mutta kotkalaispuolustus ehti hätiin maaliviivalta. Viimeisen vihellyksen jälkeen lysähti kenttään erittäin pettynyt kotijoukkue, joka ei saanut hyvästä ottelusta huolimatta pistetiliään kartutettua.


Ennen ottelua Ojala palkittiin AC Oulu Oy:n puheenjohtajan Arto Ojan toimesta. Muistamiset sai myös AC Oulun stadionpäällikkö Tapio Salokannel täytettyään pyöreät 60 vuotta (Jouko Kylmäoja)

– Todella hyvä tasonnosto edellisiin peleihin. Jätkät antoivat kaikkensa ja kyllähän me tästä olisi enemmän ansaittu. Mitä minä näin, niin erittäin kevyt ulosajo, erittäin kevyt rangaistuspotku ja erittäin kevyesti hylätty maali, joten tottakai olen pettynyt tuomarityöskentelyyn, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo.

– Todella tärkeät pisteet. Oltiin välillä tosi pinteessä, mutta toiselle jaksolle tultiin hyvin. Mielenkiintoisia tapahtumia kentällä riitti ja tunnetta oli pelissä. Meidän on hyvä jatkaa tästä eteenpäin, FC KooTeePeen Sami Ristilä miettii.

Ottelupöytäkirja>>

Röngän voimapelaajat:
3 sarvea Daniel Owusu
2 sarvea Tuure Siira
1 Sarvi Joonas Sohlo