Raportti Edustus

AC Oulun sarjakausi 2011 käynnistyi tasapelillä sunnuntai-iltana Kokkolassa pelatussa ottelussa KPV:tä vastaan. Loppulukemat Kirkonmäen urheilukentällä olivat 1 – 1 (0 – 1).

KPV pelasi jo aikaisemmin kauden ensimmäisen ottelunsa, jossa se voitti FC PoPan 1-0. Sunnuntaina kokkolalaisten pirteä kauden alku sai jatkoa, kun ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt AC Oulu joutui jättämään Kokkolaan kaksi pistettä.

– Päällimmäisin tunne on pettymys voiton menettämisestä, mutta kyllä tämä kokonaisuutena oli juuri niin vaikea avauskierroksen ottelu kuin oli ennakoitu. KPV:tä ei ole helppoa voittaa ja nurmikentän kunto asetti omat haasteensa pallon pomppiessa. Yksi vieraspiste tällaisesta pelistä oli avauskierrokselle ihan hyvä saalis, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen näki.

Haasteita toi myös vajaamiehinen kokoonpano, sillä kentällä ei nähty loukkaantuneita Mika Lähderinnettä, Juuso Majavaa ja Joonas Pennasta. Lisäksi sivussa olivat Daniel Owusu ja Frank Jonke. Nuoret Lassi Nurmos, Joni Mäkelä, Tuure Siira ja Matias Ojala kantoivat kuitenkin miehekkäästi vastuuta.

– Lassilta varsinkin tosi hyvä peli oikeana pakkina ja yhden vuorokauden varoitusajalla kärkeen hypännyt Tuure esitti energistä yritystä. Matiaksella puolestaan oli 5-6 hyvää laukaisupaikkaa, mutta vedot nousivat vähän liikaa tällä kertaa. Sekin on kuitenkin hyvä merkki, että laukaisupaikoille pääsee, Malinen arvioi.

Suurimmat haasteet olivat hyökkäyspääässä. Kymppipaikalla hääri tällä kertaa 65 minuutin ajan Mäkelä, vasemmalla laidalla Stafsula, oikealla Ojala ja kärjessä Siirta.

– Mukana oli vain 14 pelaajaa, eikä hyökkäyspäähän ollut juuri vaihtoehtoja olemassa.

Ottelu oli kaksijakoinen, sillä AC Oulu hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, mutta toisella jaksolla KPV pääsi paremmin peliin mukaan. AC Oulu siirtyi ottelussa 1-0-johtoon 13. minuutilla, kun Stafsula maalasi komealla laukauksella.

Hietanen (Janne) toimitti pallon maalille ja KPV:n purkupallon jälkeen Dritan laukoi tosi hienon maalin. Maalin jälkeen jatkoimme hyvää painostusta ja hallintaa. Kentällä tapahtui paljon hyviä asioita ja oli pienestä kiinni, ettemmekö olisi onnistuneet viimeistelemään lisää, perkasi Malinen.

Toisella jaksolla AC Oulun paras ote oli kuitenkin kateissa, ja vihreäpaitaiset isännät saivat mahdollisuutensa. Tasoitus syntyi 65. minuutilla, kun Ville Luokkala ampui kulmapotkun jälkitilanteesta pallon ohi voimattoman maalivahti Jeremy Vuolon.

– Pelasimme toisella jaksolla taktisesti vähän hölmösti. Yritimme pelata liikaa oikealta puolelta, mutta KPV oli aina valmiina ja pelimme puuroutui. Vasen puoli jäi käyttämättä kokonaan. Sitten KPV:lle alkoi tulla erikoistilanteita ja lopulta maali, joka syntyi huonon purkupallomme jälkeen, Malinen harmitteli.

Ottelun lopussa muun muassa Ojala sekä viimeisen vartin ajaksi vaihdosta kärkeen tullut Ilja Fomitsev saivat omat paikkansa voittomaalin tekemiseen, mutta tällä kertaa täysi pistepotti jäi haaveeksi. Pistetili on joka tapauksessa avattu. AC Oulun parhaana pelaajana palkittiin toppari Juho Meriläinen.

AC Oulun seuraava ottelu on ensi sunnuntaina, jolloin FC PoPa isännöi oululaisia Porissa.

KATSO VIDEOKOOSTE OTTELUSTA!

KPV – AC Oulu 1 – 1 (0 – 1)

13min. 0 – 1 Dritan Stafsula
43min. AC Oulu Joni Mäkelä varoitus
65min. 1 – 1 Ville Luokkala
79min. KPV Kim Palosaari varoitus
88min. KPV Nika Kiladze varoitus
90min. KPV Ville Luokkala varoitus

AC Oulun kokoonpano

Jeremy Vuolo
Juha Majava
Janne Hietanen
Juho Meriläinen
Lassi Nurmos
Jani Kauppila
Mika Nurmela
Joni Mäkelä (65min. Arttu Siira)
Dritan Stafsula
Tuure Siira (76min. Ilja Fomitsev)
Matias Ojala

(Toimitus)