AC Oulu aloitti Ykkösen kauden 2016 Kauniaisissa GrIFK:n vieraana.

Usein sanotaan että huono kenraaliesitys tietää hyvää kauden avausta. AC Oulun tapauksessa se ei sitä tarkoittanut. Laivastonsiniset hävisivät sarjanousija Grankulla IFK:lle tapahtumarikkaan pelin jälkeen lukemin 1-0.

Ottelun hahmo, niin hyvässä kuin pahassa oli kotijoukkueen Claudio Matrone. 25. minuutilla hän teki voittomaaliksi jääneen maalin kyseenalaisen tuomaripäätöksen jälkitilanteessa. Kun toista puoliaikaa oli pelattu seitsemän minuuttia, otti Matrone ottelussa jo toisen keltaisen kortin ja hänet ajettiin ulos kentältä. Näin ollen Laivastonsiniset saivat pelata ottelussa ylivoimalla lähes 40 minuutin ajan.

Tasoitusmaalia yritettiin tarjota AC Oululle kuin tarjottimella. Ottelun 69. minuutilla Toni Takamäki kaatoi hyvin laidalla haastaneen Artistote Mboman rangaistusalueen sisällä ja näin pallo vietiin rangaistuspilkulle. Rangaistuspotkua meni laukomaan Rasmus Karjalainen, jonka vasemmalle suuntautuneen vedon torjui eteensä isäntien maalivahti Johannes Ström. Paluupallossa ensimmäisenä oli Petteri Pietola, jonka veto meni reilusti yli maalin.

Laivastonsinisten painostuksesta huolimatta lisämaaleja ei nähty ja näin pisteet jäivät Kauniaisiin. AC Oulun kausi jatkuu tulevana perjantaina 29.4. kello 18.30 Kotkassa FC KTP:n vieraana.