AC Oulun A-juniorijoukkue nappasi historiansa ensimmäisen voiton virallisesta sarjapelistä FC Hakan ja HJS:n yhteisjoukkueen kustannuksella lukemin 1-0.

Ottelun alusta asti nähtiin keskittyneempi ja motivoituneempi AC Oulu. Kaksi edellistä ottelua KuPS:ia ja JJK:ta vastaan päättyivät kahteen tappioon maalierolla 11-0, joten parannettavaa oli paljon. Näistä kahdesta suurinumeroisesta tappiosta huolimatta Laivastonsiniset A-juniorit saivat itseluottamuksensa takaisin ja näyttivät Hakan ja HJS:n yhteisjoukkuetta vastaan oman tasonsa.

AC Oulu keskittyi pallonhallintaan ja vastustaja enemmän teräviin vastahyökkäyksiin. Ne tuottivatkin tulosta ensimmäisen puoliajan alkupuoliskolla, kun läpi päässyt Haka-pelaaja kaadettiin rangaistusalueella oululaispuolustuksen toimesta. Rangaistuspotkua meni ampumaan vierasjoukkueen Eric Bullock, mutta pidemmän korren vei jälleen kerran huikean ottelun pelannut ACO-maalivahti Alekstanteri Patronen.

Ottelu jatkui tasaisena ja molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa mennä johtoon. Ottelun 66. minuutilla Laivastonsinisten valmentaja Matti Sorvoja teki peliliikkeen: hän otti aktiivisesti hyökkäyspäässä pelanneen, mutta lievästi loukkaantuneen Samu Himangan vaihtoon ja laittoi kentälle Santeri Kokon. Kolme minuuttia myöhemmin Kokko viimeisteli maalinedustalta historiallisen maalin. Tämä maali oli historian ensimmäinen AC Oulun juniorijoukkueen tekemä maali virallisessa sarjaottelussa.

Santeri Kokon historiallisella maalilla AC Oulu otti lopulta myös historiansa ensimmäisen virallisen voiton ja näytti että se tulee taistelemaan SM-sarjapaikasta tosissaan. Seuravaan kerran A-juniorit ovat liekeissä 28. helmikuuta, kun Ilves saapuu vieraaksi Arina Areenalle.