AC Oulu kohtasi Kotkan keskiviikkoillassa KTP:n Suomen Cupin välierissä ja meni jatkoon maalein 1-2. Näin oululaiset jatkavat ensimmäistä kertaa seurahistoriassa neljän parhaan joukkoon. Laivastonsiniset ovat olleet Veikkausliigassa iskussa, eikä mikään estä saman ryminän jatkumista Suomen Cupissa.

AC Oulu aloittaa pelin virkeästi luoden vaaraa kohti KTP:n päätyä. Alussa pääosin Otso Liimatta sekä Noah Pallaksen nousuilla laivastonsiniset pääsevät kohti maalintekoaluetta. Ottelun 6. minuutilla pallo jää kuitenkin KTP:n vastahyökkäyksestä pomppimaan ikävästi oululaisten boksin rajalle, josta lopulta kreikkalainen keskikenttäpelaaja Georgios Manthatis sijoittaa pallon Juhani Pennasen ohi takanurkkaan. AC Oulu ei kuitenkaan tästä lannistu, vaan jatkaa kovaa prässiään ja riistää palloa tehokkaasti. KTP joutuu laivastonsinisten prässin alta useasti pelaamaan pallon pitkänä pois omalta alueeltaan. Reilu puolet pelistä on pelattu, ja päätuomari Joni Hyytiälle alkaa olla töitä. Tunteet kuumenevat, ja rikkeitä sekä varoituksia tulee jatkuvasti. Varoitetut pelaajat ovat AC Oulun Riku Selander ja Niklas Jokelainen sekä kotkalaisten maalin tehnyt Manthatis. 36. minuutilla taikuri Liimatta pystyy kuljetuksellaan pääsemään vastustajan boksiin asti, jakaa pallon 16 metrin rajalle Jere Kalliselle, jonka sijoitus kohti takakulmaa kuitenkin kohdistuu kotkalaiseen maalivahtiin Niemelään päin. Lähes heti tämän jälkeen seuraava taituri Luquinhas pystyy pienessä tilassa antamaan Rasmus Karjalaiselle pallon boksiin, mutta laukaus menee hiukan vasemmalta ohi. Laivastonsiniset jatkavat vyörytystä kohti Kotkan maalia, mutta pallo ei tahdo millään löytää verkon perukoille asti. Tauolle mennään vierasjoukkueen hallinnassa, mutta kotijoukkueen johdossa 1-0.

Toiselle puoliajalle kumpikaan joukkue ei tee pelaajavaihtoja. KTP pääsee enemmän peliin mukaan ja ajoittain pääsee myös kuskin paikalle. Vieraspäädyssä kuitenkin Juhani ”Pyhä Jussi” Pennanen pystyy pitämään oman maalin puhtaana. Kotipäädyssä puolestaan maalivahtia pääsevät koettelemaan Noah Pallas sekä Karjalaisen duo, mutta kemiat eivät aivan täsmää maalintekoyrityksessä.

60. minuutilla laivastonsiniset suorittavat tuplavaihdon, ja 71. minuutilla uuden tuplavaihdon. Kentälle marssivat Ashley Coffey, Yassin Daoussi, Onni Suutari sekä Magnus Breitenmoser. 75. minuutin kohdalla Otso Liimatta pääsee loistavalla keskityksellään löytämään maalitykki Ashley Coffeyn, joka nikkaa päällään pallon yläkulmaan ja oululaiset tasoittavat pelin. Tunnelma kuumenee, ja varoituksia lentelee. 82. minuutin kohdalla Breitenmoser pääsee jakamaan pallon Suutarille, josta pallo kimpoaa Ashley Coffeylle. Englantilaisen laukaus kilpistyy kuitenkin kotkalaispelaajaan, mutta kukas muukaan palloon ennättäisi kuin Otso Liimatta! Karjasillan Messin tarkka sijoitus takanurkkaan ja peli on AC Oululle 2-1. Maalin jälkeen peli alkaa aaltoilla, ja Juhani Pennasta päästään myös koettelemaan. Kotkalaiset vapauttavat läpisyötöllään Simo Roihan maalintekoon, mutta Pennanen venyttää itsensä pallon eteen ja säilyttää oululaisten johdon. Kotkalaisten kovasta yrityksestä huolimatta maaleja ei toisella puoliajalla synny kotijoukkueelle, ja AC Oulu etenee Suomen Cupin välieriin!