AC Oulu ja AC Kajaani jakoivat sarjapisteet 2-2-tasapelillä tapahtumarikkaassa Ykkösen ottelussa Raatissa. Kotijoukkue pääsi kahden maalin johtoon, mutta kajaanilaiset tulivat lopulta tasoihin lisäajan viimeisillä hetkillä.

Päävalmentajan vaihdoksen tehnyt AC Oulu lähti korjaamaan kotiotteluidensa saldoa alkukaudesta myös käskyttäjäänsä vaihtanutta AC Kajaania vastaan. Parit harjoitukset vetänyt AC Oulun päävalmentajaksi paluun tehnyt Rauno Ojanen alleviivasi ennen ottelua erityisesti laadukkaaseen hyökkäyspeliin keskittymistä.

Ottelu alkoikin kotijoukkueen kannalta varsin mukavasti ja ensimmäisellä puoliajalla Laivastonsiniset olivat vahvasti kuskin paikalla pelissä. Ottelun 34. minuutilla Loorents Hertsi sai riistettyä pallon keskikentällä ja vapautti Alberto Alvarado Morinin maalintekopaikkaan. Morin ei loistavasta maalipaikasta erehtynyt ja laukoi vasemmalla jalallaan pallon etukulmasta ohi kajaanilaisten maalia vartioineen Spasoje Stefanovicin.

Puoliajalta kentällä jatkettiin siitä mihin ensimmäinen puoliaika jäi ja AC Oulu jatkoi hyökkäämistään. 62. minuutilla AC Kajaanin puolustus aukesi ottelussa toistamiseen, kun Loorents Hertsin pitkä poikittaiskuljetus aiheutti pientä sekaannusta vierailijoissa ja Hertsin jätöstä Joni Korhonen pääsi laukomaan hyvästä paikasta. Korhosen laukauksen Stefanovic vielä torjui, mutta paluu palloon ensimmäisenä kerkesi Morin joka pääsi siirtämään pelivälineen vartioimatta jääneelle David Ramadingayelle, jonka hieno laukaus tykitti taululle lukemat 2-0.

Kauaa ei Laivastonsinisten kahden maalin johto kuitenkaan kestänyt, kun vapaapotkun paluupallosta AC Kajaanin Ghanalaishyökkääjä Brite Andoh survoi pallon ohi Juhani Pennasen. Muutamaa minuuttia myöhemmin Andoh pääsi testaamaan Pennasta toiseenkin kertaan, kun hän sai aikaiseksi hyvän laukauksen 25 metristä kohti oululaisten maalia; tällä kertaa AC Oulun maalivahti vei kuitenkin pidemmän korren.

Ottelun 81. minuutilla otteluissa nähtiin kentältäpoisto, kun vierasjoukkueen Michael Ibiyomi sai toisen keltaisen korttinsa ottelussa. Ensimmäinen kortti miehelle tuli jo ensimmäisellä puoliajalla ja toinen näki päivänvalonsa hyökkääjän koputeltua jalkapohjat edellä AC Oulu puolustaja Lassi Nurmoksen jalkoja.

Kentältäpoiston myötä ottelun lopun käsikirjoituksen piti olla selvä, mutta mitä vielä; lisäajalla AC Kajaanin Lawson Bekui pääsi juoksukilpailuun AC Oulun puolustuksen kanssa ja ahdisteluista huolimatta sai aikaan laukauksen joka otti kotijoukkueen kannalta epäonnisen kimmokkeen jonka kautta pallo leijaili yli voimattomaksi jääneen Juhani Pennasen. Pian kajaanilaisten tasoituksen jälkeen ottelun erotuomari katsoi annetun lisäajan tulleen täyteen ja vihelsi ottelun päätökseensä. Epäonnisten vaiheiden jälkeen pettymys paistoi kotijoukkueen kasvoilta ja tasapeli tuntui tappiolta.

Seuraavan kerran Laivastonsiniset nähdään nurmella tulevana lauantaina, kun AC Oulu matkaa Valkeakoskelle taistelemaan pisteistä sarjan kärjessä porhaltavan FC Hakan vieraaksi.