Ennakko Edustus

AC Oulu aloittaa kautensa Grankulla IFK:n vieraana Kauniaisissa.

Vihdoin ja viimein se alkaa. Nimittäin AC Oulun kausi Ykkösessä. Laivastonsiniset matkaavat jo lauantaina Etelä-Suomeen, ja ovat näin ollen sunnuntaina valmiita GrIFK:n kaatoon Kauniaisissa. Joukkueet ovat kohdanneet historian saatossa vain kolme kertaa. Ensimmäinen kohtaaminen tapahtui kaudella 2007, jolloin AC Oulu oli Suomen Cupin ottelussa parempi luvuin 8-1. Seuraavat kaksi kohtaamista nähtiin kaudella 2008, kun joukkueet kohtasivat Ykkösen kamppailuissa. Tuolloin Kauniaisista pisteet matkasivat Ouluun lukemin 0-1 ja kotiottelussa pisteet jäivät Ouluun lukemin 2-1.

Tämän viikon Urheilusanomat kertoo viikon numerossaan, että kaikki GrIFK:n pelaajat käyvät pelaamisen ohessa töissä tai koulussa, joten joukkue on päässyt treenaamaan harjoituskaudella vain 3-4 kertaa viikossa. Harjoitusmäärien ei silti kannata hämätä, koska joukkueen riveistä löytyy meritoituneita pelaajia, mm. Petter Meyer, Janne Törmänen ja Jonas Britschgi. Joukkueen päävalmentaja on Rami Luomanpää. Joukkue nousi siis viime kauden jälkeen Ykköseen, kun se kaatoi Kakkosen nousukarsinnoissa Klubi04:n yhteislukemin 8-1. 

Kommentit

– Sarjanousija Grankulla IFK on ylivoimasesti tuntemattomin joukkue minulle. Ollut nyt kauan aikaa Kakkosessa. Joukkue ja taustat ovat olleet kauan yhdessä, joten pelitapa on varmasti selkäytimessä kaikilla. Tiedämme kyllä heidän vahvuutensa ja osaamme niihin myös vastata. Meidän täytyy pystyä vastaamaan heidän aktiiviseen joukkuepelaamiseen, jotta he joutuvat epämukavuusalueelle. Meidän pitää päästä hallitsemaan peliä ja pitämään palloa, kertoo päättäväisesti AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen

 

– Pitkä talvi on taas odotettu sarjan avausta ja vihdoin päästään taistelemaan pisteistä! Itsekin olen saanut nyt muutaman pelin alle loukkaantumisen jäljiltä. Viimeinen treeniviikko on sujunut hyvin, olemme hioneet omaa peliä vielä kuntoon ja käynyt myös vastustajan pelityyliä läpi. Grani on varmasti nälkäinen joukkue, joten pisteistä on tulossa kova vääntö, pohtii joukkueen kapteeni Lassi Nurmos

Kokoonpanotilanne

AC Oulu pääsee otteluun hyvistä lähtökohdista. Loukkaantumisista toipuvat edelleen Anselmi Nurmela sekä pitkäaikaispotilas Antti Peura. Kauniaisiin matkaavaasta joukkueesta Ouluun jäivät lisäksi Juuso Kemppainen, Niklas Jokelainen, Samuli Leppälä ja Aleksi NauskaPekka Welling on varusmiespalveluksessa. 

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko