Ennakko Edustus

Miesten Suomen Cupia on pelattu kaudesta 1955 lähtien. Kaudelle 2022 miesten Suomen Cupin formaatti palasi takaisin perinteiseen ”tulos tai ulos” -malliin. Torstaina AC Oulu ja VPS hakevat paikkaa puolivälieriin eli 16 parhaan joukkoon.

AC Oulun cup-taival on ollut tähän saakka todella haastava, sillä Laivastonsiniset ovat kohdanneet molemmissa pelaamissaan otteluissa Veikkausliigajoukkueen. Ensin oululaiset lähettivät Veikkausliigan kärkipaikoilla keikkuvan SJK:n lauluun upealla 4-1-vierasvoitolla. Edellisessä ottelussa FC Haka kaatui dramaattisten vaiheiden jälkeen rangaistuslaukauskilpailussa lukemin 5-3, varsinaisen peliajan päättyessä 1-1-tasapeliin. 

Vaasalaisten urakka on ollut helpompi, mutta erittäin oululaispainoitteinen – raitapaidat ovat käyneet voittamassa Tervarit sekä OTP:n kahden maalin turvin 2-0 ja 3-1. Välissä Kutosessa pelaava SJK Apollo sai Jussi Nuorelan suojateilta käkättimeen tylysti 11-0. Torstaina VPS saa jälleen kerran kunnian matkustaa Ouluun – itse asiassa jo viidennen kerran tällä kaudella, sillä joukkueet kohtasivat Veikkausliigan ottelussa Raatissa 13.5. Tuolloin AC Oulu sai vihdoin arkivihollisensa päänahan voittamalla lukemin 2-1. Maalintekijöitä tuossa ottelussa kunnostautuivat Ashley Coffey ja Luquinhas. VPS:n ainokaisen iski Roni Hudd. Helmikuussa Liigacupin ottelussa päädyttiin 1-1-lukemiin.

Kuten todettua, VPS on ollut Laivastonsinisille todella vaikea vastustaja. Vaasalaiset ovat voittaneet keskinäisistä virallisista otteluista 11, seitsemän kertaa on pelattu tasan ja kahdeksan kertaa AC Oulu on juhlinut voittoa. Ennen toukokuun voittoa, kuusi edellistä ottelua oli päättynyt joko VPS:n voittoon tai tasapeliin.

SJK:n ja FC Hakan jälkeen on nyt aika kohdata jälleen Veikkausliigan vastustaja, VPS. Vastustaja on meille tuttu, joka on yksi vaikeimmista joukkueista AC Oululle. He ovat pelanneet paljon paremmin kuin Veikkausliigan taulukko tällä hetkellä osoittaa. Joitain tärkeitä pelaajia on nyt palannut, ja odotamme vahvempaa vastustajaa kuin se, jonka kohtasimme Veikkausliigassa toukokuun puolivälissä.

Meidän puoleltamme selvä keskittyminen on voittaa peli hinnalla millä hyvänsä, jotta voimme jatkaa unelman tavoittelua Cupin finaaliin Olympiastadionilla.

AC Oulun päävalmentaja Ricardo Duarte

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko