Ennakko Edustus

Jalkapallokausi huipentuu tällä viikolla, kun AC Oulu ja RoPS taistelevat paikasta Veikkausliigaan ensi kaudelle. Ensimmäinen osaottelu pelataan Rovaniemen keskuskentällä tänään. Ottelua voi seurata Oulussa yhteistyökumppaneiden Oluthuone Leskisen, Bar Wingerin ja Jumprun tiloissa sekä kotisohvalta Ruutu Urheilun palvelun kautta. Ottelu alkaa kello 18.30.

Tämän kauden tavoite oli säilyttää sarjapaikka ja siihen on vielä hyvät mahdollisuudet. Kaikki on omissa käsissä. Tämän viikon karsinnoista on odotettavissa jännitysnäytelmä ja toinen joukkue juhlii Veikkausliigan paikkaa sunnuntaina Raatissa.

Ennakkosuosikin viittaa on soviteltu vahvasti AC Oululle Veikkausliiga-statuksen vuoksi. Unohtakaa se täysin! Unohtakaa pelaajabudjetit! Unohtakaa pelaajien tasot! Koko asetelma on pedattu Ykkösen joukkueelle edullisemmaksi. He ovat saaneet levähtää ja harjoitelleet rauhassa yli viikon. AC Oulu pelasi sunnuntaina ja vasta eilen pääsivät valmistautumaan koko joukkueella karsintaan. Siis yhden treenin verran.

Toinen pointti on ottelujärjestelmä, joka suosii RoPSia. He pääsevät ensin arki-iltana pelaamaan kotiottelun ja vierasotteluun rovaniemeläiset pääsevät viikonloppuna, jolloin on myös mahdollista saada enemmän omia kannattajia mukaan Ouluun. Vaikka kyseessä onkin kohtalaisen lyhyt matka kaupunkien välillä, niin silti arkena ison kannattajaryhmän saaminen kokoon on hankalampaa.

Kolmas pointti on karu tilasto oululaisten kannalta. AC Oulu ei ole koskaan voittanut RoPSia virallisissa otteluissa. Joukkueet ovat pelanneet yhteensä kymmenen ottelua, joista tuloksena neljä tasapeliä ja kuusi tappiota.

Neljäs pointti on rovaniemeläisten loistava kausi ja runsas maalimäärä. RoPS on pelannut hyvän kauden Ykkösessä ja tehnyt 50 maalia 27 ottelussa. AC Oulun kausi on puolestaan ollut vaikea Veikkausliigassa. Tällä on iso merkitys henkisellä puolella.

Olisi helppo ripustaa ennakkosuosikin viitta rovaniemeläisten harteille ja piiloutua kaiken edellisen taakse. Sitähän meillä ei ole koskaan tehty eikä tehdä nytkään. Unohtakaa siis edelliset neljä pointtia! Niillä ei ole mitään merkitystä tällä viikolla, vaan tämän viikon ratkaisee kummalla joukkueella on suurempi taistelu- ja voitontahto.

Nyt pelataan isoista panoksista! Tätä on odotettu pohjoisessa todella paljon! Isojen tunteiden pohjoisen taisto! Sen aistii varmasti kummassakin kaupungissa. Rovaniemen keskuskenttä ei ole tänään hiljainen eikä sunnuntaina Raatin stadion. Tällä viikolla jännitetään ja kannustetaan omia rakkaita joukkueita.

Pallo kentälle ja ääntä katsomoon! Tänään alkaa karsinnat! Nyt pelataan Pohjoisen Herruudesta!

Kommentit

“Tottakai, jos homma olisi mennyt suunnitellusti, niin ei näitä pelejä pelattaisi nyt. Meillä on ollu hyvin aikaa asennoitua näitä pelejä varten ja mielenkiintoinen pohjoisen asetelma saatiin tähän, joten tulee varmasti hyvät ja kiihkeät pelit. Alkuviikosta ollaan lopullisesti virittäydytty koko porukalla viimesen päälle taisteluiskuun.”, kommentoi Kapteeni Lassi Nurmos alkavia karsintaotteluita.

 

“Omilla vahvuuksilla ja samalla vastustajan vahvuudet ja heikkoudet tiedostaen. Myös mentaalipuolella täytyy olla kova ja valmis näyttämään se laatu mikä meillä on.”, kommentoi Nurmos odotuksia sarjaa kohtaan.

 

“Hyvällä mielin lähdetään karsintaan! Pelattiin Kotkaa vastaan hyvä esitys ja siitä on hyvä jatkaa näihin karsinta matseihin. Ollaan jo tovi RoPSin otteita ehditty seurata ja uskon, ettei isompia ylläreitä tule heidän pelaamisensa suhteen.”, kommentoi valmentaja Teemu Tavikainen tulevia karsintaotteluiden lähtökohtia.

 

 

Seuraa heitä

“RoPS on pelannut vahvan kauden ja etenkin heidän nuorikaarti (Kaukua / Niska / Kemppainen) on esiintynyt erittäin hyvin.”, nostaa Tavikainen seurattavaksi rovaniemeläisten nipusta.

 

“Omasta jengistä ei nyt pidä yksittäistä yksilöä nostaa. Meidän tulee pelata kauden parhaimmat pelit nimenomaan joukkueena. Jos siinä onnistumme, ollaan varmasti vahvoilla.”, kommentoi Tavikainen oman joukkueen seurattavia.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko