Ennakko Edustus

AC Oulu ja FC Inter kohtaavat toistamiseen tälle kaudelle ja nyt taistellaan pääsystä ylempään loppusarjaan. Jännittävä Veikkausliigan ottelu pelataan sunnuntaina 21.8.2022 klo 16.00 Raatin stadionilla. Ottelu on myös samalla Netoxin ja AC Oulun #EmmeKiusaa -kampanjan teemaottelu. Liput otteluun seurakaupasta.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran alkukaudesta Veikkausliigan toisen kierroksen ottelussa, jossa käytiin läpi lähes kaikki sääilmiöt paisteesta lumisateeseen. Peli jouduttiin kaiken lisäksi siirtämään Turusta Valkeakoskelle, koska Interin omalla stadionilla ei voinut silloin vielä aloittaa kautta. Ottelu päättyi tuolloin 2-1 turkulaisten hyväksi monenlaisten käänteiden jälkeen.

Otteluparin joukkueet eivät ole koskaan pelanneet keskenään tasapeliä virallisissa otteluissa sekä voitot ja tappiot ovat tasan 4-4. Veikkausliigan osalta AC Oulu johtaa tilastoa 4-3. Viime kaudella molemmat voittivat omat kotiottelunsa ja Oulussa toivotaan tuon trendin jatkuvan, koska se tarkoittaisi kolmea pistettä ja vankempaa asemaa ylempään loppusarjaan.

Edellisellä sesongilla Laivastonsiniset pelkäsivät suoraa putoamista ja loppuun asti tavoite oli välttää myös Veikkausliigan karsinnat, mutta niihin lopulta jouduttiin. Asetelma on muuttunut viime kaudesta; nyt taistellaan tosissaan ylemmän loppusarjan paikasta ja joukkueella on realistiset mahdollisuudet vielä ainakin neljännelle sijalle asti. Hyvin harva uskoi tähän ennen kauden alkua, joten joukkueella ei ole mitään hävittävää siinä mielessä, vaan ainoastaan näytettävää, kuinka hyvä Joukkue Oulussa on.

FC Inter lähtee sunnuntain taistoon kolmen ottelun tappiottomassa putkessa. Edellisen tappion he kärsivät FC Hongalle, mutta sen jälkeen on kaatunut HIFK ja SJK sekä viime kierroksella turkulaiset tasasivat pisteet vaasalaisten kanssa. Interin miehistössä on ollut siirtoikkunan aikana vaihtuvuutta, kun heidän paras maalintekijä ja puolustuksen runkopelaaja lähtivät ulkomaisiin seuroihin. Siitä huolimatta Inter on edelleen erittäin laadukas joukkue ja heillä on tavoite päästä edelleen pelaamaan europelejä, kuten tälläkin kaudella. Sunnuntain ottelu on myös FC Interille toistaiseksi kauden tärkein ottelu.

AC Oululla on edessään toinen peräkkäinen “kauden toistaiseksi tärkein” -ottelu, johon joukkue lähtee harmittava tappio niskassa. Viime viikonlopun kierroksella oululaiset vierailivat Valkeakoskella ja FC Haka voitti ottelun numeroin 3-2. Edellisestä voitosta alkaa olla aikaa jo kuukausi, joten täysien pisteiden makuun olisi joukkueessa todella iso halu jo päästä takaisin. Kesäkuukausien aikana voittoja on tullut vain kaksi ja viimeksi kolme pistettä tuli kuukausi sitten kotiottelusta IFK Mariehamnia vastaan Raatissa.

Sunnuntain ottelussa on kyse isoista panoksista, kun molemmat joukkueet haluavat kipeästi pisteitä ja vankistaa asemiaan taistelussa ylemmän loppusarjan paikasta. Kumpikin joukkue on samoissa pisteissä sarjataulukossa sekä peräkkäin sijoilla viisi ja kuusi. Lisäksi samoilla pisteillä seitsemäntenä niskaan hengittää SJK, joka on parantanut otteitaan kauden aikana ja he ovat viiden ottelun kuntopuntarissakin neljäntenä. Jännitettävää riittää loppukaudeksi sarjan keskivaiheilla, kun ainakin neljä joukkuetta taistelee kolmesta viimeisestä ylemmän loppusarjan paikasta. Ilves ja VPS ovat vahvistaneet joukkueitaan siirtoikkunan aikana, joten he mielivät samaan kisaan mukaan runkosarjan viimeisillä kierroksilla.

Sunnuntaina Raatissa tullaan näkemään varmasti jännittävä ja hyvin latautunut ottelu, jonka tärkeyttä on vaikea olla korostamatta. Oulussa pelataan pitkästä aikaan isoja ja merkityksellisiä jalkapallo-otteluita, joten älä missaa tätä ottelua ja hanki liput matsiin AC Oulun seurakaupasta.

Sunnuntaina kotona vastaamme saapuu FC Inter Turusta. Tässä sarjan lopulla on pelkkiä 6 pisteen pelejä, joten ei tämä eroa muista otteluista. Inter on hieman muuttunut edellisestä kohtaamisestamme niin pelillisesti kun pelaajistonkin osalta. Turkulaisten peli perustuu pallokontrolliin ja he pyrkivät luomaan kentälle alueellisia ylivoimia tai isompia tiloja mistä edetä esimerkiksi keskitys tilanteisiin. Keskityksiin he tekevät liikkeitä usean pelaajan voimin ja näiden tilanteiden puolustamiseen on mm. kiinnitetty huomiota harjoituksissa. Tarkoituksenamme on antaa viikon teemaan sopiva myrskyvaroitus Interille ja pitää pojot täällä Oulussa.

Apuvalmentaja Teemu Tavikainen

AC Oulun kokoonpanosta ovat varmuudella poissa Niklas Jokelainen ja Marius Könkkölä.

Tutustu myös AC Oulun #EmmeKiusaa -kampanjaan, jonka päämahdollistaja on Netox Oy sekä muut yhteistyökumppanit. Me olemme AC Oulussa sitoutuneet kiusaamattomuuteen ja toivomme samaa myös kaikilta muilta yhteisöiltä. Tehdään yhdessä kaikista yhteisöistä parempi paikka meille kaikille. Me emme kiusaa!

VIdeo on Hauki Median, Netoxin ja AC Oulun yhdessä tuottama.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko