Ennakko Edustus

AC Oulu ja FC Honka iskevät yhteen Raatissa perjantaina klo 18.30 alkavassa Veikkausliigan ottelussa. Tapahtuman yleisömäärää ei enää rajoiteta, mutta AC Oululla on käytössä omia ohjeita.

AC Oulu toivottaa otteluun tervetulleeksi kaikki jalkapallon ystävät. Oulussa viranomaiset eivät enää rajoita yleisömäärää, joten Raattiin odotetaan helteiden saavuttua suurta yleisömäärää.

Lue ottelutapahtuman info tästä.

Osta lippu täältä.

Perjantain ottelussa on kovat panokset. Kotijoukkueen pistitili on vielä avaamatta ja vierasjoukkue on aloittanut odotuksiin nähden todella vaatimattomasti saalistaen viidestä ottelusta vain kolme pistettä. Espoossa on totuttu näkemään mustakeltapaidat sarjataulukon aivan toisessa päässä.

Historian saatossa seurat ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 16 kertaa. Honka on ollut hieman niskan päällä seitsemällä voitolla, AC Oulun neljää voittoa vastaan. Sarjaotteluissa eli Veikkausliigassa ja Ykkösessä puntit ovat puolestaan tasan neljällä voitolla ja viidellä tasapelillä.

Hongan joukkue vaisusta alusta huolimatta täynnä laatupelaajia. Oululaisittain mielenkiintoisimmat nimet ovat AC Ouluakin edustanut Dani Hatakka sekä eri vastustajien paidoista tuttu Konsta Rasimus, joka saanee erittäin lämpimän vastaanoton AC Oulun kannattajilta. Viime kaudella EIF:n paidassa pelannut Darren Smith oli Raatissa pelatuissa otteluissa alati vaarallinen ja TPS:sta siirtyneen Niklas Pyyhtiän nimi kannattaa painaa tarkasti mieleen.

Kommentit

– Tämä on meille todella tärkeä ottelu. Sitä se on myös vastustajalle. Meillä on tässä pieni tauko takana ja se on tehnyt hyvää – olemme ensin levänneet ja nyt sitten valmistautuneet hyvin otteluun. Olemme parantaneet koko ajan ja lähdemme kotiyleisön eteen taistelemaan täydestä pistepotista, AC Oulun puolustaja Ruxi kommentoi.

Kokoonpanotilanne

David Popan palattua kokoonpanoon, AC Oulu pääsee otteluun ilman suurempia loukkaantumishuolia.