Ennakko Edustus

Lauantaina on meidän 20-vuotisjuhlaottelu ja vastaan asettuu Vaasan Palloseura. Peli alkaa kello 17.00 ja ovet avautuvat 1,5 tuntia ennen aloitusvihellystä. Raatissa on siis luvassa juhlahumua runsaasti, joten tule mukaan! Hanki liput tästä!

AC Oulu on päässyt aikuisten ikään, kun seura täyttää 20 vuotta tänä vuonna. Monien vaiherikkaiden vuosien jälkeen ollaan tässä pisteessä, jossa joukkue on vakiinnuttanut asemansa oululaisten joukkueena ja pelaa maan pääsarjassa sekä lisäksi vieläpä parasta kauttaan historiansa aikana Veikkausliigassa. Lauantaina on siis paljon syitä juhlia Laivastonsinisiä, joten otetaan kaikki ilo irti päivästä ja ennen kaikkea kannustetaan yhdessä meille rakasta seuraa.

Lauantaina vastaan saapuu VPS, joka on myös aloittanut kauden vastoin ennakointeja. Mustavalkoiset ovat tällä hetkellä sarjassa kahdeksantena viisi pistettä oululaisia perässä, mutta heillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Edellinen kohtaaminen joukkueiden välillä päättyi Veikkausliigan avauskierroksella tasan 2-2. Vaasalaiset lähtevät lauantain otteluun oululaisten tavoin niukka tappio niskassa, he hävisivät edellisellä kierroksella sarjakolmoselle FC Hongalle 0-1 kotonaan. 

Kaiken kaikkiaan Veikkausliigan keskikasti on todella tasainen tällä hetkellä. Voitto tai tappio voi heilauttaa joukkueita useita sijoja ylös tai alas. AC Oulu on tällä hetkellä sarjassa viidentenä tasapisteissä 15:llä pisteellä neljäntenä olevan FC Interin kanssa. Voitto lauantai-iltana pitäisi oululaiset edelleen tiukasti kamppailussa Euro-paikoista, mutta kausi on vasta tulossa puoliväliin, joten unelma elää.

Oululaisten uudet hankinnat Rasmus Karjalainen ja Cristhian Valencia eivät ole vielä pelikelpoisia lauantaina, joten rosterissa ei suurta muutosta varmaan tulla näkemään viime otteluun nähden. AC Oulu lähtee otteluun kohdattuaan kauden kaksi kovinta joukkuetta peräkkäin edellisillä kierroksilla vierasotteluissa. Ensin Laivastonsiniset voittivat Klubin Helsingissä ja sen jälkeen pisteet jäivät Kuopioon niukasti 2-1 tappiolla, joka on ollut hankala vastustaja koko kauden.

AC Oululla on hyvä vire edelleen päällä ja lauantaina tuon vireen jatkumista odottaa myös kotiyleisö, kun kotiotteluista on ollut reilun kuukauden tauko. Lisäksi juhlaottelu tuo varmasti lisäboostia joukkueelle ja juhlatunnelmaa ei varmasti haluta pilattavan kentällä.

Ennakkosuosikkia tähän otteluun on vaikea asettaa, koska joukkueet ovat pelanneet kuitenkin suhteellisen samantasoisesti. Kummankin joukkueen pelilliset suoritukset ovat kehittyneet viime kohtaamisen jälkeen, joten Raatissa on odotettavissa helteen lisäksi hyvää suomalaista jalkapalloa.

Erittäin mukavaa palata taas Raattiin pelaamaan pitkän vieraskiertueen jälkeen. Vastaan saapuu VPS, joka on pelannut viime aikoina vahvasti, vaikka muutamia niukkoja tappioita on myös välillä tullut. Vaasalaisilla on selkeä pelillinen identiteetti. Heillä on erittäin kokenut ja isokokoinen joukkue, jota he ovat pelitavallisesti myös hyödyntäneet. Vaasalaiset pelaavat suoraviivaisesti, keskittävät paljon ja ovat vahvoja erikoistilanteissa. Näissä tilanteissa meidän tulee olla tarkkana. Meidän pallollisessa pelaamisessa tulee olla kärsivällisyyttä, jotta pääsemme meidän haluamiin kohdealueisiin ja sitä kautta voimme haavoittaa vaasalaisia. Kelit ja kenttä on kohdillaan, joten toivottavasti saadaan sankoin joukoin taas meidän 12. pelaaja mukaan peliin.

Apuvalmentaja Teemu Tavikainen

Lue 20-vuotijuhlasottelun info tästä. 

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko