Ennakko Edustus

AC Oulu pelaa tänään ensimmäisen kotiottelun, mutta tällä kertaa evakossa Vaasassa. Vastaan asettuu Tampereen Ilves. Ottelu alkaa kello 16.00 ja sitä voi seurata Oulussa livenä Jumprussa, Oluthuone Leskisessä ja Bar Wingerissä. Kotisohvalta näet ottelun suorana Ruutu+ -palvelusta.

AC Oulu joutui siirtämään ensimmäisen kotiottelunsa Vaasaan, koska Raatissa ei voi vielä pelata jalkapalloa pitkän talven vuoksi. Vaasa valikoitui, koska Seinäjoella on uuden tekonurmen asennus ja Rovaniemellä fasiliteetit eivät täyttäneet Veikkausliigan vaatimuksia kaikilta osin.

Tänään kohtaa kaksi vaisusti aloittanutta joukkuetta, kun Ilves on sarjan hännillä ja AC Oulu on sarjataulukossa sijalla yhdeksän yhdellä pisteellä. Edellinen kohtaaminen harjoituskaudella maaliskuussa päättyi oululaisten 3-4 voittoon Tampereella. Ilves on kuitenkin jonkin verran vahvistunut sekä kummankin joukkueen peli on kehittynyt edellisestä kohtaamisesta, joten saman toistoa ei todennäköisesti tulla näkemään.

Ilves oli viime kaudella kuudes runkosarjassa ja on muutenkin ollut viime kaudet sarjataulukon puolivälin paremmalla puolella. Tampereen suunnalta on viimeistään nyt uusien hankintojen myötä ilmoittauduttu vakavasti ylemmän loppusarjan kilpaan, vaikka nyt sarjasijoitus ei sitä kerro. Kissapedot eivät tule päästämään oululaisia helpolla ja kynnet ovat terävämmät kuin aiemmin.

Laivastonsiniset eivät pääse tänään nauttimaan kotiedun tuomista hyvistä jutuista, koska tänään pelataan käytännössä vierasottelu, vaikka se on nimellisesti kotiottelu. Elisa Stadionille ei ole odotettavissa mitään yleisöryntäystä, joten kotiyleisön tuki jää myös saamatta. Joukkue on kuitenkin motivoitunut ja viime keskiviikosta on saatu hyvä fiilis joukkueeseen hienon Suomen Cupin voiton myötä, joten oululaiset lähtevät kissajahtiin kolme pistettä kiiluen silmissä.

Iltapäivän otteluun lähtee kaksi tasavahvaa joukkuetta, joista kumpikin tarvitsee kipeästi sitä ensimmäistä voittoa ja ylipäänsä lisää pisteitä. Odotettavissa on todella kova vääntö kentällä ja varmasti muutenkin mielenkiintoinen ottelu.

Kommentit

“Hienoa päästä avaukseen ja saada roolia parin ekan Veikkausliigapelin jälkeen. Pitää vaan onnistua ja täyttää se oma rooli, niin pääsee jatkossakin avaamaan. Vaikka ei vielä Raattiin päästä pelaamaan, niin me aiotaan olla nälkäinen sekä tehokas kotijoukkue ja pidetään Ilves pois maalipaikoilta.”, summaa Miika Koskela iltapäivän ottelun lähtökohtia niin omalta kuin joukkueen osalta.

Seuraa heitä

Tänään seurataan jatkuuko Michael Lopezin maaliputki. Hän on tehnyt kummassakin aiemmassa Veikkausliigaottelussa maalin ja myös edellisessä Suomen Cupin ottelussa.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko