Ennakko Edustus

AC Oulu ja HJK kohtaavat toistamiseen tällä kaudella sunnuntaina Oulussa. Veikkausliigan ottelu alkaa kello 19.00 Raatin stadionilla.

Kauden odotetuin kotiottelu alkaa olla käsillä, kun Suomen suurin jalkapalloseura HJK saapuu Raattiin AC Oulun vieraaksi. Viimeiset kaksi kohtaamista ovat päättyneet Laivastonsinisten voittoon. Edellinen voitto tuli Helsingissä kesäkuussa, kun oululaiset kävivät nappaamassa pistepotin 1-0 voitolla. Edellisen kesän HJK-voittoa makustellaan edelleen Raatissa, joka oli varmasti yksi seurahistorian makeimmista voitoista Veikkausliigassa. Heinäkuun helteessä AC Oulu voitti helsinkiläiset 2-1 yli 3000:n silmäparin seuratessa stadionin lehtereillä.

Edellisen kohtaamisen jälkeen HJK on vahvistanut rivejään entisestään. Helsinkiläisten riveihin saapui pitkään Huuhkajien vakiokokoonpanoon kuulunut ja aina iloinen Paulus Arajuuri, joka on yksi kovimmista paluumuuttajista kotimaan kentille. Lisäksi HJK on vahvistanut omaa keskikenttää ja hyökkäystä uusilla hankinnoilla.

Vaikka HJK on keskellä otteluruuhkaa, mutta heillä on huippupelaajia “kakkosmiehistöön” asti. Joten ihan sama tuleeko ykköset vai kakkoset vastaan, on vastassa aina erittäin laadukas joukkue. Helsinkiläiset haluavat pärjätä tosissaan eurokentillä, joten siksi he ovat myös satsanneet joukkueen leveyteen. Ottelu piti alunperin pelata tulevana lauantaina, mutta ottelu jouduttiin lopulta siirtämään pääkaupunkilaisten Eurooppa-liigan ottelun vuoksi, joka pelattiin torstai-iltana Sloveniassa. Ottelu päättyi Klubin 0-2 voittoon. HJK:n matka päättyi Mestareiden liigassa aiemmin tsekkiläistä Viktoria Plzeniä vastaan. Helsinkiläisten otteet kotimaan kentillä sai edellisen kohtaamisen jälkeen pientä alamäkeä ja he hävisivät kolme ottelua putkeen sekä tasan kärkikamppailussa KuPSia vastaan. Viime kierroksille vire on kääntynyt nousuun ja he ovat palanneet voittojen tielle.

AC Oulu lähtee sunnuntain taistoon kitkerä tappio niskassa Seinäjoelta, jossa seinäjokiset olivat luvuin 3-2 parempia. Sitä edellisellä kierroksella oululaiset ottivat näyttävän voiton kotinurmella, jolloin IFK Mariehamn kaatui 3-1. Joukkueella on alla reilun viikon väli viime ottelusta, joten pelaajat pääsevät varmasti raikkaana ja hyvin latautuneena kotiyleisön eteen.

SJK -peli opetti meille kaikille tosi paljon. Moniin asioihin on reagoitu. Puolustamisen on oltava selkeästi parempaa, sen kaikki katsojat näkivät. Uusi viikko ja uusi peli tulee onneksi nopeasti, mutta ei liian nopeasti. Ehditään treenata kunnolla ja kasvattaa nälkää. 

Valmentaja Rauno Ojanen

HJK on joukkue, joka sytyttää aina kaikkia Veikkausliigan joukkueita ja juuri heidät halutaan voittaa. Niin halutaan myös sunnuntaina Oulussa, jossa siitä on jo kokemusta. Lisäksi joukkue ja yleisö tietää, ettei helsinkiläisten kaataminen ole mahdotonta, vaikka he lähtevät selvänä ennakkosuosikkina otteluun. Klubi haluaa varmasti revanssin kahdesta edellisestä kohtaamisesta, joten Raatissa tullaan näkemään kiihkeä jalkapalloilta.

Mikään puu ei kasva taivaaseen asti, mutta urheilussa lähdetään aina voittamaan. HJK -voitot ovat antaneet koko seuralle ison buustin ja itseluottamusta. HJK on Suomen suurin ja kaunein. Erinomainen joukkue täynnä erinomaisia pelaajia. Eurokiireet vaikuttavat varmasti ja tähän peliin he joutuvat kierrättämään, mutta penkiltä saattaa tulla jopa parempia pelaajia. Meidän täytyy onnistua oikeastaan kaikessa, jos halutaan voittaa, mutta kaikkemme tullaan varmasti myös antamaan.

Valmentaja Rauno Ojanen kommentoi AC Oulun voittoputkea HJK:sta.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko