Ennakko Edustus

AC Oulu ja FC Haka kohtaavat kolmannen kerran tälle kaudelle. Ottelu alkaa kello 17.00. Ottelua voi seurata Oulussa yhteistyökumppaneiden Oluthuone Leskisen, Bar Wingerin ja Jumprun tiloissa sekä kotisohvalta Ruutu Urheilun palvelun kautta.

Joukkueiden kolmas kohtaaminen tänään ja toisen kerran vierasottelun muodossa AC Oululle Tehtaankentällä. Tänään on revanssin paikka, koska koskilaiset kävivät hakemassa täyden pistepotin Raatista viime sunnuntaina runkosarjan päätösottelussa.

Kumpikin joukkue on voittanut vierasottelunsa keskinäisissä tällä kaudella. Ennakkosuosikin asemaan sillä ei ole vaikutusta ja sen saa harteilleen valkeakoskelaiset, jotka ovat kiihdyttäneet oman pelinsä hurjaan vireeseen juuri loppusarjojen kynnyksellä. Heidän jyrän alle ovat jääneet oululaisten lisäksi SJK ja HIFK. Lisäksi heidän nuori maalivahti on pitänyt kaikki pelaamansa ottelut verkot puhtaana. Koskilaiset lähtevät siis selvänä ennakkosuosikkina illan otteluun.

AC Oulun joukkueeseen on osunut viime aikoina turbulenssia niin joukkueen sisältä kuin ulkoa. Eikä tässä tilanteessa ole helppoa parsia kaikkia asioita nopeasti kuntoon. Joukkueessa on kuitenkin tällä hetkellä hyvä henki ja sen aistii kaikesta tekemisestä. Toivottavasti tuolle hyvälle joukkuehengelle saadaan tänään myös vahvistusta pisteiden muodossa, koska ne kuitenkin ovat joukkueurheilussa se pitävin liima.

Aiemmat kohtaamiset ovat olleet yhden maalin pelejä ja kumpikin on päättynyt vierailijan 0-1 voittoon. FC Haka tuli viime sunnuntaina puolustamaan Raattiin ja heillä olikin puolustuslinjassa puolet kenttäpelaajista. Tänä iltana ei ole todennäköisesti odotettavissa muutosta tuohon.

Illalla on yhdeksän pisteen ottelu. Tappiolla Haka karkaa yhdeksän pisteen päähän ja taas voitolla he tulisivat vain kolmen pisteen päähän, jolloin AC Oululla olisi kaksi realistista takaa-ajettavaa yhden sijaan. Kaikki on kuitenkin omissa käsissä, joten tänä iltana nähdään varmasti hyvin latautunut oululaisnippu Valkeakosken tehtaan piippujen varjoissa.

Kommentit

“Edellisestä kohtaamisesta jäi paljon hampaankoloon, joten kiva kohdata FC Haka heti tähän loppusarjan alkuun. Haka on pelannut nyt 5 tai 4 alakerralla, joten saa nyt nähdä kumpaan he päätyvät tässä pelissä. Heillä on myös muutama poissa-olo, kun korttitilit ovat täyttyneet. Mielenkiinnolla odotellaan pelipäivää ja mihin ratkaisuihin siellä on päädytty. 

Vastahyökkäyksissä haka on ollut vaarallinen ja ne tilanteet meidän pitää klaarata, niin ollaan vahvoilla. Me ollaan menty oma peli edellä ja nyt ehjä viikko tässä treenejä alla. Isoja muutoksia ei tähän plääniin tarvitse tehdä, oli heidän muoto sitten mikä tahansa. 

Uskon, että jatkosarjan peleistä tulee viihdyttäviä ja aiomme laittaa oman panoksemme tähän. Emme lähde peruuttelemaan. Se voidaan luvata.”, kommentoi valmentaja Teemu Tavikainen illan ottelua.

Kokoonpanotilanne

Loukkaantumisen vuoksi poissa Jarkko Hurme ja Jere Kallinen.

Seuraa heitä

Maxi Tainio on pelannut hyvän kauden ja hän on missannut meidän aiemmat kohtaamiset, mutta nyt luultavasti palaa kokoonpanoon. On ollut isossa roolissa koskilaisten keskikentällä molempiin suuntiin.”, nostaa Tavikainen seurattavaksi FC Hakan riveistä.

 

“Meidän mukana on todella hyvä vireinen Otso Liimatta, jonka hyvät otteet reservin peleissä ja meidän treeneissä ovat johtaneet siihen, että hän lähtee mukaan reissuun. Jos peliminuutteja Otsolle tulee, niin kannattaa painaa numero ja nimi muistiin.”, nostaa Tavikainen omista joukoista nuoren keskikenttäpelaajan seurattavaksi.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko