Ennakko Edustus

AC Oulu ja FC Haka kohtaavat harjoitusottelussa tänään päivällä. Ottelu alkaa jo kello 14.00 Kuortaneella.

AC Oulu on ollut tiistaista asti harjoitusleirillä Kuortaneella ja reissu huipentuu harjoitusmatsiin Valkeakosken Hakaa vastaan. Joukkueet ovat kohdanneet edellisen kerran viime kaudella kolmen ottelun verran, joissa kahdessa ensimmäisessä runkosarjassa vieraileva joukkue kahmi pisteet kotiinsa. Lisäksi alemmassa loppusarjassa pelattiin kolmas kerta, jossa pisteet tasattiin maalittomassa tasapelissä.

Laivastonsinisten viikko on ollut erilainen, kuin normaali treeniviikko. Joukkue on viettänyt aikaa yhdessä leiriolosuhteissa, jossa on ollut tarkoitus rakentaa joukkuehenkeä sekä harjoitella intensiivisesti.

Iltapäivän vastustaja FC Haka on aloittanut Liigacupissa kahdella 1-1 tasapelillä Honkaa ja Ilvestä vastaan. Tätä vasten tämän päivän ottelusta oululaiset saavat todella hyvän testin tulevaa Liigacupin ottelua ajatellen. Kumpikin joukkue varmasti kokeilee tänään erilaisia asioita ja näin ollen myös kentälle pääsee todennäköisesti useampia vaihtopelaajia näyttämään osaamistaan.

Kommentit

”Ollaan käyty läpi meidän pelaamisen perusjuttuja ja identiteettiä, jotta päästään vielä lähemmäksi yhteistä ymmärrystä asioissa, joita haluamme pelissä nähdä. Kuortaneen harjoitusleirillä on ollut enemmän aikaa katsoa videoita yhdessä ja yksittäisten pelaajien kanssa. Lisäksi joukkueen yhtenäistämisen kannalta on ollut tärkeää viettää aikaa myös kentän ulkopuolella.”, kommentoi valmentaja Teemu Tavikainen harjoitusleirin tarkoitusta.

 

“Hakan pelejä on tullut seurattua ja samantyylinen joukkue siellä näyttää olevan tälläkin kaudella, kuin edellisellä. Suoraviivainen ja taisteleva porukka. Vauhtia varmasti piisaa tänään pelissä. Siihen meidän tulee valmistautua mentaalisesti. Kiva nähdä myös minkälaisen lisän Ossi Virta tuo Teemu Tainion harjoittamaan peli-identiteettiin, mikä Valkeakoskella on hänen aikanaan ollut.”, kommentoi Tavikainen päivän vastustajaa.

Kokoonpanotilanne

Kokoonpanosta on poissa Niklas Jokelainen, Otso Liimatta, Juhani Pennanen ja Dennis Salanović.

Seuraa heitä

Magnus Breitenmoser on palannut täyteen kuntoon ja on esiintynyt edukseen treeneissä. Hänen roolinsa on hieman muuttunut, joten on mielenkiintoista nähdä minkälaisen lisän hän pystyy taidoillaan tuomaan kentälle.”, nostaa Tavikainen omasta joukkueesta seurattavaksi.

 

“Hakan joukkueesta nostettava esiin nuori Janne-Pekka Laine hän on esiintynyt edukseen Liigacupin peleissä tekemällä muun muassa maalin Honkaa vastaan.”, nostaa Tavikainen Hakasta seurattavaksi.

ACOTV

Otteluennakko