Ennakko Edustus

AC Oulu ja TP-47 kohtaavat tänään Torniossa Suomen Cupissa. Ottelu alkaa kello 18.30 ja sitä voi seurata Oulussa livenä Jumprussa, Oluthuone Leskisessä ja Bar Wingerissä. Kotisohvalta näet ottelun suorana Ruutu+ -palvelusta.

Suomen Cup jatkuu neljännen kierroksen ottelulla AC Oulun ja TP-47:n välillä Torniossa. Joukkueet ovat olleet 2000-luvulla tutumpia keskenään, mutta viimeisen kymmenen vuoden aikana kohtaamiset ovat vähentyneet sarjatasoerojen kasvaessa. Aiemmin Ykkösessä virallisia kohtaamisia joukkueilla on kahdeksan, joista AC Oulu on voittanut viisi, pari kertaa on pelattu tasan ja yksi tappio.

Pitkän historian omaava seura pelaa nykyään Kolmosessa ja tavoittelee tälle kaudelle nousua Kakkoseen. Joukkueesta löytyy ainakin pari entistä AC Oulussa Ykköstä pelannutta pelaajaa, jotka ovat kovia vahvistuksia neljännelle sarjatasolle. Cup-romantiikkaa on tänään tarjolla Torniossa, jossa on jo etukäteen mainostettu ottelua Davidin ja Goljatin kohtaamisena. TP-47 haluaa varmasti näyttää oululaisille ja mennä jatkoon.

AC Oulu lähtee illan otteluun selvänä ennakkosuosikkina ja materiaalieron puolesta torniolaisilla ei pitäisi olla mitään mahdollisuuksia, mutta cup-hengen mukaisesti kyse on vain yhdestä pelistä, vain 90 minuuttia ja sillä voi saavuttaa todella suuren päänahan. Tämän vuoksi Laivastonsiniset eivät voi lähteä takki auki illan otteluun. Oululaisilla on hyviä otteluita alla Veikkausliigassa ja päällimmäisenä mielessä voitto FC Hakaa vastaan viime perjantailta. Joukkueessa on hyvä henki ja joka ilta taistellaan voitosta, niin myös tänään.

Edellisen pelin esitys oli joukkueelta ehdottomasti kauden paras ja kokonaisuutena ehjä esitys. Tästä on hyvä jatkaa cup-taipaleelle. Vastustajakin oli mieleinen maantieteellisen sijainnin vuoksi, sillä matka on myös lyhyimmästä päästä. Mutta jos tosissaan puhutaan, niin upea päästä pelaamaan tällä vanhalla mallilla näitä pelejä ja kohdata eri sarjatasojen porukoita. Torniossa toivottavasti on tupa täynnä ja fiilis katossa. Me tiedetään myös hyvin, että kerrasta poikki peleissä on aina oma lisänsä ja TP-47 on pelannut tiensä tänne asti täysin ansaitusti. TP on rohkeasti pelaava porukka ja sieltä löytyy hyviä yksilöitä. Meidän tulee olla heidän kanssaan varuillaan, vaikka varmasti lähdemme peliin ennakkosuosikkeina. Ylimielisyyteen ei ole varaa. Haluamme mennä tästä pelistä jatkoon.

Apuvalmentaja Teemu Tavikainen

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko